Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο χαμογελαστός εξολοθρευτής απογειώνεται

Ο Greek Freak έπαιξε για 21 λεπτά στο Ηράκλειο ενάντια στην Ουγγαρία, δίνοντας θέαμα και αποδεικνύοντας ότι το ταβάνι του σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πολύ ψηλά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ AEGEAN 2019  για το μάτς Ελλάδα - Ουγγαρία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ AEGEAN 2019 για το μάτς Ελλάδα - Ουγγαρία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

To τελικό 83-59 του φιλικού αγώνα Ελλάδα - Ουγγαρία στα 'Δύο Αοράκια' του Ηρακλείου ελάχιστη σημασία έχει. Επρόκειτο για ένα ματς όπου η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου βρισκόταν επιτέλους στο γήπεδο σε πλήρη σύνθεση και καλούταν να συναρμολογήσει το παζλ άφθονης εμπειρίας και ταλέντου που διαθέτει στο ρόστερ της.

Όπως έγραψε και ο Στέφανος Μακρής στο SPORT24, πρόκειται για μια ομάδα που είναι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- έξτρα λαρτζ, καθότι παρατάχθηκε με μια πανύψηλη πεντάδα, αποτελούμενη από τους Νικ Καλάθη (1,97μ.), Κώστα Παπανικολάου (2,03μ.), Ιωάννη Παπαπέτρου (2,06μ.), Γιάννη Αντετοκούνμπο (2,11μ.) και Γιάννη Μπουρούση (2,15μ.). Επίσης, το 'έξτρα λαρτζ' επιβεβαιώθηκε από μια πανδαισία επιθετικών plays, που περιλάμβαναν από low post 'βομβαρδισμούς' με τους Γιώργο Πρίντεζη, Παπανικολάου, Γιώργο Παπαγιάννη, Μπουρούση, μέχρι solo 'I love this game' επιθέσεις, με την μπάλα στον Αντετοκούνμπο για να παίξει σε συνθήκες isolation ή να δώσει ασίστ σε συμπαίκτες ακροβολισμένους στην περιφέρεια, αλλά και παιχνίδι με πολύ τρέξιμο και αντεπιθέσεις από τους Καλάθη και Κώστα Σλούκα.

Από αυτό το παιχνίδι αξίζει να κρατήσουμε επίσης, πως ο Αντετοκούνμπο φώναξε "είμαι εδώ", αποδεικνύοντας πως είναι μια εκλεκτή μονάδα ενός σπουδαίου συνόλου και ένας παίκτης που μπορεί με μια ατομική ενέργεια να διαμορφώσει την έκβαση ενός παιχνιδιού. Ο Greek Freak δείχνει πως γουστάρει τρομερά αυτό που κάνει και πως πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με άγριες διαθέσεις για το χρυσό μετάλλιο. Σε 21:28 λεπτά συμμετοχής, είχε 19 πόντους (5/8 δίποντα, 9/10 βολές), 8 ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα μπλοκ. Για επίδοση σε αγώνα προετοιμασίας, τα νούμερα εντυπωσιάζουν και υπόσχονται πολύ υψηλό 'ταβάνι'.

Πέρα από τα νούμερα και τις επιδόσεις αυτής της βραδιάς, η αίσθηση που υπήρχε στο παρκέ ήταν πως αν και η Εθνική ομάδα χρειάζεται δουλειά στο σουτ και μπορεί να παίξει ακόμα πιο σκληρά στην άμυνα, μπορεί να γίνει μια ακόμα πιο σφιχτοδεμένη και πιο 'ασύμμετρη' απειλή για τους αντιπάλους. Οι παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Αντετοκούνμπο, δείχνουν να το διασκεδάζουν. Τα χαμόγελα περίσσευαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ δεν έλειψε και το showtime. Συγκεκριμένα, ο Giannis μας έδειξε ένα trailer από όσα θα ακολουθήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την ομάδα δυνατή και υγιή.

Τα παρακάτω 3 βήματα είναι πολύ πιθανό να τα βλέπουμε σε διάφορες παραλλαγές, σε κάθε ματς με πρωταγωνιστή τον Αντετοκούνμπο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής 'συμμορίας'.

Προσδεθείτε

Απογειωνόμαστε

Καταφθάνουν και οι ενισχύσεις

Ο αντίπαλος πρώτα υποκλίνεται και μετά ζητάει αναμνηστικές φωτογραφίες

Η απογείωση του Αντετοκούνμπο και ολόκληρης της Εθνικής ομάδας έχει ξεκινήσει. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι ξεχωριστό. Το showtime των μπασκετικών αναμνήσεων προβάλλεται ήδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK