H σεζόν αρχίζει με crash test

Απομένουν λίγες μόνο ώρες για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων στο θεσμό του Κυπέλλου. Στο σημαντικότερο, ίσως, και πιο αμφίρροπο παιχνίδι ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που θυμίζει έντονα τις μάχες των περσινών playoffs του πρωταθλήματος για την είσοδο στην τετράδα.

H σεζόν αρχίζει με crash test
Απομένουν λίγες μόνο ώρες για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων στο θεσμό του Κυπέλλου. Στο σημαντικότερο, ίσως, και πιο αμφίρροπο παιχνίδι ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που θυμίζει έντονα τις μάχες των περσινών playoffs του πρωταθλήματος για την είσοδο στην τετράδα. Το contra.gr επικοινώνησε με τους Γιάννη Γκαγκαλούδη και Σάββα Ηλιάδη, οι οποίοι δεν αρνήθηκαν να μας αναλύσουν -ο καθένας από τη σκοπιά του- την αναμέτρηση εκφράζοντας παράλληλα τις απόψεις του για τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι και τις φιλοδοξίες του για τη φετινή χρονιά.


Γιάννης Γκαγκαλούδης: "Περασμένα, ξεχασμένα"

Από πέρσι έχει δημιουργηθεί ένα.. θέμα με τους οπαδούς του Πανιώνιου;

" Θέλω το θέμα με τους φίλους του Πανιώνιου να τελειώσει ολοκληρωτικά. Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να συνεχιστεί. Γνωρίζω πως πέρσι και εγώ έκανα μια βλακεία και έχω ζητήσει συγνώμη. Εξάλλου, οι άνθρωποι του Πανιώνιου -και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για αυτό- μου συμπαραστάθηκαν σε μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή. Ήταν από τους λίγους που μου στάθηκαν. Ακόμα πάντως και σε περίπτωση που οι φίλοι του Πανιώνιου φερθούν άκομψα, εγώ θα σκύψω το κεφάλι. Δεν θα πάω εκεί για να προκαλέσω. Μεγάλωσα, άλλωστε, σε αυτή τη γειτονιά και θέλω να έχω καλές σχέσεις με τους ανθρώπους εκεί ".

Πώς νομίζεις πως θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Κυπέλλου βιώνοντας την ομάδα μέσω της προετοιμασίας;

" Κατ' αρχήν, είμαστε μια εντελώς καινούρια ομάδα, η οποία χρειάζεται ακόμη χρόνο για να μονταριστεί. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι για το ματς του Κυπέλλου, ωστόσο ό,τι περισσότερο μπορούμε θα το δώσουμε προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση. Θέλουμε άλλωστε να διακριθούμε και μέσω του συγκεκριμένου θεσμού ".

Ποια η γνώμη σου για τον φετινό Πανιώνιο;

" Το μόνο που γνωρίζω αυτή τη στιγμή από τον Πανιώνιο είναι οι παίκτες που έχει αποκτήσει. Οπότε μου είναι δύσκολο να πω πολλά πράγματα για το τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Προφανώς, οι άνθρωποι του Πανιώνιου και ο προπονητής του είναι περισσότερο αρμόδιοι να μιλήσουν για την ομάδα τους ".

Ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στη νίκη;

" Σίγουρα ο Πανιώνιος έχει μικρό αβαντάζ λόγω της... καυτής Νέας Σμύρνης, όμως θεωρώ πως με πάθος και δύναμη μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς προκειμένου κλείνοντας τα ατού του Πανιώνιου να πάρουμε τη νίκη ".

Ποια η γνώμη μου για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ;

" Θέλουν ακόμη πολύ δουλειά, μόχθο και προσπάθεια για να κερδίσουν το χρόνο συμμετοχής που τους αναλογεί. Θα πρέπει να αντιληφθούν πως παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, και όχι σε κάποια ομάδα τοπικού πρωταθλήματος ".

Πώς θα θεωρήσεις τη φετινή χρονιά πετυχημένη;

" Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες είναι οι φιλοδοξίες κάθε παίκτη ξεχωριστά, όμως εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν ο ΠΑΟΚ κάνει ένα βήμα παραπάνω από την περασμένη χρονιά. Πέρσι καταλάβαμε την 6η θέση, φέτος, προσωπικά, θα ήθελα να βρεθούμε στην πρώτη τετράδα. Τότε θα θεωρώ πως η χρονιά θα είναι επιτυχημένη ".


Σάββας Ηλιάδης: "Νέα ομάδα, νέο γήπεδο, παλιός κόσμος"

Θεωρείς ότι η ομάδα σου θα παρουσιαστεί ενισχυμένη;

"Ο Πανιώνιος δημιουργεί μία νέα ομάδα στην οποία ήρθαν 10 καινούργια πρόσωπα.Χρειάζεται χρόνος για να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Σίγουρα αυτή την εποχή καμία ομάδα δεν μπορεί να πει ότι είναι έτοιμη. Αλλά έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πρέπει να κερδίσουμε."

Πως έχει βιώσει, μέχρι στιγμής, αυτήν την αλλαγή στην καριέρα σου;

"Aνοιξα μία νέα σελίδα και αυτό είναι θετικό. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό με βοήθησε. Προς το παρόν δεν έχω προβλήματα και είμαι καλά."

Η αλλαγή της έδρας (από το κλειστό της Νέας Σμύρνης στο Ελληνικό) θα βοηθήσει την ομάδα;

"Eίναι μία κίνηση με προοπτικές αυτή που έκανε η διοίκηση. Πάμε σε ένα σύγχρονο γήπεδο αλλά χρειάζεται ο κόσμος για να πούμε ότι θα δημιουργήσουμε μία καυτή έδρα. Καταρχήν πάντως είναι μία θετική αλλαγή."

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί με πολλές αλλαγές σας προβληματίζει;

"Όχι ιδιαίτερα γιατί τον έχουμε παρακολουθήσει. Και στο φιλικό με την Μπαρτσελόνα και στα άλλα που έδωσε στην Θεσσαλονίκη. Στο ψάξιμο είναι και ο ΠΑΟΚ όπως και οι περισσότερες ομάδες. Για αυτό και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο."

Και κάτι τελευταίο: Την κίνηση της Αθήνας τη συνήθισες;

"Με τίποτα. Δεν αντέχεται (γέλια). Ευτυχώς που μένω κοντά στο γήπεδο."

News 24/7

24MEDIA NETWORK