Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Η αρχή ήταν το ήμισυ του τέλους

Ο Ολυμπιακός άρχισε και τελείωσε το ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με καταιγισμό τριπόντων. Στο μεσοδιάστημα νικήθηκε πρώτα από τον εαυτό του, η ρακέτα του ήταν... κέντρο διερχομένων και το 47% (15/32) έξω από τα 6.75 του έφτασε για να χάσει 'μόνο' με 84-77.

Ο Σάσα Βεζένκοβ με 17 πόντους (5/7τρ.) ήταν καταπληκτικός στο 4ο δεκάλεπτο απέναντι στην Φενέρ, όμως ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την 3η του σερί ήττα στην Euroleague | 23/12/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Σάσα Βεζένκοβ με 17 πόντους (5/7τρ.) ήταν καταπληκτικός στο 4ο δεκάλεπτο απέναντι στην Φενέρ, όμως ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την 3η του σερί ήττα στην Euroleague | 23/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Τρίτη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό στη Euroleague, που λύγισε στην Ulker Sports Arena απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του κόουτς Κοκόσκοφ είδε... φως μετά από 7 σερί ήττες στην διοργάνωση με θύμα τους 'ερυθρόλευκους'. Κι όμως, το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πριν νικήσει τον αντίπαλο πρέπει πρώτα να νικήσει τον εαυτό του.

Και αυτό αποτελεί ένα αξεπέραστο εμπόδιο μέχρι στιγμής για τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Το αποτέλεσμα δεν είναι το μοναδικό για το οποίο προβληματίζονται οι Πειραιώτες, που έχασαν με τραυματισμό τους Έλις και Παπανικολάου, με την εικόνα του διεθνή φόργουορντ που έφυγε 'διπλωμένος' από το παρκέ να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική...

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη η αρχή ήταν το ήμισυ του τέλους. Οι 'ερυθρόλευκοι' έκλεισαν το δεκάλεπτο βλέποντας σαν βαρέλι το καλάθι από τα 6.75 και με 7/11 τρίποντα προηγήθηκαν 22-27. Ωστόσο υπήρχαν σημάδια που δεν επέτρεπαν την αισιοδοξία. Η ρακέτα έμοιαζε με αφύλακτη διάβαση, επιτρέποντας 9/13 δίποντα στην Φενέρ ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ζοριζόταν να απειλήσει από το 'ζωγραφιστό'.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως η επιλογή του Μπαρτζώκα να ρίξει την second unit στο ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο, χάλασε το όποιο επιθετικό μομέντουμ. Θα ήταν η μισή αλήθεια. Πρώτα γιατί το πρόβλημα του Ολυμπιακού εντοπιζόταν αρχικά στην άμυνα, τόσο την προσωπική όσο και αυτή κοντά στο καλάθι. Και επιπροσθέτως, διότι και η δεύτερη πεντάδα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στο να απειλήσει από το low post. Έτσι η άμυνα της Φενέρ δεν έκλεινε μέσα και φυσιολογικά το μακρινό σουτ ερχόταν υπό συνθήκες πίεσης.

Βρήκε κάποια τρίποντα ο Ολυμπιακός, όχι όμως με την... παρά φύσιν ευστοχία του πρώτου δεκαλέπτου. Με 45-41 έκλεισε το ημίχρονο και τον Ολυμπιακό να σουτάρει 7/12 δίποντα και 9/16 τρίποντα, έχοντας τα διπλάσαι λάθη από τη γηπεδούχο Φενέρ (4-9), που μετρούσε 16/22 δίποντα...

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με την αρχική πεντάδα, αλλά η εικόνα δεν άλλαζε. Ο Σλούκας δημιουργούσε (7ασ.) χωρίς να σκοράρει (1/5 σουτ), Ζαν Σαρλ (12π., 6ρ., 3ασ.) και Χάρισον (11π., 3/6 τρ.) έδιναν κάποιες λύσεις, αλλά η... αφύλακτη διάβαση στην άμυνα παρέμενε πρόβλημα, με συνέπεια το 66-54 στο 30'.

Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Βεζένκοβ (17π., 5/7 τρ., 4ρ.) που τα 'κόλλαγε' από παντού στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός ξανά με την second unit στο παρκέ επιχείρησε την ανατροπή, βγάζοντας κυρίως ενέργεια στην άμυνα με χαμηλό σχήμα και τον Ζαν Σαρλ στο '5'. Κάπου εκεί ήρθε ο τραυματισμός του Παπανικολάου, οι λάθος επιλογές στην επίθεση και μια ακόμη ήττα που στέλνει τους Πειραιώτες στο 7-8 και την 10η θέση της κατάταξης...


News 24/7

24MEDIA NETWORK