Το... τελείωσε η FIBA με το "δεν μας ενδιαφέρετε, κύριοι"

Η FIBA -όπως αναμενόταν άλλωστε- δεν άφησε αναπάντητη την, για τα... μάτια του κόσμου, πρόταση της Ευρωλίγκα για το καλεντάρι των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Το... τελείωσε η FIBA με το "δεν μας ενδιαφέρετε, κύριοι"

Η διεθνής Ομοσπονδία υποδέχθηκε με ειρωνείες την " αποκαλούμενη πρόταση" όπως την χαρακτήρισε της Ευρωλίγκα ενώ τόνισε πως " η πρόταση να συρρικνωθούν όλες οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων μέσα σε ένα μήνα, δεν είναι σοβαρή και δεν την αποδεχόμαστε".

Η αλήθεια είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα η FIBA έχει τα δίκια της αφού η πρόταση της Ευρωλίγκα ήταν πρόχειρη και δίχως πιθανότητα εφαρμογής.

" Το 2015 η FIBA εξέδωσε τις ακριβείς ημερομηνίες για όλες τις διοργανώσεις ώστε οι λίγκες να προσαρμοστούν αναλόγως. Παρότι η ECA μάς διαβεβαίωσε πως θα αλλάξει τις ημερομηνίες και δεν θα εμποδίσει τους παίκτες να λάβουν μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Ιούλιο του 2017 εξέδωσε ένα πρόγραμμα που ηθελημένα έπεσε πάνω στα προκριματικά" , ανέφερε η ανακοίνωση της FIBA, αν και στο κομμάτι που αφορά στην διαβεβαίωση της ECA ότι δεν θα ορίσει αγώνες πάνω στις ημερομηνίες των παραθύρων έχουμε αμφιβολίες...

" Η Ευρωλίγκα απέτυχε σε ένα απλό ζήτημα: θα μπορούσε ν' αλλάξει απλά 2 αγωνιστικές της κανονικής της περιόδου για να λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο. Πέρυσι αποφάσισε να πάει από τα μηδέν στα πέντε 'διπλά' παιχνίδια την εβδομάδα. Θα μπορούσε φέτος να ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα και να προσθέσει μία διπλή αγωνιστική.

Η πραγματικότητα είναι πως η Ευρωλίγκα δεν θεωρεί απαραίτητες τις εθνικές ομάδες και για αυτό προτείνει ακόμα λιγότερες ημερομηνίες στο καλεντάρι. Δεν είναι ώρα για περαιτέρω διαμάχη και η FIBA δεν ενδιαφέρεται στη δημόσια ανταλλαγή προτάσεων που κάνει κακό στο άθλημα. Για μας είναι η στιγμή που θα προετοιμάσουμε τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2019 και να βοηθήσουμε τις εθνικές ομάδες σε πέντε ηπείρους να αναπτύξουν το μπάσκετ", κατέληξε η ανακοίνωση της FIBA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK