Γιατί η ΑΕΚ διάλεξε τον Φάλκερ, έναν... κοντό ψηλό

Η ΑΕΚ έδιωξε τον Όουενς για να φέρει τον Φάλκερ. Οι λόγοι της άμεσης αλλαγής ξένου μετά τα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Τι θα δώσει ο νέος Αμερικανός στην Ένωση.

Γιατί η ΑΕΚ διάλεξε τον Φάλκερ, έναν... κοντό ψηλό

Το λάδι στο καντήλι του Τζος Όουενς σώθηκε. Ήταν μια απόφαση ειλημμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, για την οποία το Contra.gr είχε γράψει επ' ακριβώς τι ισχύει από το απόγευμα της Παρασκευής, αφού ο Αμερικανός ήταν ο αδύναμος κρίκος και μαζί εύκολος στόχος.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν έτοιμη λύση, απλώς δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες προκειμένου να δηλώσουν τον νέο ξένο πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος Stoiximan.gr Basket League για να "γλιτώσουν" την αλλαγή, με αποτέλεσμα ο Όουενς να πάει στην Πάτρα και να παίξει 3'52''. Τα τελευταία λεπτά του με την Ένωση, όπως αποδείχθηκε, καθώς τη Δευτέρα ανακοίνωσε την αποχώρησή του, συνδυαστικά με τον ερχομό του Ράνταλ Φάλκερ.

Ο 31χρονος από το Μιζούρι είναι άλλου τύπου ψηλός. Κάτι μεταξύ 4-5, undersized (2μ01), ο οποίος θα βοηθάει και στις δύο θέσεις. Τι τον κάνει ξεχωριστό και κατάφερνε να βρίσκει καλά συμβόλαια στη Γαλλία, ιδίως στη Νανσί; Η σούπερ επαφή του με το ριμπάουντ. Τη σεζόν 2013-14 ήταν πρώτος με 9.3 ανά ματς στην κανονική περίοδο, πρόπερσι δεύτερος με 9.09 και πέρυσι τρίτος με 8.7!

Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει στην Ένωση ο Φάλκερ. Ο Ζντοβτς ήθελε από την αρχή έναν αθλητικό ψηλό που θα βοηθάει σε αυτόν τον τομέα. Να μην χάνεται ούτε ένα αμυντικό, αν είναι δυνατόν, αφού από εκεί χτίζεται κάθε επίθεση.

Με τον Όουενς έπεσε έξω, αφού μετά την αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη έχασε το ρόλο του, με τον Φάλκερ το ρίσκο μοιάζει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, πολύ μικρότερο.

Ταυτόχρονα ο νέος ξένος μπορεί να τελειώσει φάσεις και να δώσει σκορ. Με 11.2 πόντους και 9.3 ριμπάουντ ανά αγώνα είχε αναδειχθεί καλύτερος ξένος της LNB το 2013-14. Σε όλη την ευρωπαϊκή καριέρα του μάλιστα έχει πάνω από 50% στα δίποντα. Δεν σουτάρει ποτέ απ' έξω, δημιουργεί όμως γι' άλλους στην περίμετρο.

Ο... κοντός Φάλκερ έχει ακόμη ένα (πολύ) καλό. Επειδή παίζει μέσα μπορεί να ταιριάζει τόσο με τον καλό σουτέρ Γουίλιαμς (ή τον Μιλόσεβιτς) όσο και με τον Μαυροειδή σε δίδυμο ψηλών. Το ζήτημα πλέον είναι να ενσωματωθεί γρήγορα, να μάθει τι ζητούν απ' αυτόν και να γίνει μέρος του όλου. Αν ούτε αυτή η επιλογή "κολλήσει" με το υπόλοιπο σύνολο, τότε ο Σλοβένος θα έχει το πρόβλημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έδιωξε Όουενς, έφερε Φάλκερ η ΑΕΚ
Μετράει ώρες ο Όουενς στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK