H ομάδα που διέκοψε σερί 59 ηττών αξίζει το δικό της Όσκαρ

Κανόνας-κλισέ: Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Οι παίκτες του Κλέμσον κατάφεραν να νικήσουν εκεί που πάντα γονάτιζαν.

Στιγμιότυπο αναμέτρησης της ομάδας του πανεπιστημίου της Αριζόνα με το Όρεγκον Στέιτ
Στιγμιότυπο αναμέτρησης της ομάδας του πανεπιστημίου της Αριζόνα με το Όρεγκον Στέιτ AP PHOTO/CHRIS PIETSCH

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έχασαν 28 ματς σερί σε δυο σεζόν (2014-2015, 2015-16). Οι Τάουσον Τάιγκερς δεν μπόρεσαν να σταυρώσουν νίκη σε 41 αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011-12, η Σάντερλαντ αγνόησε τι θα πει νίκη για 15 αγωνιστικές κατά τη σεζόν 2002-2003. Ο Εθνικός κρατά μέχρι σήμερα τον τίτλο της ομάδας που δεν κατάφερε να σταυρώσει νίκη σε μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, με τη συγκεκριμένη επίδοση να αποτελεί μια από τις χειρότερες στην ιστορία της Α' Εθνικής. Όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το σερί που υπήρχε μέχρι χθες ανάμεσα σε δυο ομάδες της κολεγιακής λίγκας του Ατλαντικού. Το Κλέμσον και οι Ταρ Χιλς της Βόρειας Καρολίνα ενώνονταν με μια παράδοση 59 αναμετρήσεων όπου το ροζ φύλλο της νίκης το είχε δει μόνο μια ομάδα. Οι Ταρ Χιλς έτρεχαν ένα σερί 59-0. Όχι πια.

Η ομάδα της Βόρειας Καρολίνα, που θεωρείται μια από τις υπερδυνάμεις της λίγκας, συντηρούσε μια διαφορά 9-10 πόντων στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους της αναμέτρησης. Όμως ένας παίκτης του κολεγίου Κλέμσον, ο Αμίρ Σιμς, μετέτρεψε το ματς σε προσωπική υπόθεση, δημιουργώντας ένα σερί 12-2, που έφερε το ματς στην παράταση και σήμανε τη νίκη για την ομάδα του με 76-76.

To κολέγιο Κλέμσον πέτυχε κάτι που μάλλον ήταν φωτοβολίδα. Θεωρείται εξαιρετικά αδύνατο να πετύχει ξανά κάποια εκτός έδρας νίκη, καθώς η μπασκετική του ομάδα είναι στο ίδιο επίπεδο αδυναμίας με τον ποδοσφαιρικό Εθνικό που αναφέραμε παραπάνω. Αλλά η επίδοση του είναι ο ορισμός του 'ποτέ μη λες ποτέ'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK