Η Αρμάνι έκανε καταδρομικό σκι στην παγωμένη Μαδρίτη

Αποκλεισμένη από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μαδρίτη, η αποστολή της Αρμάνι Μιλάνου, έμεινε για πέντε ημέρες στην Ισπανία και τελικά ταξίδεψε μέσω Βαλένθια, αφού προπονήθηκε στο γήπεδο της ομάδας την οποία αντιμετωπίζει σήμερα Τρίτη στο Μιλάνο. Απίθανες στιγμές (αλλά και αλληλεγγύη) στην Ευρωλίγκα

Με παγοπέδιλα και μπαστούνια του σκι γίνονταν οι μετακινήσεις στη Μαδρίτη μέσα στο σαββατοκύριακο!
Με παγοπέδιλα και μπαστούνια του σκι γίνονταν οι μετακινήσεις στη Μαδρίτη μέσα στο σαββατοκύριακο! ANDREA COMAS/AP PHOTO

Η μεγάλη νίκη της Αρμάνι Μιλάνου μέσα στη Μαδρίτη την περασμένη Παρασκευή, λίγο έλειψε να θαφτεί μέσα στο χιόνι, που σκέπασε την ισπανική πρωτεύουσα και μετέτρεψε το ταξίδι της ιταλικής ομάδας σε οδύσσεια. Η αποστολή της Ολίμπια αποκλείστηκε και αναγκάστηκε να μεταβεί στη Βαλένθια (με τρένο) ώστε να πάρει από κει το αεροπλάνο για την επιστροφή της στο Μιλάνο. Ο μπασκετικός σουρεαλισμός έφτασε στο αποκορύφωμά του όταν οι Ιταλοί προπονήθηκαν την Δευτέρα στην έδρα της Βαλένθια, την ομάδα δηλαδή που αντιμετωπίζουν... απόψε το βράδυ στο Φόρουμ. Στο γήπεδό τους!

Όλα αυτά γιατί η ιταλική ομάδα είχε την ατυχία να βρεθεί στη Μαδρίτη, στο επίκεντρο δηλαδή της 'Filomena', όπως ονομάστηκε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Ισπανία τις τελευταίες μέρες και στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων. Η Μαδρίτη κυκλώθηκε από ένα ανεπανάληπτο χιονιά, με πολικές θερμοκρασίες και χιόνι, που η ισπανική πρωτεύουσα είχε να δει... 50 χρόνια, από το 1971!

Το αεροδρόμιο Μπαράχας έκλεισε σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι σιδηρόδρομοι. Υπολογίζεται ότι 3.500 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους, με την κακοκαιρία να γίνεται ένα πρόσθετο πρόβλημα για την ισπανική κυβέρνηση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει (όπως όλες στην Ευρώπη) την επιδημία του κορωνοϊού. Μη ξεχνάμε ότι η Ισπανία μετράει 51.000 νεκρούς από τον ιό. Τα νοσοκομεία της Μαδρίτης, όπως τα πάντα στην πρωτεύουσα, είχαν παγώσει και στα social media, οι φωτογραφίες του υγειονομικού προσωπικού που πήγαινε στη δουλειά μέσα από τα χιόνια, προκάλεσαν κύμα συμπαράστασης.

Η Ολύμπια, βέβαια, είχε πάει στη Μαδρίτη με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Τζόρτζιο Αρμάνι, υπολογίζοντας να φύγει την επομένη από το 'Μπαράχας' για το Μιλάνο. Ξυπνώντας, ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου, τα μέλη της αποστολής διαπίστωσαν ότι ολόκληρη η πόλη είχε καλυφθεί από πυκνό χιόνι, το οποίο μάλιστα ήταν πολύ δύσκολο να ... καθαριστεί. Η χιονόπτωση ήταν ακόμη πιο πυκνή και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Οι φωτογραφίες του Χρήστου Σταυρόπουλου, τζένεραλ μάνατζερ της Ολύμπια δείχνουν την κατάσταση που αντίκρυσαν οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας, γύρω από το ξενοδοχείο τους

Η Αρμάνι έκανε καταδρομικό σκι στην παγωμένη Μαδρίτη
Η Αρμάνι έκανε καταδρομικό σκι στην παγωμένη Μαδρίτη

Με τους δρόμους σκεπασμένους από τα χιόνια ήταν αδύνατο να πλησιάσουν το αεροδρόμιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς είχε κλείσει. Το χιόνι εξακολουθούσε να πέφτει κάνοντας τη Μαδρίτη ένα απέραντο χιονοδρομικό κέντρο.

Η Αρμάνι έκανε καταδρομικό σκι στην παγωμένη Μαδρίτη

Περιμένοντας την βελτίωση των καιρικών συνθηκών η αποστολή της Ολύμπια καθηλώθηκε στο ξενοδοχείο της. Ο αγώνας της στην ιταλική λίγκα εναντίον της Κρεμόνα αναβλήθηκε για τις 19/1, αλλά το πρόβλημα ήταν πως η ομάδα θα έφευγε από την Μαδρίτη, καθώς το 'Μπαράχας' ήταν κλειστό και την Κυριακή.

Καθώς ήταν απίθανο να πετάξει το αεροπλάνο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο τρένο για τη Βαλένθια, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες και το αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό, άρα κάποια στιγμή τη Δευτέρα θα μπορούσε η αποστολή να πετάξει για την Ιταλία.

Παίκτες, προπονητές και υπόλοιπο επιτελείο επιβιβάστηκαν στο τρένο και σε δυο ώρες είχαν βρεθεί στην επίσης χειμωνιάτικη, όχι όμως και παγωμένη, Βαλένθια.

Το επόμενο θέμα, που έπρεπε οι Ιταλοί να ρυθμίσουν, ήταν η ... προπόνηση της ομάδας. Απευθύνθηκαν κατευθείαν στη Βαλένθια, που δεν είχε πρόβλημα να τους παραχωρήσει το γήπεδό της, έστω κι αν την Τρίτη το βράδυ οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Ιταλία. Συνήθως την παραμονή ενός ευρωπαϊκού αγώνα στο γήπεδο προπονείται ο φιλοξενούμενος. Για πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη το ... ακριβώς αντίθετο αφού οι παίκτες της Αρμάνι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Λα Φοντέτα τη Δευτέρα το πρωί.

Η Βαλένθια μάλιστα σχολίασε στο δικό της twitter ότι παραχώρησε το γήπεδο της με μεγάλη ευχαρίστηση, δηλώνοντας διαθέσιμη και για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για την αντίπαλό της στο σημερινό ματς, που είναι μάλιστα και υψίστης σημασίας. Οι δυο ομάδες έχουν από δέκα νίκες (το Μιλάνο με ένα ματς λιγότερο) και το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για την πρόκριση στην οκτάδα. Στον πρώτο γύρο η Βαλένθια είχε επικρατήσει 86-81.

Προς το παρόν, πάντως, θριάμβευσε το φερ-πλέι και η καλή συνεργασία δυο κορυφαίων κλαμπ της Ευρωλίγκας.

Η αποστολή της Αρμάνι Μιλάνου μετά από πενθήμερη παραμονή στην Ισπανία (πήγαν την Πέμπτη και έφυγαν τη Δευτέρα) αναχώρησε από τη Βαλένθια το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Μάλκομ Ντιλέινι έγραφε στο τουίτερ του ότι ... ελπίζει σε απογείωση

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όλοι είχαν φτάσει σπίτια τους στο Μιλάνο. Το ίδιο, βέβαια, και η ... αποστολή της Βαλένθια, που έφτανε την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο της. Όσο για την 'Filomena' μετονομάστηκε σε 'Bartosz' και μετακομίζει προς ανατολάς, πλησιάζοντας λέει και την Ελλάδα. Εντάξει, δεν θα θαφτούμε και από τα χιόνια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK