Η άγνωστη ιστορία της συζύγου του Στεφ Κάρι, Αΐσα

Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα και στην περίπτωση του Στέφεν Κάρι και της συζύγου του, Αΐσα, αυτό ισχύει στο 100%.

Η Αΐσα Κάρι τον Μάιο του 2017 στο Napa Valley Expo
Η Αΐσα Κάρι τον Μάιο του 2017 στο Napa Valley Expo (PHOTO BY AMY HARRIS/INVISION/AP

Από μικρή είχε φιλοδοξίες και όνειρα. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που έφυγε από σπίτι των γονιών της στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, προκειμένου να κυνηγήσει την καριέρα του ηθοποιού. Το L.A. όμως είχε άλλα σχέδια για την Αΐσα Ντίσα Αλεξάντερ, όπως ήταν το επίθετό της πριν γίνει κυρία Κάρι.

Εκεί συναντήθηκε ξανά με τον αστέρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στέφεν Κάρι. Και γράφουμε συναντήθηκε ξανά, καθώς οι δυο τους είχαν γνωριστεί μερικά χρόνια πιο πριν, ως έφηβοι σε ένα κατηχητικό στη Σάρλοτ, σύμφωνα με το Sports Illustrated. Αν και στην αρχή η καναδικής καταγωγής Αΐσα ήταν αρνητική στο φλερτ του Στέφεν, τελικά κατέληξαν τρελά ερωτευμένοι. Ο γάμος τους 2011 την έκανε και επίσημα κυρία Κάρι και από τότε φαίνεται πως το φως που εκπέμπει το άστρο της είναι το ίδιο εκτυφλωτικό με του άνδρα της.

Ως social media influencer, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τη μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική. Με σχεδόν επτά εκατομμύρια followers στο Instagram, δικό της κανάλι στο Youtube με εκατομμύρια προβολές, συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία που έχουν γίνει αμέσως best sellers, συμμετοχή σε καμπάνιες πασίγνωστων καλλυντικών ως μοντέλο, φαίνεται πως η Αΐσα Κάρι το κάνει να φαίνεται πάρα πολύ απλό, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν πάντα έτσι.

Δεν την κέρδισε εύκολα

IMAGE DISTRIBUTED FOR GODADDY - Stephen Curry and Ayesha Curry launch the new Eat. Learn. Play. foundation website (www.eatlearnplay.org) powered by GoDaddy at the Midway on Tuesday, Sept. 17, 2019, in San Francisco. (Photo by Don Feria/Invision for GoDaddy/AP Images)
Ο Στέφεν Κάρι και η Αγέσα Κάρι στο Eat. Learn. Play. foundation DON FERIA/INVISION/AP

Η Αΐσα γνώρισε τον Στεφ όταν ακόμα ήταν έφηβοι. Εκείνος, όμως, είχε ήδη βρει το δρόμο που θα ακολουθούσε. Ήταν νέος, ωραίος και πολύ καλός στο μπάσκετ. Σίγουρα κάθε κορίτσι στην εφηβεία θα ήθελε ένα αγόρι σαν τον Κάρι. Την Αΐσα, όμως, δεν την ένοιαζε και πολύ το περιτύλιγμα. Αν και ο Στεφ την είχε βάλει στο μάτι από μικρός, άργησε πολύ να αναπτυχθεί ερωτική χημεία μεταξύ τους.

Αργότερα, όταν εκείνη κυνηγούσε το όνειρό της στο L.A., ήρθε η στιγμή που ο Στεφ της έστειλε μήνυμα στο Facebook και της ζήτησε να βγουν. Εκείνος θεώρησε ότι ήταν date. Εκείνη πάλι βγήκε μαζί του εντελώς φιλικά, βάζοντάς τον στο friendzone. Όταν στο τέλος τους ραντεβού τους ο Στεφ έκανε κίνηση να την φιλήσει, εκείνη τραβήχτηκε και το απέφυγε. "Ενώ συζητούσαμε, όρμηξε προς το μέρος μου λες και ήταν ληστής και ήρθε να μου κλέψει κάτι. Οπότε ήμουν σε φάση, όχι τι κάνεις ακριβώς; Δεν είχα σκεφτεί καθόλου ότι θα εξελιχθεί έτσι", είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.

Μια νεαρή και επιτυχημένη σεφ

Ayesha Curry hosts the South Beach Wine & Food Festival - Goya Foods' Grand Tasting Village KitchenAid Culinary Demonstration on 13th Street & Ocean Drive, Saturday, Feb. 25, 2017 in Miami Beach, Fla. (Photo by Michele Eve Sandberg/Invision/AP)
Η Αγέσα Κάρι στο South Beach Wine & Food Festival MICHELE EVE SANDBERG/INVISION/AP

Οι γονείς της Αΐσα έκαναν πολλές και διαφορετικές δουλειές, προκειμένου να χαρίσουν μια καλή ζωή στα παιδιά τους, δίχως να τους λείψει τίποτα. Όπως είναι λογικό, ο ελεύθερος χρόνος τους ήταν ελάχιστος και έβλεπαν την οικογένεια κυρίως στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού. Όταν ακόμα ήταν μικρή αντιλήφθηκε την μεγάλη της αγάπη για τη μαγειρική και το φαγητό.

Κάθε βράδυ παρακολουθούσε σόου και εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση και από τα 12 της άρχισε σιγά σιγά να μαγειρεύει δίπλα στη μητέρα της. Όταν έκλεισε τα 13, οι γονείς της έκαναν ένα cooking party για εκείνη, η Αΐσα μαγείρεψε, εντυπωσίασε όλα τα παιδάκια της ηλικίας της που βρέθηκαν στο πάρτι και κάπως έτσι της κόλλησε το μικρόβιο της μαγειρικής.

Ωστόσο, η ζωή της παραήταν πολυάσχολη κυνηγώντας το όνειρο της υποκριτικής, που η πραγματικά μεγάλη της αγάπη μπήκε στον πάγο. Μέχρι τη στιγμή που ο Στεφ Κάρι, την παρακίνησε να ασχοληθεί εκ νέου με τη μαγειρική. Το 2012 λάνσαρε το προσωπικό της blog 'Homemade', ενώ ακολούθησε και το δικό της κανάλι στο Youtube 'Little Lights of Mine', στο οποίο ανεβάζει videos συνταγών, αλλά και διάφορες στιγμές της ζωής της, με χιλιάδες φανατικούς viewers που δεν χάνουν δευτερόλεπτο.

Το φαγητό είναι η ζωή της

Το να αποκαλέσει κάποιος απλά 'food blogger' την Αΐσα Κάρι, ίσως είναι πολύ λίγο. Από μικρό παιδί, κάθε στιγμή της ζωής της περιελάμβανε φαγητό. Συχνά ανεβάζει φωτογραφίες της στο Instagram, είτε τωρινές, είτε παλιές στις οποία βρίσκεται ανάμεσα σε φαγητά, τα δοκιμάζει ή τα μαγειρεύει. "Μπορώ να θυμηθώ τι φαγητό έτρωγα σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μου", έχει δηλώσει η ίδια στο Forbes για την απίστευτη αυτή σχέση της με το φαγητό. Πάντα της πίστευε ότι η υποκριτική είναι αυτό που γεννήθηκε να κάνει, γι’ αυτό και ποτέ της δεν γράφτηκε σε κάποια σχολή μαγειρικής, δεν είναι επαγγελματίας σεφ, αν και θεωρείται τέτοια από τον κόσμο που την ακολουθεί.

Το 2014 ανέβασε την πρώτη της συνταγή στο κανάλι της στο Youtube και έγινε πανικός. Από τότε έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλά τηλεοπτικά σόου με μαγειρική, όπου ανέλαβε ρόλο είτε κριτή, είτε παρουσιαστή.

Η μεγάλη της θυσία

Ayesha Curry, right, wife of Golden State Warriors' Stephen Curry, holds daughter Ryan as they arrive at the NBA basketball game against the New Orleans Pelicans Tuesday, Oct. 27, 2015, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
Η Αγέσα Κάρι στο γήπεδο των Golden State Warriors AP PHOTO/BEN MARGOT

Από την ηλικία των τριών ετών συμμετείχε σε πολλά διαφημιστικά σποτ, είτε έκανε περάσματα σε μικρούς ρόλους ταινιών. Είχε αποφασίσει από τότε πως θα γίνει ηθοποιός, ένα όνειρο που αναγκάστηκε όμως να διακόψει κάπως πρόωρα. Μετά το γάμος της με τον Στεφ Κάρι, η Αΐσα, έκανε μια στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας τα δικά της θέλω στην άκρη, για χάρη της οικογένειας. Σχεδόν αμέσως μετά το γάμος τους, έμεινε έγκυος στην πρώτη τους κόρη, τη Ράιλι.

Εκεί κατάλαβε πως αγαπούσε την οικογένειά της και το παιδί της, πολύ περισσότερο από την υποκριτική. Σταμάτησε να πηγαίνει σε οντισιόν για ρόλους και έμεινε σπίτι, προσπαθώντας να μεγαλώσει την κόρη της. Ήταν μια μεγάλη θυσία, αλλά δεν το σκέφτηκε καθόλου. Στη συνέχεια ακολούθησε και η δεύτερη κόρη του ζευγαριού, η Ράιαν, ενώ πρόσφατα το 2018 ήρθε στη ζωή και ο γιος που περίμεναν, ο Κάνον Τζακ Κάρι, με τον μπαμπά του να θέλει να τον μυήσει στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Είναι τρομερά ακομπλεξάριστη

Όταν γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο, τότε αναγκαστικά όλος ο κόσμος θα ασχολείται μαζί σου. Κάποιες φορές θετικά, ενώ κάποιες άλλες δεν είναι εύκολο να αποφύγεις και τα αρνητικά σχόλια. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται την Αΐσα δεν την απασχολεί ιδιαίτερα αυτό το γεγονός. Όλοι θα συμφωνούσαν πως είναι από τις πιο ακομπλεξάριστες celebrities εκεί έξω.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, είχε γίνει μεγάλος ντόρος σχετικά με την αυξητική στήθους την οποία φαινόταν να έχει κάνει. Σχεδόν σε κάθε εκπομπή μεσημεριανής ζώνης υπήρχε αυτή η συζήτηση, με την ίδια να βγαίνει και να παραδέχεται δημόσια και χωρίς κανένα ενδοιασμό πως "ναι, έχω κάνει επέμβαση και τι με αυτό;". Δεν την απασχολούν οι κακές γλώσσες, είναι μια προσηλωμένη μητέρα, μια καλή σύζυγος και μια επιτυχημένη influencer. Γιατί να κάτσει να ασχοληθεί;

Έχει φωνή και ακούγεται

Ayesha Curry arrives at the Autism Speaks to LA Celebrity Chef Gala at Barker Hangar on Thursday, Oct. 8, 2015, in Santa Monica, Calif. (Photo by Rich Fury/Invision/AP)
Η Αγέσα Κάρι στο LA Celebrity Chef Gala RICH FURY/INVISION/AP

Εκτός από ακομπλεξάριστη, δεν μασάει και τα λόγια της, ενώ ό,τι έχει να πει το λέει αμέσως, δίχως δεύτερες σκέψεις. Είχε γίνει ντόρος το 2016 όταν έγραψε ένα tweet σχετικά με το NBA, στο οποίο ανέφερε πως "όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα". Στη συνέχεια το διέγραψε, αλλά κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες.

Νωρίτερα, το 2015 είχε επίσης γράψει πως "δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι κοπέλες εκεί έξω φωτογραφίζονται συνεχώς χωρίς ή με ελάχιστα ρούχα. Δεν είναι του στιλ μου. Προτιμώ να κρατήσω και κάτι για τον άνθρωπο που αγαπώ", κάτι που επίσης σχολιάστηκε έντονα. Πολλοί είναι αυτοί που την έχουν κατακρίνει κατά καιρούς για τις απόψεις της, αλλά δεν κάνει πίσω. Θα συνεχίσει να μιλάει, όσο κι αν αυτό μπορεί να τις κοστίσει κάποιους fans. "Στην τελική, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από κακούς ανθρώπους. Αυτοί οι τύποι στις ζωές τους δεν έχουν πετύχει και ούτε θα πετύχουν κάτι. Προσεύχομαι γι’ αυτούς", έχει σχολιάσει άλλη στιγμή.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μία Κάρι

Η πρώτη σκέψη κάποιου όταν ακούει πως η Αϊσα είναι παντρεμένη με τον τρεις φορές πρωταθλητή του NBA, Στέφεν Κάρι, είναι "έλα μωρέ, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή της". Ναι, συμφωνούμε εν μέρει, αλλά σίγουρα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η αγαπημένη οικογένεια Κάρι μπορεί να έχει άφθονα χρήματα στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και να απολαμβάνει τη χλιδή του σπιτιού της, ωστόσο όπως έχει δηλώσει η Αΐσα σε συνέντευξή της στο ESPN, "το δύσκολο όταν έχεις όλα αυτά είναι να καταφέρεις να παραμείνεις φυσιολογικός. Πολλές φορές χρειάζεται να καταστρώσουμε ολόκληρο σχέδιο, προκειμένου να καταφέρουμε να βγούμε για δύο ώρες έξω από το σπίτι, χωρίς να μας την 'πέσει' ο κόσμος".

Τα παιδιά της είναι η ζωή της, γι' αυτό και περνάει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας δίπλα τους. Δεν την πειράζει να μένει σπίτι, όπως έχει παραδεχθεί. Εντάξει, και ποιον θα πείραζε αν έμενε στο σπίτι των Κάρι εδώ που τα λέμε, έτσι; Παράλληλα, ακολουθεί τον άνδρα της σε όποια παιχνίδια προλαβαίνει, τον χειροκροτεί και πανηγυρίζει δίπλα τους της επιτυχίες του. Τα δύο αστέρια τους λάμπουν δίπλα δίπλα, χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Ίσα ίσα θα λέγαμε πως το κάθε ένα τροφοδοτεί με φως το διπλανό του. Κι εκεί ίσως κρύβεται όλη η ουσία της επιτυχίας τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK