H πιο θεαματική ανατροπή σκορ στην Ελλάδα θυμίζει Τορόντο Ράπτορς

Περίπου 25 χρόνια πριν από το Τορόντο Ράπτορς-Ντάλας Μάβερικς, το Περιστέρι του Άγγελου Κορωνιού πετύχαινε μια αδιανόητη ανατροπή κόντρα στον πανίσχυρο ΠΑΟΚ του Μπάνε Πρέλεβιτς!

O Τζον Κόρφας δέχεται τις τεχνικές υποδείξεις του προπονητή του στον ΠΑΟΚ, Ντούσαν Ίβκοβιτς
O Τζον Κόρφας δέχεται τις τεχνικές υποδείξεις του προπονητή του στον ΠΑΟΚ, Ντούσαν Ίβκοβιτς EUROKINISSI/ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Την Κυριακή, οι Τορόντο Ράπτορς έκαναν το αδιανόητο. Στον αγώνα κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορά 30 πόντων (!) και να νικήσουν στο τέλος με 110-107! Επιχειρήσαμε να βρούμε αντίστοιχη ανατροπή σκορ σε ευρωπαϊκό αγώνα, αντίστοιχο θαύμα με το ίδιο επικό σερί. Το ταξίδι της μνήμης καταλήγει στο 1993 και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα Περιστέρι-ΠΑΟΚ, για την Α1 της σεζόν 1993-1994. Αυτό που συνέβη στο συγκεκριμένο ματς, κατάφερε να περάσει στα highlights του ελληνικού μπάσκετ, χωρίς να περιλαμβάνει 30άρες. Τι ακριβώς έγινε;

Ήταν 17 Νοεμβρίου 1993, όταν το Περιστέρι του (παίκτη) Αργύρη Πεδουλάκη (γνωστός για τις κρυφές δυνάμεις του), που μαζί με τους Άγγελο Κορωνιό, Όντι Νόρις, Γιάννη Μυλωνά συνέθετε μια ομάδα-δυναμίτη, υποδεχόταν τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ, που είχε στις τάξεις του σπουδαίους παίκτες όπως οι Ζόραν Σάβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας.

Στο 39' της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 84-75 και όλα μοιάζουν να έχουν κριθεί. Όμως, οι 'στρατιώτες' του Περιστερίου έχουν μια διαφορετική άποψη. Ο Μυλωνάς παίρνει όλο το παιχνίδι επάνω του, ευστοχεί σε δυο διαδοχικά σουτ 3 πόντων και σε 2 ελεύθερες βολές και στέλνει τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο. Στη συνέχεια, ο Νίκος Κασουρίδης θα δώσει τη χαριστική βολή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με μια ελεύθερη βολή, δίνοντας τελικά και τη νίκη στο Περιστέρι με 85-84!

Εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 22-4, ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως υπερείχε στην ισοβαθμία. Η ήττα εκείνη από το Περιστέρι θεωρήθηκε μοιραία για τον 'δικέφαλο', που αν και κατέκτησε στο τέλος της χρονιάς το Κύπελλο Κόρατς, αντικατέστησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ πήγε στον τελικό του πρωταθλήματος με μειονέκτημα έδρας, χάνοντας το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό με 2-3 νίκες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK