Γιατί "κέρδισε" η Λευκάδα που γίνεται... Μπολτ!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τι συνέβη στο δρόμο μέχρι την επιλογή της Λευκάδας ως 14ης ομάδας στην Α1.

Γιατί "κέρδισε" η Λευκάδα που γίνεται... Μπολτ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ρεπορτάζ έλεγε ότι για γεωγραφικούς λόγους κερδίζει την μάχη των έξι για τη 14η θέση της Α1 (αντί της Κηφισιάς) ομάδα από την Περιφέρεια, δηλαδή είτε το Ηράκλειο είτε η Δόξα Λευκάδας.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το Ηράκλειο έχει αφενός περισσότερο χρήμα και εμπειρία από παλιές συμμετοχές αφετέρου καλύτερες... δημόσιες σχέσεις. Από την άλλη, η Λευκάδα πάλευε για την άνοδο τα τελευταία χρόνια έχοντας ατού ότι η Κρήτη είχε ήδη ομάδα (Ρέθυμνο) στην κατηγορία, ασχέτως αν διέρρεε πως δεν είναι ακόμη έτοιμη για τα "σαλόνια".

Την ίδια ώρα η 5μελής επιτροπή (από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ) είχε μάλλον αποφασίσει πως θέλει νέο... αίμα και δεν θα έδινε την κάρτα σε Αρκαδικό και Καβάλα, ομάδας που υποβιβάστηκαν πέρυσι, ζητώντας βασικά ο πρώτος ανανέωση παραμονής κατά τα πρότυπα της ισπανικής λίγκας.

Μέσα στο κόλπο ήταν και τα δύο "βαριά" ονόματα, ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής. Ο πρώτος έχασε όμως επειδή ήταν στην Β' Εθνική, όπως λέει το παρασκήνιο, ενώ εκτός μάχης τέθηκε εν τέλει και το Ηράκλειο παρότι έχει έτοιμο μεγάλο γήπεδο και κόσμο.

Στην ουσία η διαδικασία, και αυτή είναι η πλάκα, πήγε όπως ήταν να πάει εξ αρχής.

Ο Προμηθέας ανέβηκε επειδή δεν έκανε αποδεκτή την άνοδο ο Φάρος και στη συνέχεια ο Εθνικός είπε "όχι", καθώς δεν διέθετε τα εχέγγυα. Κατόπιν η διαδικασία "μιλούσε" -δεν ξέρω αν υπήρχε σχετικό άρθρο- για ανοιχτή πρόσκληση και wild card και όχι σειρά προτίμησης. Την οποία wild card πήρε εν τέλει η 5η της Α2 Δόξα, συνδυάζοντας το γεωγραφικό κριτήριο και την όρεξη των διοικούντων

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ

Κανείς δεν ενημέρωσε όμως για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης και τα ακριβή κριτήρια. Πώς δηλαδή κρίθηκαν οι φάκελοι και τι επαφές έγιναν με τους ενδιαφερόμενους.

Η υπόθεση θύμισε λίγο τηλεοπτικές άδειες, αλλά χωρίς να έχουμε δημοπρασία και φρέσκο χρήμα!

Οι πληροφορίες λένε ότι η πλευρά ΕΣΑΚΕ ήθελε Λευκάδα με το... ασαφές κριτήριο " ομάδας που να συντελεί στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος" να είναι λίγο περίεργο. Άλλωστε ο κόσμος δεν ήταν κοντά στη νησιτωική ομάδα στη διάρκεια της σεζόν, σε αντίθεση με το Ηράκλειο με εγκαταστάσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε αγώνες τιμωρημένων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Όπως και να 'χει η Δόξα Λευκάδας πέτυχε το όνειρο και έγινε η πρώτη ομάδα από τα Επτάνησα που κατέληξε στα μεγάλα σαλόνια. Τώρα όμως θα πρέπει να θυμίσει... Μπολτ για να προλάβει να στήσει ΚΑΕ, να ετοιμάσει το μικρό γήπεδό της για την Α1 που αρχίζει και με υποδοχή των "αιωνίων" στις πρώτες 5 αγωνιστικές και να "τρέξει" όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που πολλές φορές είναι χρονοβόρες.

Παράλληλα να βρει τα κεφάλαια που απαιτεί όλη αυτή η ιστορία και δημιουργήσει το ρόστερ της, ψάχνοντας για ξένους σε μια εβδομάδα. Για πλήρη προετοιμασία φυσικά ούτε λόγος!

Προφανώς το "βαρύ" πρόγραμμα στην αρχή θα λειτουργήσει σαν τα φιλικά.

Συν τοις άλλοις τα έξοδα εφέτος είναι περισσότερα, με την υποχρέωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τις μπασκέτες ειδικών προδιαγραφών, τη στιγμή μάλιστα που ο κεντρικός χορηγός αγνοείται. Συνδυασμός που δυσκολεύει αφάνταστα μια προσπάθεια μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK