Φτιάξε το top-10 των καλύτερων φάσεων σε τελικούς της Euroleague

Πριν πατάξεις, άκου: βρήκαμε αυτές που έδωσαν οι διοργανωτές ως κορυφαίες φάσεις της δεκαετίας -χρονιά, χρονιά- σε ό,τι αφορά τους τελικούς της Euroleague. Μπορείς να 'φτιάξεις' τη σειρά τους.

Το floater του Γιώργου Πρίντεζη μάλλον 'κλέβει' εκκλησίες.
Το floater του Γιώργου Πρίντεζη μάλλον 'κλέβει' εκκλησίες. EUROKINISSI

H αρχική επιδίωξη ήταν να βρούμε όλα τα επίσημα videos της Euroleague, με τα καλύτερα plays των τελικών της διοργάνωσης για την τελευταία δεκαετία. Δεν ήταν εύκολο. Δεν το έκανε η διοργανώτρια αρχή εύκολο. Εν τοιαύτη περιπτώσει, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αυτές που 'δόθηκαν' ως καλύτερες φάσεις των πιο σημαντικών ματς της χρονιάς -στο ευρωπαϊκό μπάσκετ- για αυτήν τη δεκαετία. Η αλήθεια είναι πως ένα highlight κλέβει εκκλησίες. Δες όμως, και τι άλλο έγινε, για να βγάλουμε και μια λίστα (από το Νο1 έως το Νο10).

Tο τελευταίο επεισόδιο του Crossover για το 2019, του podcast που 'χει ο Τζο Αρλάουκας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, είχε για καλεσμένο τον Πρίντεζη, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σουτ -ένα είναι το σουτ.

Με την ΤΣΣΚΑ να 'χει επιβάλει τους νόμους της, αυτό που επέλεξε να πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους παίκτες του, στην ανάπαυλα ήταν το εξής: Το κόνσεπτ ήταν 'αντί να χάσω όλη την ομάδα, προτιμώ να χάσω έναν παίκτη'. "Μίλησε με τον Σπανούλη και του είπε 'τι κάνεις; Γιατί τα κάνεις όλα αυτά;', αντί να ξυπνήσει όλους τους άλλους. Αυτό ήταν το μυστικό του. Όλοι ήμασταν κακοί, αλλά αντί του να πει κάτι κακό σε εμένα ή τον Χάινς ή τον Σλούκα ή σε όποιον άλλον, επέλεξε να απευθυνθεί στον Μπίλι, ώστε να τον στηρίξουμε όλοι και προκειμένου να γίνει αυτός καλύτερος".

Η προσπάθεια που έγινε αφίσα πάνω από τα κρεβάτια πολλών παιδιών που ασχολούνται με το σπορ ανήκει στις ιστορικές στιγμές της διοργάνωσης, με τον Πρίντεζη να λέει "το πιο ωραίο -το πιο μεγάλο- πράγμα δεν είναι ότι ευστόχησα ή ότι νικήσαμε. Είναι το να νιώθεις την ενέργεια, να βλέπεις τους ανθρώπους να κλαίνε, επειδή τους έκανες ευτυχισμένους. Ξέχασαν τα προβλήματα τους. Έρχονταν, με αγκάλιαζαν, με φιλούσαν. Πιστέψτε με, αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

Αναφέρθηκε και στην περίοδο που έφυγε από τον Ολυμπιακό, για να πάει στη Μάλαγα. Θυμήθηκε την απογοήτευση που αισθάνθηκε, όταν του είπαν πως δεν είναι μέρος του ρόστερ. Έμαθε να αποδέχεται τη μοίρα του, χωρίς να χρησιμοποιεί δικαιολογίες και όπως είπε, έτσι βρήκε το δρόμο για να επιστρέψει στους 'ερυθρόλευκους'. "Το πιο εύκολο πράγμα που θα μπορούσα να πω ήταν 'φταίει ο κόουτς. Εγώ είμαι καλός και αξίζω να παίζω, οπότε είναι δικό του το λάθος'. Αν το πεις αυτό, αυτομάτως είναι σαν να παραιτείσαι. Αν δεν βρεις δικαιολογίες και προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος, να δώσεις κίνητρο στον εαυτό σου, να βελτιώσεις το σουτ, το βάρος, το σώμα, τα πάντα. Να κάνεις τον αρνητισμό σε αυτοπεποίθηση που θα σε μπουστάρει την επόμενη χρονιά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK