H πατρική συμβουλή του Τζακ Νίκολσον στον Κόμπε Μπράιαντ

Ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν μόλις 19 ετών όταν γνώρισε τον πιο ξακουστό φαν των Λος Άντζελες Λέικερς, Τζακ Νίκολσον.

Ο Τζακ Νίκολσον επιδεικνύει το t-shirt του MVP, λίγο πριν ο Κόμπε Μπράιαντ λάβει το βραβείο του NBA MVP. Μάιος 2008.
Ο Τζακ Νίκολσον επιδεικνύει το t-shirt του MVP, λίγο πριν ο Κόμπε Μπράιαντ λάβει το βραβείο του NBA MVP. Μάιος 2008. AP PHOTO/KEVORK DJANSEZIAN

Ο Τζακ Νίκολσον έχει 'χτίσει' το Staples Center. Ο 83χρονος θρύλος του Χόλιγουντ, λατρεύει τους Λος Άντζελες Λέικερς με όλο του το 'είναι' και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι court seats του γηπέδου των 'Λιμνάνθρωπων' θα ήταν πολύ φτωχές χωρίς αυτόν. Η είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ δεν θα μπορούσε να μην τον συγκλονίσει. Ο ίδιος με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα, περιέγραψε τον χαμό του ως 'μια τεράστια τρύπα στον τοίχο, εκεί που πιστεύαμε πως τα θεμέλια μας ήταν στέρεα'.

Κάπου εδώ, αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο 22 χρόνια πίσω, όταν ο 19χρονος Κόμπε έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός σε All-Star Game και γινόταν ο νέος ήρωας όλων των μπασκετόφιλων του Λος Άντζελες. Ο Τζακ Νίκολσον 'ζεστός' τότε από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σε κινηματογραφικές ταινίες, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, που οι Λέικερς, μετά από ένα δύσκολο πρώτο μισό των '90s, γίνονταν ξανά ομάδα πρωταθλητισμού.

Επειδή Τζακ Νίκολσον ήταν αυτός -όχι κάποια συνηθισμένη ανθρώπινη φιγούρα- δεν θα μπορούσε να γνωρίσει τον Κόμπε με τρόπο διαφορετικό. Ο Τζακ 'κράσαρε' σε συνέντευξη του Κόμπε στο NBC και του ζήτησε το αυτόγραφο του, με εντελώς μη ειρωνικό, σοβαρό ύφος. Ο ρεπόρτερ που έδωσε στο αμερικάνικο κοινό την γλυκιά αμηχανία του ψαρωμένου Κόμπε και του πωρωμένου glam χούλιγκαν Τζακ Νίκολσον, είχε ένα ακόμα όπλο' στην φαρέτρα του:

"Τζακ, μια συμβουλή για τον Κόμπε;"

"Κόμπε (σ.σ. τον κοιτάει στα μάτια), τρώγε καλά και τρέλανε τους!"


News 24/7

24MEDIA NETWORK