Γκέρσον: “Φταίω… αλλά δεν είμαι ο Χουντίνι”
Οι δηλώσεις από το ΣΕΦ.
Οι δηλώσεις από το ΣΕΦ:
Πίνι Γκέρσον: “Ηρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό στην πορεία μας. Στον δρόμο για το Final 4 συναντήσαμε 2 ομάδες που αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό, την ΤΣΣΚΑ στην φάση των 16 και την Ταού στους “8”. Αυτό θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, αν είχαμε νικήσει στην πρώτη φάση τη Ντιναμό Μόσχας και είχαμε περάσει ως καλύτεροι δεύτεροι Η Ταού ήταν καλύτερη και δίκαια πέρασε στο Final 4. Αν και κερδίσαμε την Ταού και τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είχαμε συνέχεια. Επρεπε να κερδίσουμε κι άλλα σημαντικά ματς, ειδικά εκτός έδρας”.
“Χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει συγχρονισμός και επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας. Ολοι θα θέλαμε να κάνουμε μαγικά και να κάνουμε την πορεία που θέλουμε, παρά τα προβλήματα και τους τραυματισμούς που είχαμε. Ομως δεν είμαι ο Χουντίνι. Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ είμαι ο αποκλειστικός υπεύθυνος. Στην σειρά των αγώνων με την Ταού ο μοναδικός υγιής παίκτης στην καρδιά ήταν ο Ματσιγιάουσκας. Αν νομίζουν οι φίλαθλοι ότι βοηθούν την ομάδα με τις αποδοκιμασίες κάνουν λάθος. Ολη αυτή η συμπεριφορά βέβαια ήταν αποτέλεσμα των υψηλών προσδοκιών που δημιούργησα εγώ στην αρχή της χρονιάς. Αν έλεγα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και στόχος είναι η 8άδα, η πορεία μας θα ήταν επιτυχής. Εγώ όμως δεν είμαι τέτοιος προπονητής. Αν νομίζουν οι φίλαθλοι ότι δεν έδωσαν όλοι το 100% των δυνατοτήτων τους, κάνουν λάθος”.
Μπόζινταρ Μάλκοβιτς: “Σήμερα φάνηκε το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει όλη την χρονιά. Σημαντικό μερίδιο σε αυτό έχει και ο πρώην παίκτης μου, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τον Παναθηναϊκό. Τον σέβομαι, όπως σέβομαι τον κόσμο του και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη”.