H Bανέσα Μπράιαντ αποφάσισε να συνεχίσει για τα παιδιά τους

H Βανέσα Μπράιαντ εμφανίστηκε στον κυβερνοχώρο, για να ευχαριστήσει όσους στέκονται με τον όποιον τρόπο, δίπλα σε εκείνη και τα τρία κορίτσια της. 'Χάσαμε δυο πανέμορφες ευλογίες, πολύ νωρίς'.

Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λέικερς φιλάει τη σύζυγό του Βανέσα έπειτα από το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, κόντρα στους Γιούτα Τζαζ στο 'Στέιπλς Σέντερ', Λος Άντζελες, Πέμπτη 14 Απριλίου 2016
Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λέικερς φιλάει τη σύζυγό του Βανέσα έπειτα από το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, κόντρα στους Γιούτα Τζαζ στο 'Στέιπλς Σέντερ', Λος Άντζελες, Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 AP PHOTO/JAE C. HONG

O Γιάννης Φιλέρης δεν θα μπορούσε να γράψει κάτι καλύτερο/πιο εύστοχο/πιο δίκαιο για τις αντιδράσεις του κοινού, στις ώρες που ακολούθησαν το θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ. Τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλει το θρήνο (όχι ότι ένας νόμος είναι κάτι δεδομένο και απαράβατο -αλλά λέμε), δεν υπάρχει και άλλος που να ορίζει υπεύθυνους περιπολίας συναισθημάτων. Ή ενσυναίσθησης. Η διαδρομή από την αγιογραφία στο ανάθεμα -για έναν νεκρό που δεν μπορεί να απαντήσει- έγινε ένα τσιγάρο δρόμος, με την αλήθεια να είναι -όπως πάντα- κάπου στη μέση και τον καθένα να βγάζει τα συμπλέγματα του ή να καθρεφτίζει στο συγκεκριμένο συμβάν τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, όσοι έμειναν πίσω είχαν να διαχειριστούν την απώλεια δικών τους ανθρώπων. Στο ελικόπτερο επέβαιναν εννέα άνθρωποι. Συνεπώς, από την Κυριακή πενθούν ουκ ολίγες οικογένειες. Κάτι που μάλλον δεν απασχόλησε όσους εκτόνωσαν μένος που είχε ως στόχο άνθρωπο, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με τη ζωή τους. C' est la vie τον καιρό των social media, όπου και οι κρίνοντες κρίνονται.

Αυτά (τα social media) χρησιμοποίησε η Βανέσα Μπράιαντ, πριν λίγες ώρες για να ευχαριστήσει όσους έδειξαν συμπαράσταση και αγάπη σε εκείνην και τα τρία κορίτσια της, αλλά και στις οικογένειες των υπολοίπων θυμάτων. Προφανώς και είναι συντετριμμένη, όπως και προφανώς δεν βρίσκει λόγια να περιγράψει τον πόνο. Στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον Κόμπε και την Τζίτζι. Θα χρειαστεί όμως, να το κάνει για τα παιδιά της. Και την ίδια. Ανακοίνωσε και το MambaOnThree Fund, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις άλλες οικογένειες που επλήγησαν από την τραγωδία. Άλλαξε και τη φωτογραφία στο προφίλ της, επιλέγοντας μία με τον Κόμπε και την Τζίτζι, που πλημμυρίζει από συναισθήματα.

“Η Βανέσα με τον Κόμπε είχαν συμφωνήσει να μην πετούν ποτέ, μαζί”

Το 2018 ο Κόμπε είχε πει σε συνέντευξη του, πως είχε αγοράσει ελικόπτερο, ώστε να αφιερώνει το χρόνο που περνούσε στην κίνηση στους δρόμους, στην οικογένεια του. Το People αποκάλυψε ότι από την αγορά, είχαν συμφωνήσει με τη Βανέσα να μην 'πετούν' ποτέ μαζί.  Η Βανέσα ήταν για τον Κόμπε η φίλη του, η σύζυγος του, η μητέρα των παιδιών του και ένας άνθρωπος με τον οποίον μεγάλωσαν μαζί.

✔ Η Vanessa Cornejo Urbieta γεννήθηκε (5/5/1982) στην Καλιφόρνια, από γονείς που είχαν μεξικανικό, ιρλανδικό, αγγλικό και γερμανικό αίμα. Ήταν το δεύτερο παιδί τους (προηγήθηκε η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη, Σοφία). Χώρισαν όταν εκείνη ήταν τριών χρόνων. Τα κορίτσια πήγαν με τη μητέρα τους, που το 1990 παντρεύτηκε έναν επιχειρηματία, ονόματι Στέφεν Λέιν -που έδωσε το επίθετο στις κόρες, χωρίς να τις υιοθετήσει. Το 2002 η Σοφία Λέιν (η μητέρα που λέγαμε) πήρε δεύτερο διαζύγιο.

✔ Η Σοφία είχε συνοδεύσει την 17χρονη Βανέσα, στα γυρίσματα του video clip για το τραγούδι 'G'd Up' των Tha Eastsidaz -τρίο που μανατζάριζε ο Snoop Dogg-, το Νοέμβριο του 1999, καθώς ήταν ανήλικη. Είχε πάει να βγάλει μεροκάματο ως χορεύτρια -παράλληλα εργαζόταν και ως μοντέλο. Ειδικοί για castings την είχαν δει σε συναυλία και της έκαναν την πρόταση. Μετά το ντεμπούτο, τη ζήτησαν και για ένα ακόμα γύρισμα. Εκεί γνώρισε τον μετέπειτα θρύλο του ΝΒΑ, ο οποίος τότε πειραματιζόταν με τη μουσική. Δούλευε για ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν τηλέφωνα και έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού στην Disneyland -όπου πήγαν συνοδεία σωματοφυλάκων. Aυτό έκαναν και στην επέτειο των 20 χρόνων γάμου, το 2019.

✔ Έξι μήνες μετά το πρώτο ραντεβού (ανήμερα των 18ων γενεθλίων της) αρραβωνιάστηκαν. Η Βανέσα ήταν ακόμα μαθήτρια στο high school. Το τελείωσε μέσω ειδικού προγράμματος, καθώς επικρατούσε μια κάποια φρενίτιδα γύρω από τη σχέση της με τον NBAer -ο οποίος της έστελνε λουλούδια στο σχολείο και πήγαινε να την πάρει, μετά το τέλος των μαθημάτων. Από τότε την αποκαλούσε 'το αστέρι μου'.  Προσπάθησε και να μάθει ισπανικά, για εκείνη. Πήρε τη βοήθεια της telenovela 'La Madrastra'. Συνέχισε με μαθήματα και κατέκτησε τη γλώσσα.

Η Βανέσα πήρε απολυτήριο με άριστα. Παντρεύτηκαν στις 18/4 του 2001 'αφότου ο Κόμπε ήλθε σπίτι και μας είπε πως δεν θέλει προγαμιαίο συμβόλαιο, γιατί όπως είχε εξηγήσει, την αγαπούσε πολύ' όπως είπε ο πατριός της, στους Los Angeles Times.

✔  Στην τελετή γάμου παρέστησαν 12 άνθρωποι, ως καλεσμένοι. Μεταξύ τους δεν ήταν οι γονείς και οι αδελφές του Μπράιαντ, ο ατζέντης του και οι συμπαίκτες του. Οι πρώτοι δεν πήγαν, γιατί δεν ήθελαν να γίνει αυτός ο γάμος -διότι ο γιος τους ήταν πολύ μικρός και επειδή η Βανέσα δεν ήταν μαύρη, αλλά Λατίνα. Διέκοψαν κάθε σχέση, με το ζευγάρι να μετακομίζει κοντά στην οικογένεια της νύφης. Ο Μπράιαντ τα ξαναβρήκε με τους δικούς του, όταν προέκυψε στην εικόνα η πρώτη του κόρη, Ναταλία -στις 19 του Γενάρη του 2003. Έξι μήνες αργότερα, απαγγέλθηκαν στον Μπράιαντ κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Επειδή αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για να 'ξεπετάξω' με λίγες λέξεις επειδή είναι της μοδός, θα ήθελα την υπομονή σου, για ένα ξεχωριστό κείμενο περί αθλητικού συστήματος στις ΗΠΑ και της προστασίας των 'αστεριών' του -συν το mea culpa του Μπράιαντ και μιας δήλωσης που έκανε χρόνια μετά η γυναίκα που τον πήγε στη δικαιοσύνη.

✔  Το 2003 η Βανέσα είχε πει δημοσίως πως 'ξέρω ότι ο σύζυγος μου έκανε ένα λάθος -αυτό της απιστίας. Θα το διαχειριστούμε μέσα στο γάμο μας. Δεν είναι εγκληματίας. Επειδή ξέρω πως είναι αθώος θα σταθώ δίπλα του και θα αντιμετωπίσουμε μαζί την κατάσταση'. Αυτό και έκανε, έως ότου αποσύρθηκαν οι κατηγορίες -με την υπόθεση να λήγει με εξωδικαστικό συμβιβασμό, για ποσό που δεν έγινε γνωστό, στις 2/3 του 2005. Τότε -όπως αποκαλύφθηκε χρόνια αργότερα- κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Την απέσυρε. Εμφανίστηκε στο δάχτυλο της ένα μοβ διαμάντι, οκτώ καρατίων και αξίας 4.000.000 δολαρίων. Το People ερεύνησε και βρήκε πως η παραγγελία είχε γίνει, πριν απαγγελθούν οι κατηγορίες.

✔ Η γυναίκα που 'χε το ICE QN (ice queen) για πινακίδα του αυτοκινήτου της, είχε 'χάσει' ένα παιδί, την άνοιξη του 2005. Διέκοψε την εγκυμοσύνη, λόγω εξωμήτριας κύησης. Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι υποδέχθηκε την Τζιάνα. Το 2015, μέσω του Showtime είχε πει πως 'θα κουβαλάω για πάντα, μέσα μου εκείνη την αποβολή. Χάσαμε ένα παιδί, εξαιτίας μου και της δύσκολης χρονιάς που είχαμε', ελέω του στρες που 'χε προκαλέσει με την -νομικά αναφερόμενη ως- απιστία του.

✔ Το 2006 η Βανέσα είχε κατηγορήσει τον Καρλ Μαλόουν πως της είχε φερθεί ανάρμοστα -σε ένα παιχνίδι. Ο Μπράιαντ τηλεφώνησε στον -έως τότε, φίλο του-“Ταχυδρόμο”, ζήτησε εξηγήσεις και εκείνος ζήτησε συγγνώμη αν είχε κάνει κάτι που προσέβαλε τη γυναίκα του. Τα media τη σύγκριναν με την Yoko Ono (ναι, τόσο παλιά είναι αυτή η σύγκριση) και έδωσαν στο θέμα τον τίτλο Vanessa-gate.

✔ Από το 2007 άρχισαν οι φιλανθρωπικές ενέργειες του ζεύγους που είχε ως στόχο να βοηθήσει παιδιά και οικογένειες (οικονομικά και σε θέματα παιδείας), μέσω των σπορ. Το 2009 πρώην οικιακή βοηθός την είχε μηνύσει για λεκτική κακοποίηση και εξευτελισμό. Αρνήθηκε τα πάντα και αντιμήνυσε την Μαρία Χιμένεθ, για 'παραβίαση του όρου περί εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει'.

✔ Το Δεκέμβρη του 2011, αφότου το ζευγάρι δημιούργησε νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα, αυτήν τη φορά για παιδιά που ήταν άστεγα, κατέθεσε και νέα αίτηση διαζυγίου 'για άλυτες διαφορές'. Η Βανέσα δικαιούτο τη μισή από την περιουσία των 105 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε 'βγάλει' ο Μπράιαντ, ενόσω ήταν μαζί της. Αυτό που είχε γίνει και την οδήγησε σε νέα αίτηση διαζυγίου ήταν πως ο σύζυγος της είχε απιστήσει -πάλι. Είχαν ενημερώσει, από κοινού πως θα μοιραστούν την επιμέλεια των παιδιών τους και θα λύσουν όλα τα θέματα του χωρισμού, ιδιωτικά. Αποσύρθηκε -και πάλι-, αφότου η Βανέσα άρχισε να εμφανίζεται ξανά στο Staples Center.

✔ Ανακοίνωσαν πάλι, μαζί πως θα μείνουν μαζί. Έκτοτε οι τρεις γυναίκες που 'χε στη ζωή του ο Κόμπε, ήταν σταθερά στην πρώτη σειρά του Staples Center. Το 2016 οι γυναίκες έγιναν τέσσερις (με τη γέννηση της Μπιάνκα) και το 2019, πέντε (με τον ερχομό της Κάπρι). Οι κόρες του και η ανάγκη που είχε να ενθαρρύνει νέους αθλητές ήταν ο λόγος που δημιούργησε και τη Mamba Academy -ώστε να περνά χρόνο μαζί τους. Είχε πει στο Showtime Basketball πως 'έχω γίνει ψυχωτικός με το να είμαι σίγουρος πως θα έχω χρόνο για τα κορίτσια μου'. Η πρωτότοκη παίζει βόλεϊ, η Τζιάνα ήταν μέλος των Mambas, ομάδα που κοουτσάριζε ο πατέρας της, ενώ έπαιζε και ποδόσφαιρο. Με αυτά και με αυτά (υπ' όψιν υπάρχουν και πολλά περισσότερα) θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος δεν είναι ποτέ ένα πράγμα. Λίγοι αλλάζουν. Αυτοί που πραγματικά προσπαθούν (με συνέπεια μέσα στα χρόνια), αξίζουν ένα καλύτερο 'αντίο'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK