Γιάριτς: "Ούτε να μιλήσουμε δεν μπορούσαμε"

Οι μετασεισμοί καλά κρατούν για την εθνική ομάδα της Σερβίας. Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, βάζει τέλος στο παρόν του σερβικού μπάσκετ. Ο Μάρκο Γιάριτς στηλιτεύθηκε ως ένας από τους ταραχοποιούς κάτι που τον εξοργίζει ακόμα: «Κανείς από όλους αυτούς που μας κατηγόρησαν, δεν κατανόησε ότι εμείς παίζαμε για την φανέλα.

Γιάριτς: "Ούτε να μιλήσουμε δεν μπορούσαμε"
Οι μετασεισμοί καλά κρατούν για την εθνική ομάδα της Σερβίας. Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, βάζει τέλος στο παρόν του σερβικού μπάσκετ. Ο Μάρκο Γιάριτς στηλιτεύθηκε ως ένας από τους ταραχοποιούς κάτι που τον εξοργίζει ακόμα: «κανείς από όλους αυτούς που μας κατηγόρησαν, δεν κατανόησε ότι εμείς παίζαμε για την φανέλα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τις διακοπές μας μετά από κοπιαστικές σεζόν. Δεν έχουμε ανάγκη την εθνική για να κλείσουμε συμβόλαια ή να φτιάξουμε τις καριέρες μας. Κανείς από αυτούς που είχαν τον έλεγχο της ομάδας δεν έδειξε να το εκτιμά», τόνισε σε ερωτήσεις Αμερικανών δημοσιογράφων κατά την πρώτη προπόνηση των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε το ξύλο στον Ρακόσεβιτς (κάτι που επιβεβαιώνουν συμπαίκτες του) μίλησε σαφέστατα για την πολιτική του Ομπράντοβιτς και των συνεργατών του: «σε φέρνουν από την άλλη άκρη του κόσμου, σου φέρονται τόσο άσχημα και μετά είναι δύσκολο να μιλήσεις. Εγώ είχα κάποια πείρα αλλά νέα παιδιά όπως ο Κρίστιτς ή ο Ραντμάνοβιτς δεν πρόκειται να το δεχθούν. Θα το δείτε πως του χρόνου κανένα παιδί από το ΝΒΑ δεν θα παίξει στην εθνική Σερβίας».

Παράλληλα δε ήταν πολύ ειλικρινής για τα αίτια αποτυχίας: «O κόσμος δεν καταλαβαίνει μία αλήθεια: Ο Νοβίτσκι, ο Γκασόλ, ο Πάρκερ, ο Κιριλένκο είναι σούπερ σταρ του ΝΒΑ και συγκροτούν γύρω τους πολύ καλές ομάδες. Δεν είναι εύκολο πλέον να νικήσουμε σε ευρωμπάσκετ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK