Φενέρμπαχτσε κατά Αναντολού Εφές: "Βαθύτατη θλίψη από την στάση της στην ψηφοφορία της EuroLeague"

Η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα που τοποθετείται δημόσια για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον τρόπο βαθμολόγησης της EuroLeague, κάνοντας έμμεση επίθεση γι αυτές που "ψήφισαν βάσει των δικών τους συμφερόντων".

Φενέρμπαχτσε κατά Αναντολού Εφές: "Βαθύτατη θλίψη από την στάση της στην ψηφοφορία της EuroLeague"
FENERBAHCE BEKO ISTANBUL

Το δίλημμα που τέθηκε προς ψηφοφορία μεταξύ των μετόχων της EuroLeague για την πορεία της διοργάνωσης ήταν δύσκολο, όσο και διχαστικό. Αυτό φάνηκε άλλωστε από το γεγονός πως η πρόταση για να μην λαμβάνονται υπ' όψιν τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες, κέρδισε για μόλις μία ψήφο τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Την επομένη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα της EuroLeague που τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα, καταθέτοντας το παράπονο και την ενόχλησή της. Συγκεκριμένα, ο τουρκικός σύλλογος έκανε λόγο για ψηφοφορία που κατέληξε βάσει ιδιωτικών συμφερόντων και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαφωνία με την Αναντολού Εφές.

Όλα αυτά γιατί η Φενέρμπαχτσε είναι -μαζί με τη Μονακό- η πλέον ηττημένη από τη νέα τάξη πραγμάτων στον βαθμολογικό πίνακα, αφού μετρούσε μόνο νίκες (3/3) απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν ως τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στη διάρκεια της διαδικασίας, επισημάνθηκε από τον σύλλογο προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους πως η αγνόηση των αγώνων που έγιναν και επηρέασαν την πορεία της διοργάνωσης ως τώρα, είναι ενάντια στη φυσική δυναμική του αθλητισμού.

Παρόλ' αυτά, δεδομένης της δομής που έχει η EuroLeague, δεκατρείς (13) ομάδες ψήφισαν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, με τις επτά να τάσσονται υπέρ των δικών τους συμφερόντων λόγω της κατάταξης και κάποιες άλλες για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε σε μια απόφαση, με 7 ψήφους έναντι 6, να "διαγραφούν" όλα τα παιχνίδια που δόθηκαν με τις ρωσικές ομάδες.

[...] Παρόλ' αυτά, πιστεύουμε πως σε τόσο ιδιαίτερες καταστάσεις, ευαίσθητες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα με τον πιο δίκαιο τρόπο για τις διοργανώσεις παρά για το προσωπικό συμφέρον.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να καταθέσουμε πως είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από τη διαφωνία με την Αναντολού Εφές, την έτερη εκπρόσωπο της χώρας στην EuroLeague, σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Αφήνουμε την αξιολόγηση της κατάστασης στη διακριτική ευχέρεια του κοινού και των φιλάθλων του αθλητισμού.

Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές είναι ότι παρά την απόφαση που πάρθηκε, η ομάδα μας θα συνεχίσει να παλεύει με τον πιο δυναμικό τρόπο, προσδοκώντας στη στήριξη του κόσμου στα έξι εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια. Όπως δηλαδή συνέβη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να πετύχουμε αυτό που μας αξίζει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK