Γιατί ο Γουέιντ δεν κράτησε ποτέ κακία στον Λεμπρόν

Όπως οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα, γιατί να χαλάσουν για τις ομάδες; Ο Ντουέιν Γουέιντ θύμισε τι είπε στον Τζέιμς όταν παράτησε τους Χιτ για να γυρίσει στους Καβαλίερς.

Miami Heat guard Dwyane Wade, left, and forward LeBron James laugh as they sit on the bench in the final seconds of Game 2 in their first-round NBA basketball playoff series against the Milwaukee Bucks, Tuesday, April 23, 2013 in Miami. Wade scored 21 points and James contributed 19 as the Heat won 98-86. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Miami Heat guard Dwyane Wade, left, and forward LeBron James laugh as they sit on the bench in the final seconds of Game 2 in their first-round NBA basketball playoff series against the Milwaukee Bucks, Tuesday, April 23, 2013 in Miami. Wade scored 21 points and James contributed 19 as the Heat won 98-86. (AP Photo/Wilfredo Lee) AP PHOTO/WILFREDO LEE

Πιθανόν θα έχεις κι εσύ ένα φίλο-η σαν τον Ντουέιν Γουέιντ. Που θα σε έβαζε σπίτι του-της, θα σου χάριζε το καλύτερο παιχνίδι του-της, που θα σε στήριζε σε κάθε αναποδιά και στο τέλος θα σε συγχωρούσε που τον-την παράτησες ένα καλοκαίρι για να καταφέρεις μόνος όσα πέτυχες μαζί του-της. Δίχως ταυτόχρονα να επιζητά ανταλλάγματα, συναισθηματικά ή υλικά.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έζησε (και ζει ακόμη) αυτή τη στενή σχέση με τον παλαίμαχο πια σούτινγκ γκαρντ. Ήταν φίλοι πριν από το καλοκαίρι του 2010, όταν ο 'βασιλιάς' διάλεξε τους Χιτ για να διεκδικήσει και κυρίως να κερδίσει ό,τι δεν είχε καταφέρει στο Κλίβελαντ, και συνέχισαν να είναι, περισσότερο δεμένοι, μολονότι 4 χρόνια αργότερα ο ίδιος άνθρωπος εγκατέλειπε την προσπάθεια, θεωρώντας ότι ο κύκλος του είχε κλείσει μετά από 2 δαχτυλίδια. Ότι μελλοντικά δεν θα μπορούσε να πετύχει όσα είχε κατά νου σ' ένα σύνολο που γερνούσε.

Όπως ο Μπράιαν Γουίντχορστ είχε γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο στο ESPN, " η σχέση τους θα μπορούσε να είχε χαλάσει άσχημα το 2014", διότι ο Γουέιντ επέλεξε ν' αφήσει τα 41 εκατομμύρια δολάρια που είχε για την επόμενη 2ετία με τους Χιτ προκειμένου να κάνει χώρο στο salary cap χωρίς να γνωρίζει πως ο Λεμπρόν θα φύγει. Σ' άλλους το είχε εκμυστηρευτεί ήδη, στον ίδιο όχι, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί οικονομικά σε πρώτη ανάγνωση και αγωνιστικά σε δεύτερη.

Υπήρξαν κι άλλες αφορμές για να ραγίσει το γυαλί. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση στις κακές εμφανίσεις του Λεμπρόν στους τελικούς του 2011, τη στιγμή που ο Γουέιντ ήταν απολαυστικός (26.5 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, 1.5 κλέψιμο, 1.5 κόψιμο), κατά την πρώτη σεζόν του στο Μαϊάμι. Λειτουργώντας προς όφελος του συνόλου και κόντρα στη λογική ενός σούπερ σταρ, ο κατά 3 χρόνια (παρά 18 ημέρες) μεγαλύτερος και πιο ώριμος προτίμησε να κάνει χώρο στον Τζέιμς, να του παραχωρήσει ηθελημένα την ηγεσία της ομάδας και να λειτουργήσει υποστηρικτικά, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να ωφεληθεί ο ίδιος.

Ή όταν, στους Καβς πια οι δυο τους (Σεπτέμβρης 2017-Φλεβάρης 2018), ο Τζέιμς δεν επέμεινε στην παραμονή του, βάζοντας ξανά σε προτεραιότητα το προσωπικό συμφέρον του.

Με μεγάλο αδερφό τον είχε παρομοιάσει ο Κρις Μπρουσάρντ, αρπάζοντας την ευκαιρία να μιλήσει για το δίδυμο με αφορμή την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στο παρκέ, υποστηρίζοντας πως " έχει κάνει θυσίες για να πετύχει ο μικρός".

Αν ψάχνεις την εξήγηση για τη στάση (ζωής) του 'Flash', θα τη βρεις, σύμφωνα με το ESPN, στο οικογενειακό περιβάλλον του. Στη σπουδαία γιαγιά, τη μητέρα της μητέρας του, που τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε με τις αξίες της δοτικότητας και της συγχώρεσης. Διαφορετικά δεν ξέρει κανείς που θα τον είχε βγάλει η ζωή κομμάτι ενός 'δηλητηριασμένου' σπιτιού με χωρισμένους γονείς και μια μάνα εξαρτημένη από τις ουσίες που κατέληξε φυλακή.

Αντιλαμβάνεσαι οπότε γιατί είπε όλα όσα είπε για τον Λεμπρόν στο Sports Illustrated".

" Στην καριέρα σου παίρνεις όποια απόφαση θέλεις για να τη φτιάξεις. Πώς μπορείς να εξαγριωθείς με αυτό. Θεωρώ ότι όλοι σχολιάζουν πως ο Ντουέιν αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιό του για τον Λεμπρόν. Δεν το έκανα για τον Λεμπρόν. Ο Λεμπρόν έχει πολλά περισσότερα χρήματα από τον Ντουέιν. Μεγάλωνα. Ήθελα να έχω τη δυνατότητα να επεκτείνω για περισσότερα χρόνια. Ο κόσμος είναι λίγο μπερδεμένος, σε σχέση με το πώς αντιδρά, πώς απαντά. Αλλά όχι εγώ. Του έσφιξα το χέρι, του είπα ευχαριστώ για τα τέσσερα χρόνια. Περάσαμε εκπληκτικά. Καλή τύχη και συγχαρητήρια, ξέρω τι σημαίνει για σένα αυτό. Παρόλο που τα πράγματα κύλησαν με τον τρόπο που κύλησαν στο Κλίβελαντ, ήξερα ότι γι' αυτόν η επιστροφή σήμαινε κάτι".

Ομολόγησε κι άλλα. Όπως...

> ότι ο Έρικ Σπόελστρα " με βοήθησε πολύ με την ισορροπία του τζαμπ σουτ μου, τη βάση των κινήσεών μου και να ισχυροποιηθούν οι εκτελέσεις μου". Τότε ο από το 2008 πρώτος προπονητής των Χιτ ήταν ακόμη μέλος του σταφ.

> ότι προτού κάνει το πρώτο του τατού, μεθυσμένος στην Κίνα, " η γυναίκα μου έφυγε από το δωμάτιο γιατί δεν μπορούσε να το πιστέψει". Ήταν το όνομα της κόρης του.

> ότι ο παίκτες που δεν ήθελε να μαρκάρει ήταν ο Ριπ Χάμιλτον και ο Ρέι Άλεν. " Παίκτες που κινούνται πολύ, ποτέ δεν στέκονται. Του σιχαινόμουν".

> ότι ο Λανς Στέφενσον " ήταν ενοχλητικός όπως ο διάολος. Έκανε πράγματα πιστεύοντας ότι μπορεί να μπει στο μυαλό σου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK