H Τζίνι Μπας έπαιξε πόκερ στην ανταλλαγή του Άντονι Ντέιβις

H Τζίνι Μπας είχε κλείσει έξι χρόνια ως αφεντικό των Λέικερς, με την πρώην δυναστεία να μην μπορεί να βρει το δρόμο για τα playoffs. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να κάνει την αλλαγή, έπαιξε πόκερ.

H 58χρονη, σήμερα Τζίνι Μπας έχει συμπληρώσει επτά χρόνια ως αφεντικό των Λέικερς. Τα πρώτα έξι ήταν πολύ δύσκολα. Ώσπου 'εμπιστεύτηκε' τον αείμνηστο πατέρα της.
H 58χρονη, σήμερα Τζίνι Μπας έχει συμπληρώσει επτά χρόνια ως αφεντικό των Λέικερς. Τα πρώτα έξι ήταν πολύ δύσκολα. Ώσπου 'εμπιστεύτηκε' τον αείμνηστο πατέρα της. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

To Μάη του 2019 το Contra είχε ασχοληθεί με τη βάση των Λέικερς -δηλαδή, τα αφεντικά που έχουν το ίδιο DNA εδώ και 40 χρόνια-, σε μια απόπειρα να εξηγηθούν οι διαδοχικές αποκαλύψεις περί αμφιλεγομένων αποφάσεων και κινήσεων που δεν άφηναν τον οργανισμό να δει προκοπή.

Είχε αναλυθεί όλη η οικογένεια Μπας, από τον ιδρυτή της δυναστείας, Τζέρι, έως το ρόλο κάθε ενός από τα έξι παιδιά του, στη νεότερη ιστορία της ομάδας. Η Τζίνι (Μπας) είχε 'κλείσει' έξι σεζόν ως governor του οργανισμού (ανέλαβε τη σεζόν 2013-14). Οι ήττες είχαν φτάσει τις 239 -ισοφαρίστηκε το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών που άνηκε στους Νικς-, ενώ τα playoffs παρέμεναν άγνωστη λέξη. Μεταξύ όσων συνέβησαν ήταν η οργανωμένη διαμαρτυρία φιλάθλων, έξω από το Staples Center, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους επί των διοικούντων. Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη απόπειρα να πάρουν στην πόλη τον Άντονι Ντέιβις, την περίοδο των ανταλλαγών.

Στις 15/6, όταν οι 'Λιμνάνθρωποι' ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τους Πέλικανς, για τον Ντέιβις που επρόκειτο να βρει τον ΛεΜπρον Τζέιμς στην 'πόλη των αγγέλων'.

Αυτό που άλλαξε μεταξύ της πρώτης προσπάθειας και της δεύτερης ήταν κάτι που έμαθε η Τζίνι από τον πατέρα της. Η εστεμμένη στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Pacific Palisades του 1979 (ναι, η Τζίνι, η οποία παραμένει η πιο ισχυρή γυναίκα στο ΝΒΑ -ως η μόνη ιδιοκτήτρια οργανισμού) αποκάλυψε πως η άφιξη του 'φρυδιού' στο Λος Άντζελες, ήταν αποτέλεσμα ενός μαθήματος που της είχε διδάξει ο πατέρας της, όταν ήταν μικρή. Και ενώ έπαιζαν πόκερ.

“Είμαι η χειρότερη παίκτρια που μπορεί να υπάρξει, γιατί δεν μπορώ να κάνω μπλόφες, δεν είμαι καλή στα ψέματα. Ο πατέρας μου, από την άλλη, ήταν εξαιρετικός στο πόκερ. Κάθε φορά που του ζητούσα να μου κάνει μάθημα, μου απαντούσε 'αυτό που με ανησυχεί και ο λόγος που τελικά, θα σε διδάξω πόκερ είναι πως πιστεύω ότι έτσι θα μάθεις να 'χεις τεράστια υπομονή -βασική απαίτηση του παιχνιδιού. Πρέπει να περιμένεις για τα χαρτιά. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να το κάνουν. Γίνονται ανυπόμονοι και κινούνται βιαστικά, σαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν τη νίκη, χωρίς να 'χουν τα σωστά χαρτιά.

"Ξέρω πως έχεις την υπομονή, αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι θα αλλάξεις ταχύτητα, όταν έχεις τα χαρτιά, όσο γρήγορα πρέπει να το κάνεις. Γιατί όταν έχεις τα χαρτιά, κάνεις all in. Δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις, αν έχεις τα άντερα'.

Ένιωσα πως αυτή η στιγμή ήλθε, όταν έπρεπε να ανταλλάξουμε νέους παίκτες για να πάρουμε τον Ντέιβις. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμένα, γιατί είχαμε δημιουργήσει έναν κορμό νέων παικτών με ταλέντο, τους οποίους αγαπούσαμε, προστατεύαμε και φροντίζαμε. Για να πάρεις όμως, κάτι που 'χει μεγάλη αξία, πρέπει να δώσεις κάτι ανάλογο. Ήταν η στιγμή που είπα πως πρέπει να το 'σανιδώσω'”. Έτσι έδωσε τους Μπράντον Ίγκραμ, Λόνζο Μπολ και Τζος Χαρτ, συν το Νο4 στο 2019 NBA Draft, δυο επιλογές πρώτου γύρου σε μελλοντικά NBA drafts και αλλαγή επιλογών σε αυτό του 2023. Και κανείς δεν είπε 'μα τι έκανες;', ατάκα που ακουγόταν περίπου κάθε εβδομάδα, για την προηγούμενη διετία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK