Ο Gordon Hayward θέλει να ζήσει τη χρονιά που δεν έζησε

Ο Gordon Hayward πέρασε έναν δύσκολο χρόνο. Πολλές ήταν οι φορές που αμφισβήτησε την επιστροφή του στα παρκέ. Στους Celtics. Αυτή που έζησε σήμερα, στο φιλικό με τους Hornets.

Ο Gordon Hayward θέλει να ζήσει τη χρονιά που δεν έζησε
AP PHOTO/STEVEN SENNE

Eπτά χρόνια έπαιζε στους Jazz. Στην ομάδα που τον είχε επιλέξει στο Νο9 του NBA draft 2010. Στις 5 Ιουλίου του 2017 ο Gordon Hayward έγραψε ένα γράμμα που δημοσιεύτηκε στο The Players' Tribune. " Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου", έγραφε, " αυτό το σαββατοκύριακο ήταν πιθανότατα το πιο μεγάλο της ζωής μου", πρόσθετε, πριν καταλήξει στο " σήμερα είναι σίγουρα μια από τις πιο τρελές ημέρες της ζωής μου". Αυτή που επιβεβαίωνε πως είχε υπογράψει στους Boston Celtics. Τους είχε προτιμήσει από τη Utah και το Miami. Και ευχαριστούσε τους "Μορμόνους" για όλα. Το γράμμα "έκλεινε" με το "θέλω" αυτής της αλλαγής. Ήταν να πάρει το πρωτάθλημα.

Στο 6ο λεπτό της πρώτης του εμφάνισης ως "Κέλτη", στην πρεμιέρα της σεζόν 2017-18 εναντίον των Cleveland Cavaliers (17/10), το οποίο παρακολουθούσαν 6.7 εκατομμύρια τηλεθεατές, συνέβη αυτό.

Το Βleacher Report ασχολήθηκε και με την επίδραση που είχε ο συγκλονιστικός τραυματισμός του, στους τηλεθεατές που τον είδαν live, σε επίπεδο ψυχολογίας. Το όνομα του έγινε η πρώτη αναζήτηση στο Google, όσοι είχαν ζήσει την τρομακτική εμπειρία -του τραυματισμού- έσπευσαν να τον βοηθήσουν και μετά την επέμβαση άρχισε ο Γολγοθάς της επιστροφής. Μια διαδρομή που είχε πολλές προκλήσεις. Κυρίως του μυαλού. Ο Hayward έμεινε στο δρόμο του.

Δημιούργησε και blog, μέσω του οποίου μοιραζόταν την καθημερινότητα του. Η οποία καθημερινότητα του ήταν 100% επικεντρωμένη στο να γιάνει και να πατήσει ξανά στα παρκέ του ΝΒΑ. Στις 28/5 έγινε γνωστό πως θα χρειαζόταν δυο μήνες, για να επιστρέψει στην καθημερινή ενασχόληση με το μπάσκετ. Δυο ημέρες μετά υπεβλήθη σε μικρή επέμβαση, για να αφαιρεθούν οι βίδες που κρατούσαν το διαλυμένο του πόδι. Οι γιατροί ενημέρωσαν πως εκτιμούσαν ότι τον Ιούλιο θα αρχίσει τρέξιμο και τον Αύγουστο θα είναι 100% έτοιμος.

Τον Ιούλιο είχε γράψει στο blog " μόλις κάνω την αρχή, θα κάνω τζόκινγκ, τρέξιμο, θα "κόψω" στη ρακέτα και θα αλλάζω κατεύθυνση με άνεση, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Περιμένω ότι στο τέλος του Ιουλίου θα είμαι έτοιμος για πέντε εναντίον πέντε, σε όλο το γήπεδο". Στις 3 του ίδιου μήνα έκανε την αρχή που έλεγε, στο δρόμο της πλήρους επανόδου στην καθημερινοτητα ενός NBAer. Τον Αύγουστο οι ειδικοί του έδωσαν το ΟΚ για δουλειά στο "5 on 5" και στις 10/9, ο συμπαίκτης του Terry Rozier ομολόγησε πως " ο αστράγαλος του, το πόδι του κουνιέται μια χαρά στις πρεοπονήσεις". Είχε έλθει η ώρα να διανύσει τα τελευταία μέτρα:

Μετείχε στο πρώτο αγώνα προετοιμασίας των Celtics, εναντίον των Hornets. Όλοι περίμεναν πως θα είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση. "Σκουριασμένος" και διστακτικός. Η αλήθεια είναι ότι τον περίμεναν κάπως χειρότερο από ό,τι ήταν. Είχε 2/7 σουτ, συμπεριλαμβανομένων 1/5 τριπ., αλλά έφτασε τους 10 πόντους χάρη στις βολές. Μάζεψε 3 ριμπάουντ και πέρασε μια ασίστ, σε συνολικό χρόνο συμμετοχής 22'. Στο tweet είδατε το πρώτο του καλάθι.

"Υπήρξαν στιγμές που δεν πίστευα πως θα γυρίσω"

Οι Hornets νίκησαν (who cares) και όλες οι κάμερες έπεσαν πάνω στον Hayward, o oποίος ήταν ειλικρινής. " Δεν έπαιξα και το καλύτερο μπάσκετ, αλλά πέρασα καλά στο παρκέ και ήταν τέλειο που επέστρεψα κοντά στους φίλους μου. Πέρασα πολλά τον τελευταίο χρόνο, οπότε το να είμαι τώρα ενώπιον των φαν και να παίζω με τους συμπαίκτες μου, είναι φανταστικό. Υπήρξαν στιγμές που δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να γυρίσω". Ομολόγησε πως σε μια φάση που συνήθως "κόβει" και καρφώνει "δίστασα. Ήθελα να σηκωθώ, αλλά δεν με άκουσαν τα πόδια μου. Έχω ακόμα να δουλέψω πολλά. Όπως η έκρηξη. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πως πρέπει να συνηθίσω ξανά τα πάντα. Από τον κόσμο, την ταχύτητα του αγώνα. Τα πάντα".

Σε αυτό το ματς έγινε και η επιστροφή του Kyrie Irving, μετά τις 11/3 και τον τραυματισμό στο γόνατο που τον έθεσε εκτός. Είχε 9π. και δήλωσε ευτυχής για την επιστροφή του Hayward.

Photo: AP Photo/Steven Senne

News 24/7

24MEDIA NETWORK