ΜΠΑΣΚΕΤ

Γαλλία – Ιταλία 69-62

Οταν ο Τόνι Πάρκερ βρίσκεται στη μέρα του η Γαλλία είναι δύσκολο να ηττηθεί. Ακόμη και από τη σκληροτράχηλη Ιταλία η οποία φαινόταν ότι είχε το πάνω χέρι αλλά υπολόγιζε χωρίς τους 36 πόντους του άσσου των San Antonio Spurs και την εξαιρετική άμυνα της ομάδας του Κλοντ Μπερζό. Το τελικό 69-62 σφράγισε την είσοδο των "τρικολόρ" στην επόμενη φάση και άφησε τους Ιταλούς να παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο απέναντι στην Πολωνία την Τετάρτη (05/09).

Γαλλία – Ιταλία 69-62

Αλικάντε


One…Parker show

Οταν ο Τόνι Πάρκερ βρίσκεται στη μέρα του η Γαλλία είναι δύσκολο να ηττηθεί. Ακόμη και από τη σκληροτράχηλη Ιταλία η οποία φαινόταν ότι είχε το πάνω χέρι αλλά υπολόγιζε χωρίς τους 36 πόντους του άσσου των San Antonio Spurs και την εξαιρετική άμυνα της ομάδας του Κλοντ Μπερζό. Το τελικό 69-62 σφράγισε την είσοδο των “τρικολόρ” στην επόμενη φάση και άφησε τους Ιταλούς να παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο απέναντι στην Πολωνία την Τετάρτη (05/09).

Η αστοχία και από τις δύο πλευρές ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του αγώνα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Οι Πάρκερ (15π.) και Μπαρνιάνι (13π.) είχαν αναλάβει εξ ολοκλήρου το βάρος των επιθετικών προσπαθειών, ο καθένας για την ομάδα του, με τον Ιταλό να φέρνει τη “σκουάντρα ατζούρα” μπροστά με 20-17. Η διαφορά αυτή έφτασε στους 9 πόντους (33-24) στα μισά της δεύτερης περιόδου για να κλείσει το ημίχρονο στο 36-31.

Οι παίκτες του Κλοντ Μπερζό παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Οι Ιταλοί χρειάστηκαν 4 λεπτά για να σκοράρουν στο β’ μέρος και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 49-41. Η τρίτη περίοδος ολοκλήρωθηκε με 51-47 χάρη σε κάρφωμα του Μπελινέλι, με τον Μπαρνιάνι να μένει άποντος σε αυτό το διάστημα και τον Πάρκερ να φτάνει τους 27 πόντους.

Ενα σερί 5-0 των Ιταλών τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην έναρξη της τέταρτης περιόδου και τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη βρίσκονταν μπροστά με 60-57 (τρίποντο του Μπαρνιάνι). Απο’κει και πέρα, όμως, επήλθε το μπλακ-άουτ για το συγκρότημα του Τσάρλι Ρεκαλκάτι. Ο “αφιονισμένος” Πάρκερ οδήγησε τη Γαλλία σε ένα σερί 12-0 που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Ιταλών.


Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-36, 51-47, 69-62

Γαλλία: Γκομίς, Μπαντιανέ, Τζιφά, Σανγκαρέ, Ντιαβαρά, Πάρκερ 36 (4/9 τρ.), Πιετρούς 8, Κίρκσεϊ 11, Ντιό 9 (7ρ.), Τουριάφ 3, Βαϊς 2 (8ρ.)

Ιταλία: Μπελινέλι 15, Μπαζίλε 1, Μαντσινέλι 7, Σοράνια 3, Μαρκονάτο 2, Μορντέντε 5, Μπαρνιάνι 16, Μπουλέρι 11, Ντι Μπέλα, Ντα Τόμε, Τζίλι 2 (9ρ.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK