Φρενίτιδα για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ό, τι μεγαλύτερο υπάρχει στο μπάσκετ. Κάθε του κίνηση, κάθε του ιδέα, μια λέξη που θα πει, ένα πούρο που θα καπνίσει γίνεται πρώτο θέμα. Τώρα, που κυκλοφόρησε ρετρό παπούτσια του, τα θρυλικά Air Jordan και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό, προκλήθηκε χάος στις ΗΠΑ!

Φρενίτιδα για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Η κυκλοφορία των Air Jordan 11 Retro Concords είχε καθοριστεί για τα μεσάνυχτα της παραμονής Χριστουγέννων. Τελευταία μέρα πριν από τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή που θα σημάνει και την έναρξη του φετινού ΝΒΑ, οι διαφημιστές και οι μαρκετίστες της NIKE και της Air Jordan, της εταιρίας του Μάικλ δηλαδή, το σκέφτηκαν όσο καλύτερα γίνεται. Δεν προέβλεψαν, όμως, τον πανικό. Ή μήπως, αυτόν επιδίωξαν;

Στην Ιντιάνα, τη Φλόριντα, το Τέξας, τη Βιρτζίνια και σε πολλές ακόμη αμερικανικές πολιτείες υπήρξαν εκατοντάδες ανθρώπων, οι οποίοι μόλις άνοιξαν τις πόρτες συνωστίσθηκαν, με συνέπεια να προκληθούν επεισόδια, να τραυματιστεί κόσμος, να επέμβει η αστυνομία για να ξεδιαλύνει την κατάσταση!

Φρενίτιδα για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

« Δεν θυμάμαι ποτέ να συνέβη κάτι αντίστοιχο», είπε η Λίντα Τζάκσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ινδιανάπολη, μια πολιτεία για την οποία το μπάσκετ είναι θρησκεία. « Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μας. Υποθέτω πως τα malls θα το γνώριζαν, αλλά δεν γνωρίζω αν ήταν έτοιμοι για την ανταπόκριση που θα είχε αυτή η κυκλοφορία παπουτσιών», πρόσθεσε. Έξαλλοι αγοραστές, σε ένα mall της Ιντιάνα προσπάθησαν να κατεδαφίσουν την κεντρική είσοδο για να μπουν στο κατάστημα, στην Ατλάντα τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ 20 αστυνομικά κινήθηκαν αφού ενημερώθηκαν πως ο κόσμος κατάφερε να μπει στο mall πριν ανοίξουν οι πόρτες!

Στη Φλόριδα, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απομακρύνουν τον κόσμο, στο Κεντάκι αναφέρθηκαν συμπλοκές για ένα ζευγάρι Jordan's και στη Νορθ Καρολάινα, κόσμος έσπασε τα τζάμια εμπορικού...

Φρενίτιδα για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Κι ο λόγος είναι διπλός: αφενός, η τιμή των παπουτσιών με τα οποία ο Τζόρνταν έδωσε τις πιο θεαματικές φάσεις στην ιστορία του μπάσκετ, πωλούνται για 180 δολάρια, καλή τιμή για όσους από εμάς μεγάλωσαν βλέποντας αυτό το ίνδαλμα να ξεδιπλώνει τις αρετές του. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ, άλλωστε, γνωρίζει τι σημαίνουν για τον ίδιο τα αθλητικά παπούτσια που φοράει. Από την άλλη, στο e bay κυκλοφόρησαν αμέσως τα παπούτσια, σε τιμή ωστόσο, 500 δολαρίων! « Πάτησα πάνω στα σώματα πεσμένων αγοραστών για να πάρω τα παπούτσια. Δεν ήταν κάτι προσωπικό, ήταν μπίζνες», είπε ο 28χρονος Αντρέ Μίτσελ στην Ινδιανάπολη.

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Η NIKE εκτιμάται πως βγάζει ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις των Air Jordan' s κάθε χρόνο. Ακόμη και σήμερα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK