Φ.Χριστοδούλου: "Δεν βλέπω μετάλλιο"

Φ.Χριστοδούλου: "Δεν βλέπω μετάλλιο"
Ηταν μέλος των καλύτερων εθνικών ομάδων, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες με κορυφαία αυτή του 1987 με την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος μίλησε στο ένθετο της εφημερίδας "Ο κόσμος του Επενδυτή", Full επίθεση, για την εικόνα που έχει σχηματίσει από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τις προβλέψεις του για το Ευρωμπάσκετ, αλλά και για αυτό που αγάπησε και αγαπάει στη ζωή του: το μπάσκετ.

Αναλυτικά:

"Πιστεύω ότι αυτή η σιγουριά που απέπνεαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης σήμερα λείπει από την ομάδα μας. Εχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά μας λείπει ένας ηγέτης. Μας λείπει ένας Γκάλης. Με τον Γκάλη είναι σαν να ανοίγεις ένα μαγαζί και από την πρώτη μέρα να έχεις "λεφτά στην τράπεζα"! Toν ηγέτη δεν τον δημιουργείς. 'Η υπάρχει και κερδίζει μόνος του ή... κοιτάς παίζεις ομαδικά".
*** "Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε μετάλλιο στο Βελιγράδι, αλλά το βλέπω δύσκολο. Εχουμε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να πιάσουμε πολύ σπουδαία απόδοση για να το πετύχουμε. Θεωρώ ότι μια θέση στην πρώτη πεντάδα θα είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων της Εθνικής μας. Το να πάρουμε μετάλλιο μου φαίνεται δύσκολο, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν πάντως ανέβουμε στο βάθρο θα είμαι ο πρώτος που θα πανηγυρίσω".

*** "Εχουμε μια νέα ομάδα με πολλούς ισάξιους αθλητές, που πρέπει να μάθουν πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου, για να πετύχουν μια μεγάλη διάκριση. Πρέπει η ομαδική δουλειά να υποκαταστήσει την έλλειψη ενός ηγέτη και αυτό οπωσδήποτε θέλει χρόνο. Νομίζω ότι μια μεγάλη επιτυχία θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να έρθει. Ισως σε ένα, ίσως σε δύο χρόνια. Βέβαια, αν έρθει φέτος, ακόμα καλύτερα".

*** "Υπάρχουν πολλοί ικανοί παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μου θυμίζει κάποιος τον εαυτό μου. Ο πλέον πολυσύνθετος πάντως είναι ο Διαμαντίδης, καθώς μαρκάρει, πασάρει πολύ καλά, βοηθάει στα ριμπάουντ και τελευταία έχει βελτιωθεί και στο σκοράρισμα".

"Στη ζωή δεν υπάρχουν ομορφότερα πράγματα από το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι το ομορφότερο. Η αίσθηση που σου δημιουργεί συγκρίνεται με πολύ λίγα πράγματα".
*** "Το 1989 στο Ζάγκρεμπ θέλαμε να αποδείξουμε σε όλη την Ευρώπη ότι το χρυσό μετάλλιο του 1987 δεν ήταν φωτοβολίδα. Δεν ήμασταν τυχαία ομάδα. Εκείνη η ομάδα έμεινε στην ιστορία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK