H 'επενδύτρια' που απομυζούσε γνωστούς αθλητές

Η 'μαύρη χήρα των τραπεζών' Πέγκι Κινγκ κατάφερε να κλέψει εκατομμύρια από σταρ του σύγχρονου αθλητισμού. Ήξερε να λέει τα σωστά ψέμματα...

Ο Ντενίς Ρόντμαν στην βραδιά προς τιμήν της Κάρμεν Ελέκτρα, στο κλαμπ Blue Martini, στην Μπόκα Ρατον της Φλόριντα
Ο Ντενίς Ρόντμαν στην βραδιά προς τιμήν της Κάρμεν Ελέκτρα, στο κλαμπ Blue Martini, στην Μπόκα Ρατον της Φλόριντα JEFF DALY/INVISION/AP

Στα μισά της σεζόν 2011-12, ο Ρασάντ Μακάντς έζησε ένα από τα πιο παράξενα πρωινά της ζωής του. Ο παίκτης που είχε επιλεγεί από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο #14, ξαφνικά διαπίστωνε πως είχε 'στεγνώσει' από μετρητά, ήταν απένταρος! Προηγουμένως είχε λάβει μια γενναία προκαταβολή από το rookie συμβόλαιο του, ύψους 1,54 εκατομμυρίων, από την οποία είχε ξοδέψει ένα μέρος, για να αγοράσει ένα Range Rover, ένα κουστούμι αξίας 5.000 δολαρίων και αρκετά αξεσουάρ του οίκου Λουί Βιτόν. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είχε ξοδέψει όλα του τα χρήματα.

Κλαίγοντας σχεδόν, εξομολογήθηκε στον Κέβιν Γκαρνέτ τι είχε συμβεί: "Αποκλείεται να μην έχεις ΚΑΘΌΛΟΥ λεφτά, αποκλείεται να το ακούω αυτό από `σένα!" του φώναζε έξαλλος, χτυπώντας τα ντουλάπια των αποδυτηρίων. Ο έμπειρος φόργουορντ δάνεισε τελικά στο νεαρό συμπαίκτη του 10.000 δολάρια, ως την επόμενη πληρωμή του.

O Αντρές Νοσιόνι των Σικάγο Μπουλς μαρκάρει τον Ρασάρντ Μακάντς των Μινεσότα Τιμπεργούλβς, στο τρίτο δωδεκάλεπτο του ματς που έγινε στο Σικάγο, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008. Οι Μπούλς νίκησαν 96-85.
O Αντρές Νοσιόνι των Σικάγο Μπουλς μαρκάρει τον Ρασάρντ Μακάντς των Μινεσότα Τιμπεργούλβς, στο τρίτο δωδεκάλεπτο του ματς που έγινε στο Σικάγο, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008. Οι Μπούλς νίκησαν 96-85. AP

Σύντομα ο Μακάντς διαπίστωνε ότι η 'σύμβουλος επενδύσεων' Πέγκι Aν Φούλφορντ, κατά κόσμον 'Πέγκι Κίνγκ', με την οποία είχε συνεργαστεί, του είχε υφαρπάξει 200.000 δολάρια. Τουλάχιστον, δεν ήταν το μόνο θύμα της.

Η Πέγκι Κινγκ συστηνόταν ως 'απόφοιτος του Χάρβαρντ - έμπειρη σύμβουλος επενδύσεων', αλλά δεν ήταν ο τίτλος της, αυτό που ξεμυάλιζε τους αθλητές που επέλεγαν να συνεργαστούν μαζί τους. Η Πέγκι Κινγκ προσέγγιζε αθλητές όπως ο Μακάντς, ο βετεράνος Ντένις Ρόντμαν, ο πρώην γκαρντ των Πέισερς Τράβις Μπεστ, ο αθλητής του NFL Ρίκι Ουίλιαμς, και κατάφερνε με την 'μητρική' συμπεριφορά της, να τους γίνεται απαραίτητη.

Η Πέγκι 'θα σου πει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις' έλεγε ο Ει Τζει Μπραντ, προσωπικός βοηθός του Ρόντμαν, όταν έκανε τις συστάσεις μεταξύ τους. Σύντομα ο σύντροφος της Πέγκι έβρισκε στο σπίτι τους τον ίδιο τον Ντένις Ρόντμαν να αράζει στο σαλόνι, έχοντας ζεστάνει το φαγητό του στα μικροκύματα, έχοντας μπει από την πίσω πόρτα με το κλειδί που του είχε δώσει η ίδια η Πέγκι.

Φωτογράφιση της Πέγκι Φούλφορντ στο αστυνομικό τμήμα Orleans Parish
Φωτογράφιση της Πέγκι Φούλφορντ στο αστυνομικό τμήμα Orleans Parish ORLEANS PARISH SHERIFFS OFFICE

Η φιλία ήταν το πρώτο βήμα ώστε να κυλήσουν οι τροχοί μιας πανέξυπνης πλεκτάνης: Ο κάθε νυν/πρώην αθλητής που προχωρούσε σε συνεργασία με την Πέγκι, συμφωνούσε να της αναθέσει τη διαχείριση ενός τραπεζικού λογαριασμού για 'τρέχοντα έξοδα' κι έναν 'για επενδύσεις', που κατέληγαν σε δικούς της λογαριασμούς και εταιρείες offshore. Στη συνέχεια,η Πέγκι Κίνγκ αναλάμβανε δράση. Στο σκέλος των τρεχόντων εξόδων, φρόντιζε να φουσκώνει τους λογαριασμούς μέχρι τελικής πτώσης. Ο γάμος του Ρίκι Ουίλιαμς παρουσίασε έξοδα κατά την Πέγκι, που ξεπέρασαν τα 60.000 δολάρια. Τα πραγματικά έξοδα κυμαίνονταν στα 30.000 δολάρια. Τα ταξίδια του Ντένις Ρόντμαν εκτός Αμερικής, με αφορμή την πρόσκληση του σε εκδηλώσεις, κόστιζαν 100.000 δολάρια.

Μια μέρα, ο Ρόντμαν ανακάλυψε αποδείξεις διαφόρων χρεώσεων χιλιάδων δολαρίων και μια πρόσκληση, από event της Victoria Secret. Απόρησε. Σκέφτηκε: "Μα εγώ δεν πήγα ποτέ σε event της Victoria Secret". Όταν η πρώην γυναίκα του βετεράνου αθλητή, επικοινώνησε μαζί του εξοργισμένη, κατηγορώντας τον ότι έχει να καταβάλλει διατροφή τεσσάρων μηνών στο παιδί τους, τότε ξεκίνησε η αρχή του τέλους για την Πέγκι Κίνγκ.

Μέσα σε σχεδόν δέκα χρόνια, η 60χρονη 'επενδύτρια' είχε χτίσει το δικό της μέγαρο στο Φορντ Λόντερτειλ, είχε αποκτήσει τρία Ranger Rover, μια Πόρσε, μια Ρολς-Ροις, τέσσερις Μερσεντές, πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, ενώ είχε αποκτήσει ακίνητα σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, είχε γράψει τα παιδιά της σε ιδιωτικά σχολεία, είχε ενοικιάσει και ένα σπίτι στον πύργο του Ντόναλντ Τράμπ στο Μαϊάμι, λαμβάνοντας χρήματα από ένα δίκτυο 85 τραπεζικών λογαριασμών και 20 off-shore εταιρειών.

O Ρίκι Γουίλιαμς με την φανέλα των Μαϊάμι Ντόλφινς, πριν από ματς του NFL κόντρα στους Όκλαντ Ράιντερς. Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010.
O Ρίκι Γουίλιαμς με την φανέλα των Μαϊάμι Ντόλφινς, πριν από ματς του NFL κόντρα στους Όκλαντ Ράιντερς. Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010. AP

Το 2014, ενώ ο Ντένις Ρόντμαν εγκαλούνταν από δικαστήριο για την μη καταβολή της διατροφής, ο Ρίκι Ουίλιαμς, δεχόταν σημείωμα από την εφορία για φοροδιαφυγή ύψους 375.000 δολαρίων. Η αδελφή του, Κρίστιν, σοκαρισμένη από το περιστατικό, αποφάσισε από περιέργεια, να ρωτήσει φίλο της που είχε σπουδάσει στο Χάρβαρντ, αν γνώριζε την Πέγκι. Δεν υπήρχε το όνομα της στη βάση δεδομένων του Χάρβαρντ. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον επιχειρηματία Τσαρλς Σουάμπ, για να ρωτήσει αν είχε λάβει χρήματα τους ως 'επένδυση', μέσω της Πέγκι Κίνγκ. Δεν είχε ιδέα. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, η Κρίστιν Κινγκ και ο Ρίκι Ουίλιαμς υπέβαλαν μήνυση εναντίον της, στο ανώτατο δικαστήριο του Χιούστον.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί ολόκληρο το δίχτυ της απάτης που είχε υφάνει η Πέγκι Αν Φούλφορντ, η 'μαύρη χήρα των τραπεζών' όπως την αποκαλούσε το σώμα οικονομικού εγκλήματος του FBI. Το Νοέμβριο του 2018, ο δικαστής Κιθ Έλισον ανακοίνωνε την ετυμηγορία του δικαστηρίου: 10 χρόνια φυλάκιση και καταβολή αποζημίωσης δυο εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα θύματα των τραπεζικών απατών της, μεταξύ αυτών και ο Τράβις Μπεστ, πρώην γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς, αλλά και ο αθλητής του NFL, Λεξ Χίλιαρντ.

Η απόκτηση μιας τεράστιας περιουσίας από την απώλεια αυτής, απέχει όσο μια λανθασμένη απόφαση και ο Λούολ Ντένγκ με την πρόσφατη επιχειρηματική του πρωτοβουλία φαίνεται πως το γνωρίζει καλύτερα από όλους, Αρκεί μόνο να βρεθεί ένα 'πρόθυμος σύμβουλος' στο δρόμο σου, για να χάσεις τα πάντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK