Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ

Τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της φετινής ΑΕΚ μόνο αισιοδοξία μπορούν να φέρουν. Η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση δείχνει δυνατή στην άμυνα και πολύ καλή στον τομέα των ριμπάουντ, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση του Γαλατσίου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 78-71 και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ

Τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της φετινής ΑΕΚ μόνο αισιοδοξία μπορούν να φέρουν. Η νέα ομάδα του Λευτέρη Κακιούση δείχνει δυνατή στην άμυνα και πολύ καλή στον τομέα των ριμπάουντ, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αναμέτρηση του Γαλατσίου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 78-71 και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος ο Κακιούσης. Χάτζατζ, Μπουρούσης και Ρίματς ξεχώρισαν από τους νικητές. "Οαση" για τους φιλοξενούμενους ο Ντάνι Εϊμπραμς.

Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο Απόλλωνας με πρωταγωνιστή τους Εϊμπραμς και Χαρίση. Οι Πατρινοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ και τα κατάφεραν εν μέρει, παίρνοντας προβάδισμα με 0-4 και 6-8. Η Ενωση δεν το έβαλε κάτω και παρέμεινε μέσα στο παιχνίδι, χάρη στους Χάτζατζ και Ρίματς, αλλά και την σημαντική βοήθεια από τον Καλαμπόκη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανατραπεί η εις βάρος της κατάσταση και να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο 18-15.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους από τη στιγμή που ο Χαρίσης έφτασε τα τρία φάουλ και κάθισε στον πάγκο. Με καλύτερη άμυνα, περισσότερα ριμπάουντ και έναν αξιοθαύμαστο επιθετικό πλουραλισμό, η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη-πρόκριση.

Στις εξέδρες του Γαλατσίου βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι της ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας για τη νέα σεζόν και η μέρα δεν είχε… άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις (ποδοσφαιρική ΑΕΚ).

Στις εξέδρες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Φιλίππου και ο Γιάννης Γρανίτσας.

Το 39-29 του πρώτου ημιχρόνου αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση είχε σημαντικό πρόβλημα στις βολές (μόλις 40% ευστοχία), ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανάκαμψη της Ενωσης.

Με τον «εγκλωβισμό» του Χαρίση εξαιτίας των φάουλ, μόνο ο Εϊμπραμς έμεινε να παλεύει μόνος του (13 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο) για τον Απόλλωνα, προσπαθώντας να διατηρήσει τους φιλοξενούμενους μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ιδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ είχε πλέον στα «χέρια» της το παιχνίδι και σιγά-σιγά «έχτιζε» διαφορά ασφαλείας (62-50). Οι Χάτζατζ και Μπουρούσης είχαν πάρει στις πλάτες τους την ομάδα και το «ροζ φύλλο αγώνα» κατέληγε με μαθηματική ακρίβεια στους γηπεδούχους. Οι του Απόλλωνα είχαν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον Εϊμπραμς, καθώς ο Αμερικάνος έφτασε τα τρία φάουλ και περιορίστηκε στον πάγκο.

Στη τρίτη και τελευταία περίοδο, η αναμέτρηση ακολούθησε το ίδιο μοτίβο. Οι Πατρινοί προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν και πάλι στον αγώνα, αλλά ένας Εϊμπραμς δεν έφτανε για να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ετσι, η ΑΕΚ έφτασε στο τελικό 78-71 και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 39-29, 62-50, 78-71

ΑΕΚ: Ταμίρ 4 (1), Χάτζατζ 18 (3), Ρίματς 7 (1), Πελεκάνος 2, Παντελιάδης 2, Μαγκουνής, Καλαμπόκης 16 (2), Αθανασούλας, Κόπενραθ 14, Μπουρούσης 13, Παπαϊωακείμ 2.

Απόλλων Πατρών: Καυκής 2, Εκινέ 2, Κούμπουρας 2, Γεωργαλής 7 (1), Πέττας 2, Λιαδέλης 9 (1), Τσάκιτς 6, Τζούριτς 12, Χαρίσης 9 (1), Άμπρααμς 20 (1).


Οι δηλώσεις των προπονητών:

Ντάρκο Ρούσο: "Δίκαιη η νίκη της ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στους παίκτες της. Ηταν πειθαρχημένοι στην άμυνα και κατάφεραν να πάρουν 18 επιθετικά ριμπάουντ. Εμείς δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν τον αγώνα ρώτησα δύο παίκτες τι πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν τον Ρίματς και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Ο Εϊμπραμς είναι μόνο 15 μέρες μαζί μας και έπαιξε αρκετά σήμερα. Αργότερα θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο".

Λευτέρης Κακιούσης: "Ηταν αναμενόμενο πως θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι. Στο α'μέρος παίξαμε καλή άμυνα και καταφέραμε να ακολουθήσουμε τα ατού του Απόλλωνα. "Φορτώσαμε" με τρία φάουλ τον Χαρίση και τον βγάλαμε από το παιχνίδι. Εχουμε κάνει μαζί μόνο πέντε προπονήσεις από τότε που ήρθα. Στη συνέχεια θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Το ζητούμενο σήμερα δεν ήταν τόσο η νίκη, όσο να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και να δώσουμε ένα μήνυμα στους άλλους που δεν ήρθαν πως φέτος έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να τους κάνει υπερήφανους. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μπήκαν στη φιλοσοφία μου. Οσον αφορά τον δεύτερο Αμερικανό, αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι της διοίκησης. Ναι, ο Κάμινγκς αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο φαβορί".

Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος


News 24/7

24MEDIA NETWORK