Η απόφαση του Λεμπρόν να πάει στους Λέικερς τον ξανανιώνει!

Ο Μάτζικ έκανε το... θαύμα του και ο Λεμπρόν Τζέιμς κατοικοεδρεύει πλέον στο Λος Άντζελες με στόχο την αποκαθήλωση των Γουόριορς και άλλο ένα κερδισμένο στοίχημα! Ο χρόνος που γύρισε οκτώ χρόνια πίσω, η σύμπτωση με το τελευταίο πρωτάθλημα των Λέικερς και η αναθέρμανση της κόντρας με τους Σέλτικς.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James' eye is shown during the first half of Game 2 of basketball's NBA Finals between the Golden State Warriors and the Cleveland Cavaliers in Oakland, Calif., Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Λεμπρόν Τζέιμς AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Λεμπρόν Τζέιμς γύρισε το χρόνο πίσω.

Τότε στο 2010 που αποφάσιζε ν' αφήσει το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι. Τότε ήταν 26. Τότε έψαχνε ακόμη το πρώτο δαχτυλίδι του και ήταν "πεινασμένος" για επιτυχία.

Τώρα είναι 33ων και παίρνει μαζί του στος Λος Άντζελες μια "βαριά" κληρονομιά. Μια κληρονομιά τριών πρωταθλημάτων και έξι βραβείων MVP (κανονικής περιόδου, τελικών) - το ένα το είχε ήδη. Νιώθει όμως το ίδιο ακριβώς πάθος για επιτυχία. Αχόρταγος...

Μεσολάβησαν τέσσερα "γεμάτα" χρόνια από το εκείνο "I'm coming home" στο "Sport Illustrated" και τη δεδηλωμένη επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στη γενέτειρά του. Εκπλήρωσε την υπόσχεσή του για ένα πρωτάθλημα (2016), αλλά έκρινε πως ο κύκλος του έκλεισε οριστικά.

Αυτή τη φορά η γνωστοποίηση της απόφασής του "Βασιλιά" έγινε μέσα από την εταιρία που τον εκπροσωπεί. Τυχαίο δεν είναι τίποτα απ' όσα συμβαίνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Είναι μπίζνα πλέον, όχι μια συναισθηματική απόφαση.

Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τα χρήματα. Θα μπορούσε κι αλλού να βρει αλλού τα 153.3 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (3+1 με την οψιόν ν' ανήκει στον Λεμπρόν). Στους Λέικερς ωστόσο βλέπει την προοπτική να "χτιστεί" γύρω του μια ομάδα που θα αμφισβητήσει τα πρωτεία των Γουόριορς και θα τους ρίξει από την κορυφή. Με μια τη μαγιά ταλαντούχων παικτών και ακόμη έναν σούπερ σταρ που βρίσκεται στο δρόμο (Λέοναρντ) - αρκεί να ικανοποιηθούν οι Σπερς και να μην χαθούν πολλά από τα νέα παιδιά.

Ήδη πάντως έγιναν οι πρώτες τρεις κινήσεις (Κάλντγουελ-Πόουπ, Στέφενσον, ΜακΓκι) για να πλαισιωθεί καταλλήλως.

Στο Κλίβελαντ ήταν υποψιασμένοι για το τι ακριβώς θα συμβεί. Είχαν σημάδια, το είχαν αντιληφθεί, ίσως δεν ήθελαν να το πιστέψουν, μα η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Νταν Γκίλμπερτ γράφηκε με τέτοιο τρόπο που αντανακλά αυτό ακριβώς. Με την επισήμανση πως τον περιμένουν για την απόσυρση της φανέλας με το 23.

Αν και στη Δύση, ο Τζέιμς έχει δύο σπίτια στο Λος Άντζελες και δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί - το Χιούστον ήταν έξω από την ιδιοσυγκρασία του. Το πρώτο βήμα για τη "μυθοποίησή" του έγινε. Τώρα καλείται ν' ανταποκριθεί σ' αυτό που οι Λέικερς κουβαλούν πίσω τους και σ' αυτό που ο ίδιος θα κληθεί να γίνει: ο ηγέτης ενός οργανισμού που από το 2010 που ο ίδιος έφυγε, παιδαρέλι ακόμα όχι ο απόλυτος της γενιάς του, για το Μαϊάμι δεν έχει σηκώσει κεφάλι.

Σημαδιακό; Ομολογουμένως...

Ό,τι... εμπορικότερο για το ΝΒΑ θα είναι πλέον η αναβίωση της αέναης κόντρας Λέικερς - Σέλτικς, με τον Λεμπρόν απέναντι στον Ίρβινγκ. Υπό την προϋπόθεση πως θα φύγουν από τη μέση οι Γουόριορς ή οι Ρόκετς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK