Τα ποσοστά κατάκτησης των 4 φιναλίστ

Ο Γιάννης Φιλέρης τα βάζει κάτω και βγάζει τα ποσοστά των ομάδων για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Δυο σπουδαίοι ημιτελικοί στο Final-4, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Contra. Βγάζει και ζευγάρι τελικού.

Τα ποσοστά κατάκτησης των 4 φιναλίστ

Το 32ο Final-4 της ιστορίας (34ο για την ακρίβεια καθώς έχουν προηγηθεί και δυο δοκιμαστικά το 1966 και το 1967) του ευρωπαϊκού μπάσκετ αρχίζει επίσημα να καταχωρείται απόψε με τους δυο ημιτελικούς. Αργά το βράδυ θα μάθουμε το ζευγάρι του τελικού, που γίνεται την Κυριακή.

Πριν από την εκκίνηση του Final-4 υπάρχει πάντα ένα κλισέ, που επαναλαμβάνεται διαρκώς για να θυμίσει την σπουδαιότητα της πρόκρισης και της παρουσίας στο ραντεβού των κορυφαίων: “Τώρα, δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι έχουν από 25% πιθανότητες”.

Δεν ξέρω ποιος πρωτόπε την συγκεκριμένη φράση, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν ο Ομπράντοβιτς, δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, ωστόσο είναι κι ένας ευγενικός τρόπος να κρύψεις προθέσεις και να μιλήσεις οχυρωμένος πίσω από την θεωρία των πιθανοτήτων.

Εντάξει, λογικό είναι κάθε ομάδα που φτάνει στο Final-4 να κάνει όνειρα κατάκτησης του τίτλου. Δεν πάει κανείς για να αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Πιστεύω όμως ότι το 25% έκαστος, προέρχεται από το 50-50 όταν πρόκειται για δυο φιναλίστ. Ακόμη και μόνη της να εμφανιστεί μια ομάδα σε τελικό, ο προπονητής της είναι υποχρεωμένος να κρατήσει μια πισινή.

Λίγο πριν από το τζάμπολ των σημερινών ημιτελικών, το Contra σκιαγραφεί τους αντιπάλους και δίνει τα δικά του ποσοστά, χωρίς να σημαίνει ότι θα ... παίξει και τα σημεία στο στοίχημα (καλά, εντάξει θα τα παίξω).

ΦΕΝΕΡ-ΕΦΕΣ: Οι απώλειες καθορίζουν την εξέλιξη

Η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου απέναντι στην εγχώρια μεγάλη αντίπαλό της και τη μοναδική που την έχει νικήσει ... τρεις φορές φέτος (σκορ 3-3 στις έξι συνολικά αναμετρήσεις τους σε Τουρκία και Ευρωλίγκα). Ο Ομπράντοβιτς των 18 φάιναλ-φορ και των 9 τίτλων, κόντρα στον Αταμάν που πέρσι δεν του έδινε το χέρι και τον αμφισβητούσε ευθέως θέτοντας ακόμη και θέμα αντοχής της παραδοσιακής τουρκικής φιλοξενίας.

Στη θεωρία η σκληροτράχηλη, πιο δεμένη και ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από δυο χρόνια Φενέρ, έχει φτάσει φέτος στο κορυφαίο σημείο της ωριμότητας της. Οι παίκτες ξέρουν, πλέον, με κλειστά τα μάτια να εκτελούν το ρόλο τους στο παρκέ, όπως ορίζει ο απαιτητικός Ομπράντοβιτς, δύσκολα κάνουν λάθος και εύκολα προχωράνε σε μπασκετικές υπερβάσεις.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

(Ο καλύτερος Σλούκας όλων των εποχών, παίζει φέτος με τη Φενέρ)

Περίμεναν πολλοί ... στη γωνία τη φετινή Φενέρ, που ξεκίνησε σαν τρένο και δεν σταμάτησε παρά μόνο στο τελευταίο νικηφόρο ματς μέσα στο Κάουνας και το 3-1 επί της Ζαλγκίρις. Θα έλεγε κανείς, μάλιστα, ότι η ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ομπράντοβιτς που εμπνέεται από τέτοιες κακές βραδιές, για να έρθουν οι καλύτερες.

Μόνο, που η Φενέρ στο φάιναλ-φορ, όπως και να' χει δεν θα είναι ίδια με την ομάδα που είδαμε στην κανονική περίοδο, καθώς την χτύπησαν οι τραυματισμοί. Κι αν ο Λοβέρν έχασε ένα μεγάλο μέρος της κανονικής περιόδου (συνολικά 22 αγώνες από τους 34 της ομάδας του), ο Ντατόμε δεν είναι μια συνηθισμένη απουσία. Αντιθέτως, μιλάμε για τον πιο αξιόπιστο σουτέρ της τουρκικής ομάδας όχι τόσο για το ποσοστό του (που δείναι και ευκαταφρόνητο, αφού μιλάμε για 41.5% τρίποντα) όσο για τα εύστοχα σουτ που επιχειρεί όταν η μπάλα “καίει”. Είναι κομβικός παίκτης για την Φενέρ ο Ιταλός, το κενό του δεν καλύπτεται εύκολα, γιατί απλά η παρουσία του είναι το έξτρα βέλος στη φαρέτρα του Ομπράντοβιτς.

Ο Γιαν Βέσελι (12.4π-5.5ρ) και ο Νίκολα (τα κάνω όλα) Κάλινιτς (9.6π, 3.3ρ, 1.8ασ) έκαναν προπόνηση, τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους, ωστόσο δεν είναι 100% έτοιμοι. Ο Βέσελι μάλιστα, όπως λένε οι Τούρκοι, δεν μπορεί να αγωνιστεί πάνω από 20 λεπτά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το γόνατό του πρήζεται.

Ο Κάλινιτς θα παίξει επειδή δεν ακούει κουβέντα να απουσιάσει, παρόλα αυτά και η δική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Στα τελευταία ματς, ο Ομπράντοβιτς εμφάνισε διάφορα περίεργα σχήματα, ενώ άνοιξε και το ροτέισον της ομάδας του, δίνοντας μια θέση στον Σινάν Γκιουλέρ, ένα σκληρό όσο και έμπειρο γκαρντ που παίζει με τρέλα στην άμυνα.

Φυσικά, η Φενέρ θα έχει στο παρκέ τον εγκέφαλο Σλούκα στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του, μέχρι την επόμενη (11,7π, με 59.1%δ, 45.4%τρ, 94.3% κι ακόμη 2.2ρ και 4.5ριμπ), τον 36χρονο Ντίξον που παίζει σα να είναι 20άρης (9.4π με ... 50.8% τρ), το δυναμίτη Μέλι που (7.3π-2.9 ρ), τον εργάτη Δουβερίογλου μέσα στη ρακέτα και τους Ερικ Γκριν-Μελί Μαχμούτογλου σε ρόλο ελεύθερων πιστολέρο από την περιφέρεια. Παίκτης-κλειδί ο Μάρκο Γκούντουριτς (9.4π με 50% τρ), αρκεί να μην τον παρασύρει ο άμετρος ενθουσιασμός του που τον οδηγεί σε εξεζητημένες προσπάθειες...

Η αλώβητη από την κρίση και φιλόδοξη ομάδα του Αταμάν

Απέναντι σε μια ομάδα που έχει απόλυτη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και στηρίζει πάρα πολλά στα πικ εν ρολ αλλά και στο μεγάλο της ποσοστό από την περιφέρεια (43.4% τρίποντα, η καλύτερη όλων στην Ευρωλίγκα) θα αντιπαραταχθεί η Εφές.

Ο Αταμάν και o μάνατζερ Αλπέρ Γιλμάζ, έκαναν φέτος πολύ προσεχτικές επιλογές. Πολλοί νομίζουν ότι η τουρκική ομάδα, η μοναδική που δεν αντιμετωπίζει οικονομική κρίση (λόγω της ευρωστίας του προέδρου Τουρκσάι Οζιλχάν, ιδιοκτήτη της Έφες της κορυφαίας μπύρας στην Τουρκία και όχι μόνο αλλά και συνέταιρο στο γκρουπ Αναντολού) ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά.

Αυτό ισχύει για τις χρήσεις παρελθόντων ετών, όχι για την τρέχουσα σεζόν, όπου το μπάτζερ όσο αφορά το μισθολόγιο των παικτών δεν ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς υπάρχουν και συμβόλαια όπως αυτό του Σέιν Λάρκιν που αμείβεται με 1.4 εκατ, αλλά τα 500 χιλιάρικα που έδωσαν στον Βασίλιε Μίσιτς είναι σα να έκλεψαν εκκλησία για τη μεταγραφή της χρονιάς!

Η σκέψη των ανθρώπων της Εφές ήταν απλή. Στελέχωσαν την ομάδα τους με παίκτες πολύ έμπειρους στην Ευρωλίγκα και διψασμένους για το τρόπαιο. Δεν λάθεψαν και δικαιώθηκαν σε όλες, ακόμη κι αν παίκτες όπως ο Λάρκιν ξεκίνησαν τη χρονιά μουδιασμένα. Ο Αμερικανός πάτησε το γκάζι στο τελευταίο τρίμηνο και ήταν ο MVP των πλέι-οφ (19.6π-3.2 ασίστ) δείχνοντας τις προθέσεις του και αναλαμβάνοντας το ρόλο ηγέτη της ομάδας. Αλλά δεν είναι μόνο ο Λάρκιν.

EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

(Ο Μπράιαντ Ντάνστον με πολύπλευρη προσφορά σε άμυνα και επίθεση. Εδώ με τον Παπανικολάου)

Η φετινή Εφές τα έχει όλα. Και αθλητικό σέντερ (Ντάνστον) και δεινόσαυρο (Πλάις). Και το κορυφαίο τεσσάρι της διοργάνωσης (Μόερμαν, 12.4π-6.9ρ) και τρελούς σουτέρ όπως ο Μπομπουά ή ο Σιμόν και παίκτη ειδικών αποστολών στην άμυνα (Μπαλμπάι) και φυσικά τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν, σπουδαίο “άσο” πλέον και καθοριστικό για την ομάδα του, Μίσιτς (12.1π, 2.2ρ και 5.7 ασίστ).

Ο Αταμάν διαχειρίστηκε άψογα το σύνολο των εξαιρετικών παικτών που διαθέτει και μας υποχρέωσε να ξεχάσουμε την επιπόλαιη Εφές των προηγούμενων ετών, αφού είναι καλύτερη απ' όλους στον συσχετισμό ασίστ λαθών!

Συμπέρασμα. Είτε πλήρης, είτε όχι η Φενέρ, η μάχη θα γινόταν στο παρκέ της Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Έχω την αίσθηση ότι οι “κίτρινοι” του Ομπράντοβιτς θα πάρουν στο τέλος τη νίκη, αν ο Βέσελι μπορέσει να βγάλει ένα 15λεπτο. Αν όχι αλλάζει το πράγμα Ποσοστά: 55-45 (για τη Φενέρ)

ΡΕΑΛ-ΤΣΣΚΑ: Μάχη αστέρων και στο βάθος ... κούπα;

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι μια μάχη αστεριών. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ έχουν παίξει μαζί σε 30 Final-4 και έχουν κατακτήσει 17 τρόπαια. Δεν είναι άδικο να πει κανείς ότι όποιος πάρει αυτό το ματς θα έχει προβάδισμα και για την κατάκτηση του τροπαίου την Κυριακή.

Η βασίλισσα είναι η απερχόμενη πρωταθλήτρια, πάει για ένα ιστορικό back to back (50 χρόνια πίσω χρονολογείται το αντίστοιχο δικό της κατόρθωμα) και θα εμφανιστεί πάνοπλη. Οι Βάσκοι δεν χωνεύουν την Μαδρίτη, αλλά το έδαφος είναι ακόμη ισπανικό, οπότε λίγο πολύ τους “blancos” θα τους θεωρήσουμε και γηπεδούχους.

Σίγουρα ... γηπεδούχος είναι ο Πάμπλο Λάσο, που γεννήθηκε στη Βιτόρια, έπαιξε στην Μπασκόνια, αλλά όπως είπε ο ίδιος “όταν φτάνεις στο Final-4 δεν έχει σημασία η έδρα, ή το που γεννήθηκες κλπ, κλπ”.

Η Ρεάλ είναι σαφώς η πληρέστερη ομάδα της Ευρωλίγκας. Και αν οι παίκτες της βρεθούν στο πικ της φόρμας τους την κατάλληλη στιγμή είναι ικανοί να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο βρουν μπροστά τους.

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

(Το σκιάχτρο Ταβάρες τρομάζει κάθε αντίπαλο της Ρεάλ)

Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο MVP της Ρεάλ στα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό, Φακούντο Καμπάσο, έρχεται συνήθως πίσω από τον βασικό πόιντ-γκαρντ της ομάδας, τον Σέρχιο Γιουλ. Ναι, η Ρεάλ πέρασε με 3-0 τον ΠΑΟ στα πλέι-οφ, χωρίς να παίξει καν ο καλύτερός της παίκτης που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο. Ο Γιουλ (10.6π-4.2ασ), όμως, θα παίξει στο φάιναλ-φορ και μαζί με τον Καμπάσο (8.6π-4.9ασ) συγκροτούν, χωρίς αμφιβολία, ένα τρομερό δίδυμο στον “άσο” ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να τους δούμε και τους δυο μαζί. Ο ένας να πετάει μανταρίνια κι ο άλλος (ο Καμπάσο) να μοιράζει πάσες σαν ...φιστίκια. Και οι δυο τρέχουν με χίλια, ανοίγοντας τον παραδοσιακά συναρπαστικό αιφνιδιασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σχεδόν ανύπαρκτα τα τρωτά σημεία της Ρεάλ. Η παρουσία του θεόρατου Ταβάρες (7.6π, 6.3ρ, 1.7 μπλοκ), δηλαδή του κορυφαίου αμυντικού της φετινής Eυρωλίγκας, της προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια μέσα στη ρακέτα. Οι αντίπαλοι σέντερ ... δεινοπαθούν κι από τα ριμπάουντ, τα κοψίματα ή τα ντεφλέξιονς του Ταβάρες, ξεκινούν πολλές φορές οι αιφνιδιασμοί της ομάδας του Λάσο.

Ο ώριμος (και χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος) Ρούντι (9.1π-2.2ρ, 2.6ασ) που μπορεί να βάλει ακόμη μεγάλα σουτ, όπως το απίθανο μπάζερ μπίτερ στο ΟΑΚΑ στο ματς της κανονικής περιόδου, ο αέρινος Ράντολφ (12.6π-4.3ρ), ο πάντα πρόθυμος να πάρει μεγάλα σουτ Κάρολ, ο Κοσέρ (σε ρόλο ... τρίτου πλέι-μέικερ), ο Τρέι Τόμκινς που δίνει λύσεις στο “4” και έχει φονικό σουτ από τις γωνίες μαζί με τον αιώνιο αρχηγό Φελίπε Ρέγες και τον δυναμικό Μεξικάνο Αγιόν (8π-6ρ) φτιάχνουν ένα αρμονικό σύνολο γεμάτο λύσεις και τελευταίο παίκτη, λόγου χάρη, τον Πρέπελιτς που σε άλλη ομάδα της διοργάνωσης θα είχε ρόλο βασικού.

Κλειδί ο απίθανος Τζεφ Τέιλορ ένας σκόρερ που μετατράπηκε σε σπεσιαλίστ της άμυνας και εξολοθρευτή των αντιπάλων του. Όταν χρειαστεί, όμως, δίνει ρέστα και στην επίθεση, όπως έκανε στα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό, τελειώνοντας τη σειρά με 12.3π και 58.3% στα σουτ τριών πόντων!

Πάνω απ' όλα, στην εποχή του Λάσο όπου η Ρεάλ μετράει ήδη δυο τρόπαια (2015, 2018) έχει μετατραπεί σε μια ομάδα η οποία μπορεί να κερδίσει τόσο στους 100 όσο και στους 60 πόντους. Δεν είναι πια η ... εύθραυστη ισπανική ομάδα, που αν κοντρόλαρες τον ρυθμό, είχε την τύχη να την κερδίσεις και εύκολα. Η άμυνά της, με τον Καμπάσο να πιέζει την μπάλα, τον Τέιλορ βδέλα στον καλύτερο επιθετικό των αντιπάλων και τον Ταβάρες σκιάχτρο στη ρακέτα, τσακίζει κόκαλα...

Οι Ρώσοι έδιωξαν ήδη την πίεση

Ο ημιτελικός όμως αναμένεται συναρπαστικός γιατί απέναντι σε αυτή την τρομερή Ρεάλ, θα βρεθεί η ομάδα που μπορεί να την νικήσει είτε στους 100, είτε στους 60 πόντους. Και η ομάδα, που διαθέτει επίσης ένα πανίσχυρο οπλοστάσιο. Είναι η ΤΣΣΚΑ, άλλωστε, αυτή που φέτος έκανε δυο νίκες απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κατά τον Ρικ Πιτίνο κάτι τέτοιο ενισχύει τις πιθανότητες της Ρεάλ (γιατί δεν μπορεί η ρωσική ομάδα να κάνει τρεις νίκες σερί, επί των Ισπανών). Αν ίσχυαν όμως οι πιθανότητες στο μπάσκετ, θα βαδίζαμε εκ του ασφαλούς, κάτι που δεν γίνεται.

Το πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ δεν ήταν ποτέ η πρόκριση στο Final-4. Τα τελευταία 19 χρόνια, μόλις μια φορά δεν έχει παίξει στο κορυφαίο ραντεβού η ομάδα της Μόσχας. Το πρόβλημα της είναι όταν αρχίζει να νιώθει την πίεση. Κουσούρι που σέρνει από παλιά. Ακόμη και το 2005 που είχε 51-1 μέχρι τον ημιτελικό με την Ταού, έχασε το ματς της πρόκρισης και ενώ το Final-4 γινόταν στη Μόσχα, ο Ίβκοβιτς είδε ολοζώντανη την αποτυχία στα μάτια του. Ένα χρόνο μετά ο Μεσίνα (και ο Παπαλουκάς) πανηγύριζαν το τρόπαιο, ξορκίζοντας τα φαντάσματα, κάνοντας το ίδιο και το 2008 στη Μαδρίτη αλλά μετά ... εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

(Ο Νάντο Ντε Κολό, θέλει το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ)

Οι εφιάλτες του 2012, επαναλήφθηκαν το 15 στη Μαδρίτη και το 17 στην Κωνσταντινούπολη. Ενδιάμεσα, το 2016 στο Βερολίνο ο Ιτούδης πανηγύρισε το τρόπαιο στον συγκλονιστικό τελικό με τη Φενέρ και τώρα τρία χρόνια μετά στο πέμπτο σερί Final-4 που κοουτσάρει την μεγάλη ρωσική ομάδα πολύ θα ήθελε και ένα δεύτερο Κύπελλο.

Η ΤΣΣΚΑ τρομάζει κυρίως για την περιφερειακή της υπεροπλία. Ο Νάντο Ντε Κολό (14.5π-3.4ασ), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ απέναντι στην πρώην ομάδα του (9.9π, 4.7ασ) και ο καταπληκτικός φέτος Κόρει Χίγκινς (14.8π με 49% τρίποντα) μοιάζουν ικανοί να εξολοθρεύσουν οποιαδήποτε άμυνα προσπαθήσει να τους σταματήσει. Τους συμπληρώνει ο σούπερ Ντάνιελ Χάκετ που επανήλθε χωρίς πρόβλημα στο υψηλότερο επίπεδο και συνήθως ξεκινάει βασικός τους αγώνες.

Η περιφέρεια γίνεται ακόμη πιο δυνατή γιατί στο “3” υπάρχει ο ολ-αράουντ Γουίλ Κλάιμπερν, μακράν ο καλύτερος φόργουορντ της διοργάνωσης (13.5π-6.9ρ) σε πολυδιάστατο ρόλο έστω κι αν μερικέ φορές το παρατραβάει με τις τρελές αποφάσεις του. Ο πάντα χρήσιμος Νικίτα Κουρμπανόφ, εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί στα δύσκολα πλέι-οφ με την Μπασκόνια (9.3π-4ρ) που ανέδειξαν ωστόσο και το πρόβλημα της ρωσικής ομάδας.

Απέναντι σε ψηλά κορμιά όπως ο Βόιτμαν και κυρίως ο Πουαριέ οι δυο σέντερ της ΤΣΣΚΑ τα βρίσκουν σκούρα. Κανείς δεν αμφισβητεί ούτε τον Χάντερ, πολύ περισσότερο τον Χάινς, αλλά κόντρα στον Ταβάρες ενδεχομένως να έχουν πολλά προβλήματα στο να ακουμπήσει η ομάδα την μπάλα στα χέρια τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρώτος στόχος της ΤΣΣΚΑ στις μεταγραφές είναι ο ... Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Συν τοις άλλοις ούτε ο Πίτερς, ούτε ο Βοροντσέβιτς έχουν βοηθήσει φέτος τον Ιτούδη, με αποτέλεσμα το ροτέισον πολλές φορές να είναι μικρό.

Την πίεση ωστόσο του αποτελέσματος η ΤΣΣΚΑ την ένιωσε ήδη. Όταν δηλαδή ισοφαρίστηκε 1-1 μέσα στη Μόσχα από την Μπασκόνια αλλά μπόρεσε να πάρει τις δυο νίκες μέσα στο γήπεδο όπου επιστρέφει για να παίξει τώρα στο Final-4.

Συμπέρασμα: Θα δούμε μεγάλο ημιτελικό. Ποσοστά: Κι εδώ 55-45 για την Ρεάλ Μαδρίτης, που πολύ θα ήθελα να τη δω για δεύτερη συνεχόμενη φορά (και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια) πρωταθλήτρια Ευρώπης...

(φωτογραφίες: Euroleague.net / Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK