Φιλίππου: "Ελάτε στο γήπεδο, αξίζει τον κόπο"

Με αυτά τα λόγια ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ μέσω της εκπομπής «Euroleague» του συνδρομητικού καναλιού Supersport 3. Ο κ. Φιλίππου μίλησε για την φετινή ΑΕΚ, τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και για τη φιλοσοφία της διοίκησης.

Φιλίππου: "Ελάτε στο γήπεδο, αξίζει τον κόπο"
Με αυτά τα λόγια ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ μέσω της εκπομπής «Euroleague» του συνδρομητικού καναλιού Supersport 3. Ο κ. Φιλίππου μίλησε για την φετινή ΑΕΚ, τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και για τη φιλοσοφία της διοίκησης. Αναλυτικά ο κ. Φιλίππου μίλησε:

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες

"Αποτελεί ένα ερωτηματικό. Εάν φταίει κάτι δέχομαι κριτική για τη διαχείριση, αλλά θεωρώ ότι μετά από τόσες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα είναι άδικο για τους παίκτες. Πιστεύω ότι κάναμε υπέρβαση μέχρι τώρα, χάσαμε δύο ματς στο καλάθι και ήμαστε η μοναδική ομάδα που παίξαμε στα ίσια τον Παναθηναϊκό χάνοντας στον πόντο".

Εάν προβληματίζει η απουσία του κόσμου

"Προφανώς. Ανησυχούμε μήπως ο κόσμος δεν ξέρει τι κινήσεις κάνουμε και έχουμε κάνει πολλές. Το Γαλάτσι προσφέρει ανέσεις, προσφέρει ζεστασιά και σίγουρα δεν θα βραχείς, ούτε θα κρυώσεις. Πολλοί προβληματίστηκαν από τις μεταγραφές, εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στον Λευτέρη Κακιούση και σίγουρα δεν έχουμε εκπλαγεί - όπως πάρα πολλοί - από την απόδοση της ομάδας. Οι παίκτες κρίνονται από τι δίνουν στο γήπεδο και όχι από το ποσό που παίρνουν. Πάντως και εκείνοι που έρχονται στο Γαλάτσι δημιουργούν μια καλή ατμόσφαιρα και δείχνουν εμπιστοσύνη στην ΑΕΚ".

Για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την εικόνα

"Πρώτα από όλα έχουμε ευθύνη εμείς, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και ορισμένα άλλα σημεία. Στην Αθήνα δεν υπάρχει τόσο μπασκετική παιδεία, όσο π.χ. στην Θεσσαλονίκη. Φταίμε γιατί δεν μάθαμε τον κόσμο. Υπάρχει σταθερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και καλύτεροι διαφημιστές είναι αυτοί που έρχονται στο Γαλάτσι. Πολλές φορές υπάρχει μετακίνηση οπαδών από το ποδόσφαιρο και αυτό το είδαμε πέρσι. Δεν αποκλείουμε κανέναν, μόνο τους ταραξίες.

"Δεν ξέρω αν φταίει κάτι. Δεν ξέρω γιατί δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Δέχομαι την κριτική για τα όποια λάθη έχουμε κάνει σαν διοίκηση. Ωστόσο, έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη και είμαστε η μοναδική ομάδα που παίξαμε στα ίσια τον Παναθηναϊκό. Μας προβληματίζει η απουσία του κόσμου".

Στο Γαλάτσι κάνουμε πολλά πράγματα που αξίζει κάποιος να τα ζήσει. Άλλωστε το μπάσκετ είναι μοναδικό άθλημα. Υπάρχει ευχέρεια κινήσεων και οι προπονητές μοιάζουν σαν να παίζουν μια παρτίδα σκάκι. Είναι πολύ γρήγορο άθλημα που προσφέρει πολλές συγκινήσεις, πιο γρήγορο από το ποδόσφαιρο και σίγουρα σε έναν χώρο πιο φιλικό για τα παιδιά.

Θα παρομοίαζα τους παίκτες στην επαφή τους με τον κόσμο σαν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Όπως με τον Παναθηναϊκό, όπου ο κόσμος ενθάρρυνε την ομάδα μας και συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι. Και για να μην το ξεχνάμε το μπάσκετ σίγουρα είναι πιο δίκαιο".

Για τα όσα καταμαρτυρεί ο κόσμος σε σχέση για την απώλεια ορισμένων παικτών

"Τους παίκτες δεν τους κρατάει κανένα σωματείο, αλλά ο κόσμος που στην περίπτωση μας είναι απών. Πέρσι είδα μια επιθυμία για να μείνει ο Χατζής - που είναι εξαιρετικό παιδί - και πράγματι έγινε η υπέρβαση. Για τις αλλαγές στο ρόστερ, να είστε σίγουροι ότι μετράνε τα αποτελέσματα. Ποιος είναι σίγουρος ότι η περσινή ομάδα θα τα πήγαινε καλύτερα από ότι η φετινή; Δεν προδικάζω κάτι, αλλά π.χ. πέρσι είχαμε ξεκινήσει χειρότερα και καταλήξαμε να παίξουμε στους τελικούς.

Κάποιοι παίκτες βρίσκουν τον δρόμο τους. Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά για να μπορεί να κρατάει τόσους μεγάλους παίκτες με βιώσιμο τρόπο. Η ΑΕΚ δημιουργεί παίκτες και εγώ χάρηκα που η ΑΕΚ είχε έναν ενεργεία και τρεις πρώην παίκτες στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και πολλοί απένειμαν τα εύσημα στον πρόεδρο για αυτό.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχασαν πολλά χρήματα από το μπάσκετ και έφυγαν, άλλοι καταστράφηκαν. Άλλες ομάδες παίζουν χωρίς πιστοποιητικό, άλλες σε δωρεάν γήπεδο, ενώ το 90% της κρατικής βοήθειας πηγαίνει σε ελάχιστες ομάδες. Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάνει κάποιος το χόμπι του αναλαμβάνοντας μια ομάδα. Κι αν ξυπνήσει ένα πρωί και πει «βαρέθηκα, αλλάζω χόμπι» η ομάδα τι γίνεται; Θα πρέπει λοιπόν να στέκεται στα πόδια της".

Για την πρόθεση του προέδρου να αποχωρήσει

"Ο πρόεδρος παίρνει και ανακοινώνει μόνος του τις αποφάσεις του. Όσο, όμως, υπάρχει η αποχή του κόσμου βρισκόμαστε σε επικίνδυνη περίοδο. Τους τίτλους που έχει πάρει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια τους πήρε η ομάδα και όχι ο πρόεδρος και ποτέ δεν το έχει πει αυτό. Παράλληλα είναι άδικο για τους παίκτες να βλέπουν άδειο το γήπεδο".

Για το αν σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερη επένδυση στην ομαδα η αύξηση της προσέλευσης του κόσμου

"Βεβαίως, τότε θα μπορείς να πεις σε έναν μεγάλο παίκτη «έλα να παίξεις σε ένα γεμάτο γήπεδο». Και για αυτό θέλω να κλείσω λέγοντας «Ελάτε στο γήπεδο, αξίζει τον κόπο, αξίζει το άθλημα, είναι κάτι διαφορετικό». "

News 24/7

24MEDIA NETWORK