Γκαγκαλούδης:"Στον Αρη μου φέρθηκαν σαν σκυλί"

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν είναι αυτό που λέμε ήπιος χαρακτήρας. Ζει την κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού, παθιάζεται, φωνάζει, τα δίνει όλα και σίγουρα δεν αποδέχεται τον ήττα. Μπορεί οι αντίπαλοι να λατρεύουν να τον… μισούν, αλλά κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει αδιαφορία και ευθυνοφοβία.

Γκαγκαλούδης:"Στον Αρη μου φέρθηκαν σαν σκυλί"
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν είναι αυτό που λέμε ήπιος χαρακτήρας. Ζει την κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού, παθιάζεται, φωνάζει, τα δίνει όλα και σίγουρα δεν αποδέχεται τον ήττα. Μπορεί οι αντίπαλοι να λατρεύουν να τον… μισούν, αλλά κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει αδιαφορία και ευθυνοφοβία. Ο Γκάγκα μιλά στο αθλητικό ένθετο «Full Επίθεση», της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», για όλα όσα συμβαίνουν στον «δικέφαλο», για την πρωτόγνωρη αδιαφορία των φιλάθλων, τη διαμορφωμένη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το ντέρμπι με τον Άρη.

Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη έχει πάντα ιδιαιτερότητες. Φέτος ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί;

"Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για εμάς τους αθλητές – ίσως μόνο για μένα σημαίνει κάτι περισσότερο. Όμως αυτά τα παιχνίδια είναι όλη η χρονιά για τους φιλάθλους και τη διοίκηση. Αν αγχώσουμε τους νεαρούς παίκτες της ομάδας περισσότερο απ’ όσο πρέπει, θα πετύχουμε το χειρότερο αποτέλεσμα. Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή. Όχι βέβαια μεταξύ των αθλητών, αλλά στον περίγυρο της ομάδας. Ο αγώνας μάς ενδιαφέρει για ψυχολογικούς λόγους και γι’ αυτό ακριβώς τα πράγματα είναι τόσο επικίνδυνα."

Αναφέρεσαι στο τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση ήττας;

"Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Και αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Αν χάσουμε, φοβάμαι ότι τα πράγματα στην ομάδα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Αν σκάσει το μπαρούτι, θα σκάσει πολύ άσχημα! Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει, αλλά φοβάμαι για το χειρότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν χάσουμε, δεν θα μιλάμε για μια ήττα με φυσιολογικά επακόλουθα… Βόηθα Παναγιά, όπως λέει το τραγούδι!"

Το κλίμα μέσα στην ομάδα πώς είναι;

"Εντάξει, έχουν υπάρξει και καλύτερες μέρες. Μεταξύ μας οι παίκτες, πάντως, μόνο για τον Άρη μιλάμε, γιατί θέλουμε να αποδείξουμε στους φιλάθλους ότι αξίζουμε να μας συμπαραστέκονται. Είναι κίνητρο για μας."

Μέχρι τώρα πάντως, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν στέκονται δίπλα σας

"Αυτό ειλικρινά είναι το χειρότερο. Έχω παίξει σε πέντε ομάδες στην επαγγελματική, μου καριέρα, αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος στον ΠΑΟΚ δεν το έχω δει πουθενά. Στον αγώνα με τη Λεμεσό, μπήκαμε στο γήπεδο στις 5 (ο αγώνας άρχιζε 5.30) για προθέρμανση και δεν ήταν στις κερκίδες ούτε ένας φίλαθλος. Κυριολεκτώ αυτή τη στιγμή. Ούτε ένας! Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Είναι το μεγαλύτερο ξενέρωμα για έναν παίκτη. Αν έχουν πρόβλημα με τον Πανελούδη, ας το λύσουν μαζί του. Δεν γίνεται όμως να απαξιώνουν την προσπάθεια των παικτών. Είναι ανήκουστο και αντιφατικό. Δεν γίνεται να ασκείς κριτική από τα ραδιόφωνα, αλλά να μην πατάς στο γήπεδο. Αν δεν στηρίζεις την ομάδα σου, δεν νομιμοποιείσαι να κάνεις κριτική, και μάλιστα τόσο σκληρή και κακόπιστη. Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο Τύπος στην πόλη δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Δεν έχει λογική αυτή η επίθεση απ’ όλους στον ΠΑΟΚ. Τι θέλουν δηλαδή; Να διαλυθούμε;"

Νιώθεις ότι από παντού υπάρχουν εμπόδια;

"Κάτι τέτοιο. Μιλάμε για μια πόλη που έχει περισσότερες αθλητικές εφημερίδες κα ραδιόφωνα από αθλητικές ομάδες. Εγώ στη Θεσσαλονίκη έχω περάσει τα καλύτερα χρόνια μου. Έχω δεθεί με αυτήν την πόλη, τους ανθρώπους της και τον ΠΑΟΚ, και γι’ αυτό έμεινα και φέτος. Αλλά δεν είναι δυνατόν να διογκώνουμε τα άσχημα και από την άλλη να θεωρούμε δεδομένες τις επιτυχίες. Είναι αρρωστημένη κατάσταση και δεν οδηγεί πουθενά. Το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι… περίεργο. Νιώθω ότι ο Τύπος είναι κατά της ομάδας. Δεν λέω ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι που έχασε ο ΠΑΟΚ 30 πόντους από τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν τραγικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν παίζεται. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση όπως είναι. Δεν έχουμε ψηλό, χάνουμε τα ριμπάουντ, αλλά σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε. Άλλοτε μάς βγαίνει στο γήπεδο, κι άλλοτε όχι. Δεν με πειράζει η κριτική. Αλίμονο, οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουν. Με τρελαίνει όμως η εμπάθεια ορισμένων απέναντι στην ομάδα. Δεν πειράζει, τους γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι!"

Ας επιστρέψουμε στο ότι για σένα ειδικά το ντέρμπι με τον Άρη έχει άλλο βάρος.

"Τρελαίνομαι να κερδίσω τον Άρη! Είναι μια ομάδα στην οποία έχω ζήσει μια από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου (την κατάκτηση του Champions Cup), αλλά αυτό είναι και το μοναδικό που κρατάω. Μου φέρθηκαν σαν σκυλί. Σαν να είμαι σκουπίδι. Και όχι μόνο με έδιωξαν, αλλά μου έβαλαν και χέρι που πήγα στον ΠΑΟΚ. Είναι δυνατόν να πήγα και να ζήτησα περισσότερα λεφτά και να έφυγα οικειοθελώς, αφού είχα ήδη υπογεγραμμένο συμβόλαιο; Δεν γίνονται αυτά! Παραμύθιασαν τον κόσμο του Άρη με τον χειρότερο τρόπο. Ειδικά ένας συγκεκριμένος άνθρωπος από τη διοίκηση, τον οποίον δεν θέλω να βλέπω ούτε στα δύο μέτρα. Πέρυσι στο Αλεξάνδρειο έβαζαν τα video wall να παίζουν φάσεις από παλιά παιχνίδια μου με τον Άρη. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια! Όσα μού έκαναν στον Άρη δεν θα μου το έκανε ούτε ο χειρότερος εχθρός μου, ούτε στον Ολυμπιακό, όπου είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα «αντίπαλα» αισθήματά μου."

Φαντάζομαι δεν θα επέστρεφες ποτέ…

"Ποτέ! Με έχουν κυνηγήσει στον δρόμο, μου έχουν σπάσει το αυτοκίνητο.. Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε! Το αφήνω στο παρελθόν. Το μέλλον θα δείξει ποιος και τι μερίδιο ευθύνης έχει σε όλη αυτήν την ιστορία. Σήμερα, με νοιάζει μόνο ο ΠΑΟΚ και πώς θα κερδίσουμε τον Άρη. Θα δώσω τα πάντα για τη νίκη. Χρειάζεται μπασκετική τρέλα σε τέτοια παιχνίδια και από αυτήν έχω μπόλικη!"



News 24/7

24MEDIA NETWORK