Γιατί κάθισε η Φενέρ του Ζέλικο

Η πανάκριβη Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα είναι στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, αλλά προς το παρόν απογοητεύει τα εκατομμύρια των φίλων της και έχει κάνει για τα καλά... μελιτζανί το πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού! Η ανάλυση του Contra.gr για την αγωνιστική καθίζηση της περσινής φιναλίστ.

Γιατί κάθισε η Φενέρ του Ζέλικο
obradovic fenerbahce

" Ας αυτοκτονήσουμε...", είπε χαρακτηριστικά ο "Ζοτς" μετά το νέο κάζο της ομάδας του με την Μακάμπι και σίγουρα είχε χρόνια να ζήσει τέτοιες στιγμές με τρεις συνεχόμενες -κακές- ήττες. Η Φενέρ που στην αρχή της σεζόν είχε χάσει στην άγνωστη Ουσάκ στη λίγκα της, μπλέκει νωρίς σε περιπέτειες στην νέα Ευρωλίγκα που με το νέο σύστημα δεν δικαιολογεί λάθη και γκέλες.

Σοκ με την Καζάν εντός που έχανε συνέχεια, το γύρισε στο 36' και στο τέλος το έχασε καθαρά. Σοκ στην Ισπανία με την Μπασκόνια, που έχασε με 34 πόντους και ίσα που πέρασε τους 50 (86-52!). Νέο σοκ στο Ισραήλ με την Μακάμπι, που δεν είναι στα καλύτερά της και δεν είχε τον σκόρερ Γκάουντλοκ και βρέθηκε να χάνει με 20 (85-65) λίγο πριν από το φινάλε. Τι φταίει λοιπόν; Η απουσία του Μπογκντάνοβιτς (13π) σαφώς δεν είναι αρκετή και ας είναι ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων. Τι να πάει και ο Μπαρτζώκας που κέρδιζε με 20 πόντους μέσα στο Ισραήλ, προ 15 ημερών, με μισή ομάδα (κυριολεκτικά - έξω 5 βασικοί!);

Η Φενέρ βασικά είναι μια ομάδα εννέα παικτών, αλλά δεν είναι λίγοι για τέτοιο επίπεδο όταν μιλάμε για τους κλασάτους. Είναι ίδια ομάδα με πέρσι. Τι συμβαίνει λοιπόν; Η ομάδα έχει μείνει στους 70 πόντους και έχει πρόβλημα στο σκορ. Κάτι η απουσία του Μπογκντάνοβιτς, κάτι ότι ο Νάναλι που ήρθε για το μακρινό σουτ και δεν σκοράρει (5π), κάτι ο Άντιτς που δείχνει σε άσχημη κατάσταση και επίσης η μέτρια εικόνα του Ντατόμε (8π), αναδεικνύουν το πρόβλημα στο σκορ.

Ο Κάλινιτς είναι μόνο αμυντικός ρολίστας και ο Σλούκας καλείται να κάνει τον ηγέτη και ήδη ανέβηκε στα 29' συμμετοχής! Και μην ξεχνάμε ότι η Φενέρ γλίτωσε από την Μπάμπεργκ στην πρεμιέρα στην έδρα της, σε ματς-θρίλερ που ήταν πίσω στο σκορ και έτσι απέφυγε τα χειρότερα. Η Φενέρ είναι μια πανάκριβη ομάδα, ίδια με πέρσι, με τον κορυφαίο κόουτς, αλλά προβληματίζει πολύ πια. Λογικά θα βελτιωθεί και θα συνέλθει. Λογικά θα ψάξει ενίσχυση αν και δεν το συνηθίζει ο Ζοτς.

Άλλοι θα πουν ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη καλών Τούρκων παικτών, αλλά αυτό ήταν και πέρσι γεγονός. Μήπως ψήλωσαν οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες της και το έριξαν στην ντόλτσε βίτα; Ξαφνικά πάντως η Φενέρ βγάζει αδυναμίες. Έξω ο Μπογκντάνοβιτς. Δεν βλέπεται ο Άντιτς (5π). Μένει ο, περισσότερο σκόρερ παρά πλέι μέικερ, Ντίξον στην περιφέρεια στα 34 όμως. Ο Σλούκας τα κάνει όλα (11π, 6ασ). Ο Νάναλι άφαντος ακόμα και με την απουσία του Σέρβου σκόρερ. Στο "3" ο Ντατόμε χάλια (8π). Ο Ούντοχ με τον Βέσελι παλεύουν στη ρακέτα, ενώ ο Κάλινιτς καλύπτει τον Ντατόμε στο "3", αλλά έτσι επιθετικά δεν απειλούν και τέλος!

Συνεπώς η πραγματικότητα είναι πως η Φενέρ βγάζει αδυναμίες, καθώς δεν είναι τόσο πλήρης όσο δείχνει και τις βγάζει τώρα που έπεσε το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών μαζί. Έρχεται και η κόπωση όταν αυξήθηκε στα 28' η συμμετοχή των βασικών! Λογικά θα συνέλθει, αλλά δεν είναι πανίσχυρη και έχει τρωτά σημεία. Και θα συνέλθει όταν πιέσει περισσότερο στην άμυνα και όταν φτάσει στους 80π που είχε μ.ο. Όλα αυτά ενώ από πέρσι λείπει μόνο ο παγκίτης Χίκμαν, αλλά στην περιφέρεια λείπει το βάθος σε ποιότητα, μιας και οι Τούρκοι δεν κάνουν σε αυτό το επίπεδο ούτε για ρολίστες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK