ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί ο Ζούρος επέλεξε τον Έιβερι

Ανήμερα της πρώτης προπόνησης ενόψει της νέας σεζόν, ο Πανελλήνιος επικύρωσε, κατά το τυπικό σκέλος της, τη συμφωνία του με τον Ουίλιαμ Έιβερι. Ο Ηλίας Ζούρος ήθελε έναν τέτοιου τύπου γκαρντ και κατέληξε στον πρώην ηγέτη των Τρικάλων.

Γιατί ο Ζούρος επέλεξε τον Έιβερι
Με δεδομένο ότι ο Έιβερι είναι ένας ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς παίκτης, έχει ενδιαφέρον να εξηγήσουμε γιατί ο προπονητής των “Ολυμπιονικών” τον επέλεξε ως έναν από τους άξονες του παιχνιδιού του. Ο Ηλίας Ζούρος γνωρίζει καλά το εν λόγω μειονέκτημα του Έιβερι. Ήταν μία παράμετρος που τη σκέφτηκε καλά πριν εισηγηθεί την απόκτησή του. Ξέρει όμως και πώς θα αντιμετωπίσει.

Εκείνο που ο Ηλίας Ζούρος θέλει να πάρει από τον Αμερικανό είναι 25 ποιοτικά λεπτά σε κάθε ματς. Αν είναι παραπάνω, ακόμη καλύτερα. Ωστόσο με την πληρότητα που διαθέτει η περιφέρεια του Πανελλήνιου, πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα κριθεί αναγκαίο. Ο Έιβερι θα είναι ακόμη ένα γρανάζι της μηχανής και όχι ο άνθρωπος για όλες δουλειές προκειμένου να “επιβιώσει” η ομάδα του στο παρκέ. Φέτος θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και μπορεί. Και είναι βέβαιος ο έμπειρος κόουτς του Πανελλήνιου πως από έναν παίκτη της αξίας και της προσωπικότητας του Έιβερι θα τα πάρει. Ειδάλλως δεν θα τον επέλεγε.

* Σε ό,τι έχει να κάνει με την “πρώτη” της προετοιμασίας, ο μόνος που έλειπε ήταν ο Ντέβιν Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό πρόβλημα και αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη (18/08). ” Ελπίζω εφέτος να είμαστε εμείς που θα γελάσουμε στο τέλος “, ήταν η πιο χαρακτηριστική από τις ατάκες του Ηλία Ζούρου κατά το καλωσόρισμά του στους παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK