FEL: Σε διαφορετικά μονοπάτια

FEL: Σε διαφορετικά μονοπάτια
Σε τελείως διαφορετικούς δρόμους κινούνται οι τρεις εκπροσώποι μας στην αυλαία του πρώτου γύρου της FIBA Europe League. Το πρόγραμμα ανοίγει ο Αρης που στις 18:45 "μονομαχεί" με την Πολόνια και "καίγεται" για τη νίκη, ενώ στην συνέχεια τη ...σκυτάλη παίρνει το αδιάφορο Περιστέρι που αποχαιρέτησε πρόωρα την διοργάνωση και φιλοξενείται από την Ανβιλ (20:00). Τέλος το σίγουρο Μαρούσι υποδέχεται την Οντέσα στις 21:30 έχοντας σκοπό να ανεβεί βαθμολογικά.

Η Θεσσαλονίκη ...φλέγεται και το "Ιβανώφειο" το απόγευμα της Πέμπτης θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα. Ο οικοδεσπότης Αρης αντιμετωπίζει τη Πολόνια με απώτερο στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει το "μαγικό" χαρτάκι για την φάση των "16" της διοργάνωσης. Αμφότερες οι ομάδες βλέπουν τον αγώνα σαν τελικό, αφού όποιο χάσει ...χάνεται. Οι "κίτρινοι" έχουν 21 βαθμούς έναντι 20 των Πολωνών, οι οποίοι ωστόσο είχαν νικήσει στο γήπεδο τους με 91-78. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας τον πρώτο λόγο θα έχει η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας. Το "κλειδί" του αγώνα πάντως θα είναι το ποια ομάδα θα προλάβει να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Κατόπιν στο παρκέ ρίχνονται οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης", που μετά τα περασμένα αποτελέσματα είπαν "αντίο" στην συνέχεια της διοργάνωσης. Οι "κυανοκίτρινοι" του Αργυρή Πεδουλάκη αρχικά είχαν σκοπό να πάνε με τα ...δεύτερα στην Πολωνία, ωστόσο το "κύμα" ιώσεων άλλαξε άρδην τα σχέδια. Πέντε παίκτες (Στιούαρτ, Χιζνιακ, Κούρτοβιτς, Σούλης, Νάκιτς) πλήρωσαν τις αντίξοες συνθήκες στο "Α. Παπανδρέου" καιοδήγησαν τους ιθύνοντες του συλλόγου, να δώσουν το "οκ" για να ταξιδέψει η ομάδα αυθημερόν, και να επιστρέψει το μεσημέρι της Τετάρτης, στην αποστολή της οποίας θα υπάρχουν και οι δύο τελευταίοι.

Τελευταίο ρίχνεται στη ..μάχη το Μαρούσι το οποίο υποδέχεται στο ...ανοιχτό κλειστό του "Αγίου Θωμά" (ελεύθερη είσοδος για όλους τους φιλάθλους) την Οντέσα. Ολοι στο συγκρότημα των βορείων προαστίων πιστεύουν στην νίκη, η οποία θα τους δώσει την τρίτη θέση του ομίλου. Οι ιθύνοντες των πρωτοπόρων της Α1 μπάσκετ θεώρησαν ότι θα έπρεπε να μετατρέψουν τον αγώνα σε γιορτή, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Τον δρόμο της επιστροφής στο παρκέ παίρνει ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ αμφίβολος είναι ο Κώστας Γκαγκαουδάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK