Γιάννης και Μίντλετον ή απλά οι Bucks Brothers!

Το πλεονέκτημα έδρας ανακτήθηκε από τους Μπακς, που ξανάγιναν αφεντικό στη σειρά με τους Χοκς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη γνωστή καλή δουλειά, αλλά στο τέλος όπως ο ίδιος είπε έπρεπε απλά να δώσει την μπάλα στον Κρις Μίντλετον, που σάρωσε τα γεράκια με 20π σε ένα δωδεκάλεπτο...

Μίντλετον και Αντετοκούνμπο οδηγούν τους Μπακς στον τελικό του ΝΒΑ
Μίντλετον και Αντετοκούνμπο οδηγούν τους Μπακς στον τελικό του ΝΒΑ AP/MORRY GASH

Οι Splash Brothers των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, δηλαδή ο Κλέι Τόμπσον και ο Στεφ Κάρι, έκαναν θραύση πριν μερικά χρόνια στο ΝΒΑ, όταν δημιούργησαν ένα αξεπέραστο δίδυμο που οδήγησε το Γκ.Στέιτ στον αφρό του ΝΒΑ μετά από 40 χρόνια και στην κατάκτηση τριών τίτλων σε διάστημα μιας τετραετίας. Τώρα, είναι η ώρα να διαπρέψουν οι ... Bucks Brothers. Δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο ηρωικός συνοδοιπόρος του Κρις Μίντλετον. Ο Greek Freak κάνει καταπληκτικά πλέι-οφ, με συνεχόμενες τριαντάρες και διψήφιο αριθμό ριμπάουντ και βρίσκει στο πρόσωπο του Khash ένα παίκτη που μοιάζει έτοιμος για όλα.

Η εντυπωσιακή εμφάνισή τους στο τρίτο κρίσιμο ματς με τους Νετς όταν έβαλαν τους 68 από τους 89π (33 ο Γιάννης, 35 ο Μίντλετον) έσωσε την παρτίδα για την ομάδα τους, αφού μείωσαν σε 2-1, αποφεύγοντας μια ήττα που θα έδινε στο Μπρούκλιν το απόλυτο πλεονέκτημα. Λίγες μέρες αργότερα έβαζε άλλους 38π, κάνοντας ρεκόρ πόντων σε πλέι-οφ, στο 3-3 που έφερε τα ελάφια σε έβδομο παιχνίδι, το οποίο κέρδισαν στην παράταση, ξορκίζοντας τα φαντάσματα της προηγούμενης σεζόν.

Φαίνεται ότι ο Μίντλετον έχει βαλθεί φέτος να βάλει φερμουάρ σε όσους μονίμως τον αμφισβητούν, ακόμη κι όταν το Μιλγουόκι κερδίζει. Η State Farm Arena τρανταζόταν από τις εκδηλώσεις των οπαδών των Χοκς, ο Τρέι Γιανγκ για τρία δωδεκάλεπτα έκανε τα δικά του, ώσπου εμφανίστηκε ο Khash για να πάρει (όλη) την ευθύνη και συνεχόμενα μεγάλα σουτ.

Ο Μίντλετον πέτυχε 20π στην τελετυταία περίοδο, τρεις περισσότερους απ' όλους όσους σημείωσε όλη η ομάδα των Χοκς, τελείωσε με 38π, έχοντας 6/12 τρίποντα και γνωρίζοντας την αποθέωση, μετά το 113-102 και το 2-1 των Μπακς στους τελικούς της Ανατολής.

Πρώτα απ' όλα από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Αυτό που είδα σήμερα ήταν απίστευτο. Κουβάλησε την ομάδα στο τέλος. Ήταν σα να μας έλεγε δώστε μου την μπάλα. Φυσικά, του τη δώσαμε. Τέτοιες στιγμές, απλά πρέπει να τους κάνεις σκριν για να παίρνει το σουτ, γιατί είναι ασταμάτητος. Ξέραμε ότι θα τα βάλει όλα, θα μας έδινε πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό είναι που ζητάμε από τον Κρις. Να είναι δυναμικός, να παίρνει καλές αποφάσεις, να παίζουμε μόνο για αυτόν. Ξέρετε κάτι; Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, όταν παίζει τόσο καλά. Κι αν πρέπει να του δώσω την μπάλα, απλά θα το κάνω..." δήλωσε ο Έλληνας σουπερ-σταρ, ενώ οι Μπακς, θυμήθηκαν πόσο δεμένοι είναι αμφόρετοι με την μοίρα της ομάδας

"Μόλις κατάλαβα ότι έβαλα δυο συνεχόμενα σουτ, ένιωσα πολύ καλά και είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να συνεχίσω. Ήξερα ότι είχα την ευκαιρία μου" σχολίασε ο Μίντλετον, που αποδεικνύεται σε βαρόμετρο του Μιλγουόκι. Μπορεί ο Γιάννης να είναι σταθερά πάνω από τους 30π και τα 10 ριμπάουντ στα τελευταία ματς, για τους Μπακς, ωστόσο, είναι αλήθεια ότι ισχύει το no Middleton, no party.

Σύμφωνα με το ESPN, στη φετινή post season το Μιλγουόκι μετράει 9-1, όταν ο Κρις έχει πάνω από 40% και 1-4, όταν σουτάρει με με χειρότερο ποσοστό. Από τα χέρια του εξαρτώνται πολλά. Στο Game 3 με τους Χοκς, μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, να ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Γιανγκ, στα διαστήματα που προσπάθησε να τον μαρκάρει, σιγά-σιγά όμως ανέβαζε στροφές, με αποκορύφωμα την εκπληκτική τελευταία περίοδο, όπου σημείωσε τους 20 από τους 30 πόντους της ομάδας του και ήταν ο ηθικός αυτουργός ενός μεγάλου διπλού.

Είχε 6/12 τρίποντα, ενώ όλοι οι άλλοι Μπακς σούταραν 5/17 ! Το χέρι του δούλεψε στην εντέλεια τις στιγμές που το Μιλγουόκι τον είχε απόλυτη ανάγκη και τα στατιστικά του μίλησαν από μόνα τους

"Είναι τρομερός παίκτης και ξέρουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει για μας" είπε με τη σειρά του ο Μάικ Μπουντελχόζερ. Άλλος ένας που έχει ακούσει τα σχολιανά του, αλλά φαίνεται ότι κερδίζει, πλέον, όλε τις παρτίδες. Ο κόουτς των Μπακς μοιάζει να έχει απελευθερωθεί από το άγχος να κερδίζει τους Νετς και "κάνει παιχνίδι" σε αυτή τη σειρά.

✐ Η άμυνά του με αλλαγές έχει στόχο να εξουδετερώσει όσο γίνεται περισσότερο τον Τρέι Γιανγκ. Δεν είναι εύκολο, γιατί ο νεαρός των Χοκς είναι σε τρομερή κατάσταση, μοιάζει να έχει άγνοια κινδύνου και ξεχειλίζει από πάθος. Υπάρχουν, ωστόσο, και διαστήματα όπου η άμυνα του Μιλγουόκι του βάζει δύσκολα, ειδικά όταν τα ψηλά κορμιά των Μπακς τον στέλνουν προς τα αριστερά όπου πραγματικά δυσκολεύεται να δράσει, όπως από την δεξιά πλευρά.

✎ Επανέφερε στο ροτέισον περισσότερους παίκτες όπως ο Μπόμπι Φόρτις, που στο Game 3, ήταν αρκούντως "οικονομικός", με 17 πόντους σε 15 λεπτά και πολλές κερδισμένες μάχες. Προσθέστε και τον Πατ Κόνατον, που ήταν καταπληκτικός και στην άμυνα (ειδικά ένα κόψιμο πάνω στον Μπογκτάνοβιτς στον αιφνιδιασμό, ήταν πολύ κρίσιμο, όσο και εντυπωσιακό).

Ο προπονητής των Μπακς βλέπει την ομάδα του έχει μια ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τους Χοκς. Μπορεί να στηριχθεί σε περισσότερους παίκτες απ' ότι οι αντίπαλοί του, που μοιάζουν να εξαρτώνται πάρα πολύ από τα "κέφια" του Γιανγκ. Κι επειδή ο γκαρντ της Ατλάντα εκτός των άλλων τραυματίστηκε στον τρίτο αγώνα (έπαθε διάστρεμμα πατώντας πάνω στο πόδι ενός εκ των τριών διαιτητών) τα ελάφια ξέρουν ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν για τρίτη φορά στη σειρά και να επιστρέψουν στο Μιλγουόκι για το πρώτο ματς-μπολ.

Το εγγυάται, βεβαίως, και ο Γιάννης που συνεχίζει να χορεύει μέσα στη ρακέτα. Εκεί όπου δύσκολα τον κόβουν και προσφέρει τους περισσότερους πόντους του στο Μιλγουόκι

Ο Αντετοκούνμπο έχει 29.2π, 11.5ρ και 5 ασίστ στα φετινά πλέι-οφ, με μοναδικό πρόβλημα τη μόνιμη αστοχία στις ελεύθερες βολές. Και οι οπαδοί των Χοκς έκαναν αντίστροφη μέτρηση, θέλοντας να αναδείξουν την ... παράβαση του Γιάννη (υποτίθεται ότι σουτάρει εκπρόθεσμα τα φάουλ) όμως ακόμη κι έτσι ο Γιάννης παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από την στιγμή, άλλωστε, που δίπλα του ο Μίντλετον έχει 20.4π, 6ρ και 5.5 ασίστ, το δίδυμο κάνει θραύση.

Οι Μπακς ξανάγιναν φαβορί της σειράς και δεν μένει παρά να δικαιώσουν όσους πιστεύουν ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν. Ανάμεσά τους και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που στις εκπομπές του ΤΝΤ εξακολουθεί να στηρίζει τα ελάφια, όσο κανείς άλλος. Ο "σερ" πιστεύει ότι το Μιλγουόκι θα φτάσει στον τελικό του ΝΒΑ και εκεί θα νικήσει τους Σανς (τη φανέλα των οποίων, φόρεσε ο ίδιος για τέσσερα χρόνια) γιατί απλά "είναι καλύτερη ομάδα" ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK