Φέρνει τον Ζόζεφ Φορτέ

Ο 24χρονος Αμερικανός Ζόζεφ Φορτέ είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Χριστόπουλου για τη θέση του πλέι μέικερ στον Απόλλωνα Πάτρας.

Φέρνει τον Ζόζεφ Φορτέ
Ο 24χρονος Αμερικανός Ζόζεφ Φορτέ είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Χριστόπουλου για τη θέση του πλέι μέικερ στον Απόλλωνα Πάτρας. Ο παίκτης έχει ύψος 1.93μ, είναι απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα και έγινε ντραφτ από τους Σέλτικς το 2001.

Η καριέρα του στο ΝΒΑ δεν ήταν σπουδαία. Την περίοδο 2001-02 έπαιξε μόλις σε 8 αγώνες στους Σέλτικς ενώ την επόμενη χρονιά πήγε στο Σιατλ όπου αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια.

Στο κολέγιο ο γεννημένος στην Ατλάντα Φορτέ ήταν πολύ καλύτερος και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ο άνθρωπος που σκόραρε περισσότερους από 600 πόντους στην πρώτη του χρονιά στο Νορθ Καρολάινα και έσπασε το σχετικό ρεκόρ του Σαμ Πέρκινς.

Στο ντραφτ επιλέχθηκε στο Νο 21 και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του θρύλου των Σέλτικς Ρεντ Αουρμπαχ.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο παίκτης έπαιξε στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα (προθάλαμος του ΝΒΑ) και ήταν μέσα στους πρώτους έξι σκόρερ. Το πρόβλημα είναι ότι ο Φόρτε παίζει περισσότερο σούτιγκ γκαρντ παρά πλέι μέικερ.

Ο Αμερικανός θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα αφιχθεί και ο Ιβαν Γκργκάτ που θα ενισχύσει την ομάδα της Πάτρας κάτω από το καλάθι.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Χριστόπουλος και μεταξύ άλλων τόνισε: " Εγινε απολύτως δεκτή η εισήγησή μου για την ενίσχυση της ομάδας. Είναι θέμα ωρών να δούμε στην προπόνηση του Απόλλωνα νέα πρόσωπα. Πολλοί μπορεί να πουν ότι αυτοί που θα έρθουν θα λειτουργήσουν σαν Μεσσίες. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Εγώ ανησυχώ για το πώς θα αντιδράσει η υπόλοιπη ομάδα, η οποία έχει μάθει να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν περιμένουμε από δύο ανθρώπους να κουβαλήσουν μια ομάδα. Περιμένουμε από 9-10 παίκτες που διαθέτει αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας να παίξουν το μπάσκετ που θέλουμε για να πετύχει ο Απόλλωνας τους στόχους του."

News 24/7

24MEDIA NETWORK