FEL: Υπόθεση ελληνική

Με μια ελληνική ομάδα στα ημιτελικά του FEL θα εκπροσωπηθεί, όπως και να έχει η χώρα μας. Αυτό γίνεται έπειτα από την πρόκριση, τόσο του Αρη, όσο και του Αμαρουσίου στους "8" του θεσμού, έπειτα από τις δύσκολες νίκες τους την Παρασκευή. Πρώτοι πήραν το εισιτήριο οι Θεσσαλονικείς επικρατώντας με 98-92 της Ανβίλ στην έδρα τους. Εντός έδρας επικράτηση και για το Μαρούσι, το οποίο έκανε επίσης το 2-0 με την Μάριουπολ, επί της οποίας επικράτησε 88-84

FEL: Υπόθεση ελληνική
Ελληνικός εμφύλιος στους "8" της FEL, καθώς το Μαρούσι επικράτησε 88-84 της πολωνικής Μάριουπολ, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των "16" και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στις 2 Μαρτίου λοιπόν η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Αρη (στον τελικό θα προχωρήσει η ομάδα που θα συμπληρώσει 2 νίκες), ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει την πρόκριση του με νίκη επί της Ανβιλ στο Ιβανώφειο, με τον τελευταίο να "κατεβαίνει" στην Αθήνα με μειονέκτημα έδρας.

Στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του FEL βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Αρης. Η ομάδα του Τσαρλς Μπάρτον επικράτησε με 98-92 της Ανβίλ και παίρνοντας την δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις βρίσκεται στα ημιτελικά του θεσμού. Οι κίτρινοι χρειάστηκαν δύο παρατάσεις (75-75, 86-86)για να πάρουν τον ροζ φύλλο αγώνα και τώρα περιμένουν τον αντίπαλο τους, ο οποίος θα είναι ένας εκ των Μαρούσι ή Μαριουπόλ.

Οι Μπέιλι και Πάρκερ ήταν οι καλύτεροι των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπεισαν ότι μπορούν να επικρατήσουν άνετα, αφού...έπεσαν θύμα της εκπληκτικής ευσχοχίας των Πολωνών έξω από την γραμμή των 6.25 μ. Η ελληνική ομάδα είχε εμμονή στα σουτ τριών πόντων, τα οποία δεν της έβγαιναν και επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Ο Αρης ήταν μπροστά με 10-5 και παρά το ότι είχε 0/7 τρίποντα βρέθηκε να προηγείται στο τέλος της πρώτης περιόδου με το ισχνό 14-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Τσαρλς Μπάρτον ήθελε η ομάδα να κάνει το ξέσπασμα που θα της έδινε την ευκαιρία να φθάσει σε μια νίκη που δεν θα έφερνε την σειρά στο τρίτο παιχνίδι. Ωστόσοι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 26-27 στο 15' και δεν έδειχναν ότι δεν θα άφηναν την ελληνική ομάδα να πάρει εύκολα την πρόκριση. Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων χρησιμοποίησε δύο πλέι μέικερ για να κάνει πιο γρήγορη την κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα του, η οποία με ένα ξέσπασμα ξέφυγε με 41-30, με τον Ράιτ να κλείνει το πρώτο μέρος με τρίποντο το οποίοεκανε το σκορ 41-33.

Στην επανάληψη ο Αρης ζήτησε και πάλι το πόδι...που θα έβαζε τέρμα το γκάζι, αλλά δεν μπορούσε κανείς να δώσει αυτή την ώθηση. Οι Βίτκα και Κρίσπις, αντιθέτως, είχαν βρει την λύση έξω από το τρίποντο και έκλεισαν την διαφορά η οποία έγινε μηδενική στο 16', όταν το σκορ έγινε 46-46. Οι δύο ομάδες δεν...έλεγαν να ξεκολλήσουν και προχωρούσαν...χέρι χέρι στο σκορ, με τον Αρη να είναι μπροστά 60-57 και τους Πολωνούς να παίρνουν το προβάδισμα 60-62. Στο 35' το σκορ ήταν 65-64 και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να μένουν από δυνάμεις επιτρέποντας στην Ανβίλ να πάρει το προβάδισμα με τέσσερις πόντους (70-74) στο 38'. Ωστόσο ο Σμους Πάρκερ ευστόχησε σε ένα σουτ 9,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Αρης μπήκε πιο αποφασιστικά στην παράταση και προηγήθηκε με τέσσερις πόντους, οι οποίοι όμως γρήγορα μετατράπηκαν σε μειονέκτημα, αφού η χαλαρότητα των κίτρινων επέτρεψε στην Ανβίλ να πάρει κεφάλι στο σκορ με 79-81. Πάλι ο Σμους Πάρκερ πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης και αποδείχθηκε λίρα εκατό. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ευστόχησε και πήρε και φάουλ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί ο Πάρκερ. Στο ριμπάουντ ο Στακ άργησε να σουτάρει και το παιχνίδι έληξε με 86-86, οδηγώντας τις δύο ομάδες στην δεύτερη παράταση.

Ο Μπέιλι...έβλεπε πως ήταν ώρα να δράσει και με δύο τρίποντα έβαλε τον Αρη μπροστά με 94-89. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι Πάρκερ και Κόμματος είχε διαφορετική άποψη και οδήγησαν, με καλάθι έκαστος, τον Αρη στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 41-33, 60-57, 75-75 (κ.α.), 86-86 (α΄παρ.), 98-92

ΑΡΗΣ: Πάρκερ 32(4), Μπέιλι 14(3), Κόμματος 19(1), Στακ 5, Λικχολίτοφ 4, Νίκιλα 2, Λάππας, Ραΐτσεβιτς 6, Βετούλας 16(4).

ΑΝΒΙΛ: Μπλουμς 3, Μποτσέφσκι 6(1), Κρστιτς 13(2), Ράιτ 17, Βίτκα 18(5), Ζαβάτσκας 5(1), Ζότκα 7(1), Κατζιούλις, Σκέλε 23(2), Μίστζουκ.


Το Μαρούσι μιμήθηκε τον Αρη και έκανε τα εύκολα δύσκολα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μάριουπολ και προηγήθηκαν με 23-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το σόου του Αμαρουσίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο κατά το οποίο η ελληνική ομάδα εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους (50-34).

Αφού το Μαρούσι αύξησε και άλλο την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο όλοι πίστεψαν ότι η νίκη ήταν ζήτημα μερικών λεπτών ακόμα. Στον αθλητισμό όμως ποτέ δεν μπορείς να αισθάνεσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα πριν ο αγώνας τελειώσει.

H xαλαρότητα που επέδειξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιαννάκη και η αγωνιστική άνοδος της Μαριουπόλ που πλέον δεν είχε να χάσει τίποτα παραλίγο να φέρουν το πάνω κάτω. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 76-73 και ο εφιάλτης της οδυνηρής ήττας άρχισε να κυκλοφορεί πάνω από το κλειστό του Αγίου Θωμά.Ευτυχώς όμως για το Μαρούσι οι Σπανούλης και Μπλάκνεϊ αφυπνίστηκαν και οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Το Μαρούσι τελικά νίκησε με 88-84.


Tα δεκάλεπτα: 23-16, 50-34, 64-42, 88-84.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 16, Χάτσον 21, Σμίλιανιτς 14, Νικολαΐδης 2, Γκργκατ 10, Σπανούλης 13(3), Πόποβιτς 7, Αγαδάκος 3, Καράγκουτης 2.

MAΡΙΟΥΠΟΛ: Γκούρτοβι 15, Γεβστρατένκο 12, Γιάιλο 13, Μποτίτσεφ 7, Σκουτέλνικ, Καρτσένκο, Μοσκαλένκο, Καραμπλόφ, Χάμιλτον 4, Χάρινγκτον 30.

News 24/7

24MEDIA NETWORK