Γκέρσον: “Ο Σχορτσιανίτης πρέπει να χάσει 20 κιλά”
Οι δηλώσεις από το ΣΕΦ

Πίνι Γκέρσον: “Ηταν δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε Μετά τις δυο τελευταίες ήττες ήταν φυσικό να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό είναι το μπάσκετ. Δεν παίξαμε καλά, αλλά είχαμε αξιολόγηση 94 και ήμασταν καλύτεροι σ’ όλες τις κατηγορίες. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τους παίκτες κι αυτό φέρνει πίεση. Πρέπει να τους μάθω να ανταποκρίνονται. Αυτός είναι ο λόγος που χάνουμε τη διαφορά. Στην αρχή δεν υπάρχει πίεση αλλά στο τέλος όταν έρχονται τα κρίσιμα, όταν κάθε κατοχή είναι σημαντική, κάνουμε λάθος κινήσεις. Ψάχνουμε ψηλό παίκτη, αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει κάτι”.
“Τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη θα τον δούμε όταν θα είναι έτοιμος. Τώρα μετά από τρεις μήνες στην ομάδα, δεν είναι ακόμα έτοιμος όπως πέρσι. Όλοι ξέρετε πως έπαιζε πέρσι και θα παίξει όταν θα γίνει όπως πέρσι. Το βάρος του είναι ο λόγος των πολλών τραυματισμών. Αν ξέρετε τον τρόπο να χαθούν 20 κιλά άμεσα πέστε τον και σε μένα που το χρειάζομαι. Δεν μπορούμε να χτίσουμε την ομάδα πάνω του αυτή τη στιγμή, όλα εξαρτώνται όμως απ’ αυτόν”.
Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Χαίρομαι που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια απόψε γιατί ήταν καλύτερος. Περίμενα όμως πιο ποιοτικό παιχνίδι. Ο πρώτος στόχος ήταν να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο οποίο είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Το πετύχαμε, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω το άγχος των παικτών μου στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν παίξαμε οργανωμένα και κάναμε πολλά λάθη. Παίζουμε πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και είμαστε άπειροι”.
Σκούνι Πεν: “Ηταν σημαντική νίκη και τη θέλαμε πολύ για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και βαθμολογικούς. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε. Είναι κακό να παίζεις χωρίς κόσμο στο ελληνικό πρωτάθλημα και το πληρώσαμε. Σήμερα ήταν καταπληκτικοί και δεν επέτρεψαν στη Ντιναμό να παρουσιάσει το πραγματικό της πρόσωπο”.
Αντώνης Φώτσης: “Δεν παίξαμε καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Ο κόσμος του είναι πάντα θερμός. Μέσα στο παιχνίδι είναι και οι αποδοκιμασίες”.