Γιατί δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ ο Γκάλης

Ο Πάου Γκασόλ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Eurobasket ξεπερνώντας τον Τόνι Πάρκερ ωστόσο σαν τον Νίκο Γκάλης ουδείς! Και υπάρχει πασιφανής μαθηματική εξήγηση για τον ισχυρισμό μας. Οι μέσοι όροι που είχε ο Νικ στο σκοράρισμα δύσκολα θα ξεπεραστούν ποτέ!

Γιατί δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ ο Γκάλης

Για την Ισπανία το ματς κόντρα στην Ουγγαρία για την 5η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων ήταν "μία ακόμα ημέρα στη δουλειά" καθώς δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, όμως για τον Πάου Γκασόλ το ματς αυτό θα το θυμάται μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Όχι για αυτούς καθαυτούς τους 20 πόντους στα ισάριθμα λεπτά συμμετοχής του αλλά γιατί τον βοήθησαν να φτάσει στους 1.111 συνολικά στο Eurobasket και να γίνει πλέον εκείνος ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, με τον Τόνι Πάρκερ να είναι πλέον στη 2η θέση με τους 1.104.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 1.052 πόντους και στην 4η ο "Θεός του ελληνικού μπάσκετ" Νίκος Γκάλης με 1.030, με τον "γκάνγκστερ" να μπορεί ωστόσο να καυχιέται για κάτι που ουδείς άλλος μπορεί να το διανοηθεί.

Αυτό είναι ο εκπληκτικός μέσος όρος των 31,2 πόντων (!) ανά παιχνίδι (έπαιξε σε πολύ λιγότερα ματς τελικής φάσης Eurobasket σε σχέση με τους Γκασόλ, Πάρκερ και Νοβίτσκι), νούμερο που ακούγεται απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους 10 πρώτους σκόρερ ο μόνος με μέσο όρο πάνω από 20 πόντους είναι ο μυθικός Ραντιβόι Κόρατς με 24,8 ανά ματς.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τον Κρόπιλακ, στη 10η θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με 769 πόντους και μέσο όρο 13,2 πόντων ανά αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK