Γουίλι Ριντ: Η βίαιη 'παρεξήγηση' που τον άφησε εκτός NBA

Ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού κατάφερε να βγει αθώος από μια σοβαρή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην οποία βρέθηκε κατηγορούμενος. Όμως δεν γλίτωσε το στίγμα.

Ο Γουίλι Ριντ ακούει ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την μεταγραφή του στους Ντιτροιτ Πιστονς
Ο Γουίλι Ριντ ακούει ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την μεταγραφή του στους Ντιτροιτ Πιστονς AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ο Γουίλι Ριντ είναι ένας εκ των δυο παικτών που επέλεξε ο Κεστούτις Κεμζούρα για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση/'διόρθωση' του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος σέντερ έρχεται στον Ολυμπιακό γα να αποτελέσει τον μπακ-απ παίκτη που θα δώσει βοήθειες στη φρόντλαϊν του Ολυμπιακού, με ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει ουσιώδεις και σημαντικές παραστάσεις από ομάδες του NBA, όπως οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μαϊάμι Χιτ. Προκαλεί εντύπωση όμως και συνάμα προβληματισμό, η χρόνια αποχή του από τα γήπεδα, καθώς βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσεις εδώ και εννέα μήνες. Υπάρχει εξήγηση.

Το περιστατικό

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2017, η Τζάσμιν Ριντ, κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι της στο Μαϊάμι. Η νεαρή γυναίκα κατά την κατάθεση της ανέφερε πως το προηγούμενο βράδυ ο σύντροφος της Γουίλι Ριντ, την είχε σύρει στο πάτωμα του σαλονιού από τα μαλλιά, απωθώντας την βίαια και χτυπώντας την στο σώμα. Όλα είχαν ξεκινήσει, όταν η Τζασμίν είχε ζητήσει διαζύγιο και ο Γουίλι είχε αρνηθεί εμφατικά. Ο καυγάς τους ολοκληρώθηκε με την Τζασμίν να αρπάζει το παιδί τους με σκοπό να βγει από το σπίτι και τον Ριντ να της παίρνει το παιδί και να τη σπρώχνει προς τα πίσω. 

Στη συνέχεια, το NBA ανακοίνωνε την επιβολή ποινής αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση χωρίς πληρωμή για τον Γουίλι Ριντ. Η σύντροφος του παίκτη δήλωνε στους Los Angeles Times πως δεν είχε την πρόθεση να κυνηγήσει το θέμα δια της νομικής οδού, ενώ ο ίδιος γραφόταν σε πρόγραμμα διαχείρισης θυμού και έκανε δημόσια δήλωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας, προσφέροντας και 500 δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η 'παρεξήγηση'

Γουίλι Ριντ: Η βίαιη 'παρεξήγηση' που τον άφησε εκτός NBA
Ο Γουίλι Ριντ καρφώνει με τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς σε ένα ματς απέναντι στους Λέικερς το 2017 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Η Τζασμίν κατά την πρώτη της συνάντηση με τους αστυνομικούς, είχε βρεθεί με σημάδια και μώλωπες στους καρπούς και στο λαιμό. Λίγες μέρες μετά, μέσω του νομικού της εκπροσώπου έκανε την εξής παράξενη δήλωση:"Το περιστατικό διογκώθηκε και παρουσιάστηκε ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά συνέβη. Δεν κάλεσα την αστυνομία, ούτε έβαλα άλλους να καλέσουν την αστυνομία. Ο Γουίλι είναι ένας καλός άνδρας, ένας καλός πατέρας και γι' αυτό ζήτησα από τις ανώτατες αρχές να μην ασκηθούν κατηγορίες εναντίον του".

Ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι χειροδίκησε εναντίον της, αν και επιβεβαίωσε ότι προσπάθησε να την κρατήσει για να μη φύγει από το σπίτι. Το ζευγάρι προσπάθησε να συνάψει 'ειρήνη' behind closed doors, με την Τζασμίν να θυσιάζει κάθε τι άσχημο που συνέβη εκείνο το βράδυ, χάριν της κοινής τους οικογενειακής γαλήνης. Δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το στίγμα 

Σήμερα ο Γουίλι Ριντ ανεβάζει συχνά στο Instagram φωτογραφίες που δείχνουν την ήρεμη και γεμάτη αγάπη ζωή του με την Τζασμίν, με τους εφιάλτες του παρελθόντος να έχουν δώσει τη θέση τους σε μια πολύχρωμη χαρά. Μπασκετικά, από τους Κλίπερς βρέθηκε στους Ντιτρόιτ Πίστονς και ύστερα φόρεσε για λίγο την φανέλα των Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς και τους τελευταίους εννιά μήνες έζησε μια ατέλειωτη μπασκετική 'παύση', σαν συνέπεια εκείνης της 'παρεξήγησης'.

Η Τζασμίν Ριντ τον συγχώρεσε, αλλά το NBA τον τιμώρησε, παρατώντας τον στο νεκροταφείο των πολλά υποσχόμενων ταλέντων που δεν έβαλαν μυαλό. Το NBA του έδωσε το στίγμα του αθλητή που έδειρε τη γυναίκα του. Ίσως όχι άδικα.  Άλλωστε η πρώτη εικόνα που εμφανίζεται όταν γκουγκλάρεις το όνομα του, είναι το mugshot της σύλληψης του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK