Για τη νίκη-πρόκριση αλλά με το μυαλό στη Γερμανία
Απόψε ολοκληρώνεται η φάση του "last 16" του Eurocup και ο Αρης υποδέχεται στο "Αλεξάνδρειο" τη Λε Μαν (21:00) στο πλαίσιο του 10ου ομίλου. Ομως, η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της.
Πρωταρχικός στόχος του Αρη στην αναμέτρηση με την αδιάφορη βαθμολογικά, Λε Μαν του Μιχάλη Κακιούζη είναι η συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και φυσικά η νίκη, έστω και με έναν πόντο διαφορά. Εάν συμβεί αυτό οι “κίτρινοι” θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στον όμιλο με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες και εκεί μπαίνει ο… εξωτερικός παράγοντας.
Την ίδια ώρα στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Μπουντιβέλνικ κι ευχή όλων είναι να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι ούτως ώστε οι Ουκρανοί να ισοβαθμίσουν στη δεύτερη θέση με τον Αρη και η ελληνική ομάδα να προκριθεί στα προημιτελικά λόγω των δύο νικών που έχει πετύχει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν η Μπουντιβέλνικ φύγει νικήτρια από τη Γερμανία, όχι μόνο θα προκριθεί αλλά θα καταλάβει και την πρώτη θέση στο γκρουπ.
Τα πρώτα δείγματα γραφής του Λευτέρη Σούμποτιτς στον πάγκο του Αρη είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την ομάδα η οποία δείχνει μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, ειδικά στην αμυντική της τακτική. Ο “Πίξι” επέστησε την προσοχή των παικτών του στο γεγονός ότι η Λε Μαν έρχεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς βαθμολογικό κίνητρο:
“Αγωνιζόμαστε με τη Λε Μαν στο Αλεξάνδρειο σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ώστε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι από τους αγώνες που η ομάδα που έρχεται να αγωνιστεί δεν έχει στόχο και κίνητρο, συνεπώς είναι πολύ επικίνδυνο ματς. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι παίκτες μου έχουν καταλάβει τη κρισιμότητα του παιχνιδιού και θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε πρωτίστως είναι να είμαστε πολύ πιεστικοί στην άμυνα όπως κάναμε στους δυο τελευταίους μας αγώνες.
Αν παίξουμε έτσι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δηλαδή δυνατά και πιεστικά στην άμυνα, λόγω του ότι οι γαλλικές ομάδες δεν φημίζονται για αυτό, δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Για σαράντα λεπτά πρέπει το μυαλό μας να είναι στο δικό μας παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι γίνεται στη Γερμανία. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και εδώ και στον άλλο αγώνα του ομίλου ώστε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού”.