Η "ασπρόμαυρη" ιστορία του Σκάιλς

Ξένη ιστοσελίδα έχει τον Αμερικανό στη θέση 12 αναφορικά με τους καλύτερους τεχνικούς του ΝΒΑ. Διαβάστε για το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας στον ΠΑΟΚ.

Η "ασπρόμαυρη" ιστορία του Σκάιλς

Ο Σκοτ Σκάιλς αποτέλεσε το μεγάλο... μπαμ του ΠΑΟΚ την σεζόν 1996-97 μιας και στο ΝΒΑ είχε ένα βαρύ όνομα. Μάλιστα την αγωνιστική χρονιά εκείνη, υπηρέτησε τον "Δικέφαλο" και ως παίκτης και συνέχισε ως προπονητής.

Όταν ο Απόστολος Αλεξόπουλος στα τέλη του Γενάρη του 1997 ανακοίνωσε πως νέος τεχνικός του "Δικεφάλου" θα ήταν ο Σκοτ Σκάιλς, σίγουρα ο τελευταίος δεν θα φανταζόταν πως μετά από χρόνια οι συμπατριώτες θα τον "τοποθετούσαν" σε μια άκρως ικανοποιητική θέση αναφορικά με τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα σας αναφέρουμε πως ο τεχνικός των Μιλγουόκι Μπακ είναι στην υπ' αριθμόν 12 θέση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα bleacherreport.com, σε ό,τι αφορά τους καλύτερους τεχνικούς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το ρεκόρ στις ασίστ

Πως όμως ο Σκάιλς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον "Δικέφαλο"; Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά... Καταρχάς ο Αμερικανός ήρθε στον ΠΑΟΚ έχοντας τις δάφνες του ρεκόρ στις ασίστ στην ιστορία του ΝΒΑ (συγκεκριμένα είχε 30 στον αγώνα Ορλάντο-Ντένβερ το 1990).

Αφού είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβρη του 1996 στον Αλεξόπουλο πως θέλει να σταματήσει να αγωνίζεται, ο τελευταίος τον πείθει να παραμείνει για τους αγώνες με την Μπενετόν, η οποία... συνετέλεσε ώστε ο Σκάιλς να μην αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Πως;

Και ξαφνικά προπονητής...

Μετά την ήττα από την ιταλική ομάδα (84-60 έχασε ο ΠΑΟΚ, ενώ στην Θεσσαλονίκη είχε νικήσει με 85-78), και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Κόρατς ο Απόστολος Αλεξόπουλος αποφασίζει να απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας τον Μισέλ Γκόμεζ.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μετά την επιστροφή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη ώστε να ανακοινώσει τον διάδοχο του Γάλλου, ξαφνιάζει τους πάντες ανακοινώνοντας πως ο Σκάιλς θα είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ. Το ρίσκο αυτό όμως του βγαίνει.

Από έκτος, τρίτος ο ΠΑΟΚ με Σκάιλς

Ακόμη κι αν ο Αμερικανός δεν είχε εμπειρία από τους πάγκους (να σημειωθεί πως αρχικά ο Σκάιλς ήταν παίκτης-προπονητής στον ΠΑΟΚ), με χαρακτηριστικό του την επιθετική άμυνα, την οποία μνημονεύει μάλιστα και το εν λόγω δημοσίευμα για τον Σκάιλς που τον φέρνει στην δωδέκατη θέση των καλύτερων τεχνικών του ΝΒΑ, οδηγεί τον "Δικέφαλο" στην Ευρωλίγκα!

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα την κανονική περίοδο είχε τερματίσει έκτος, όμως, αποκλείοντας αρχικά τον Ηρακλή και μετέπειτα "σπάζοντας" τις έδρες των Παναθηναϊκού και Περιστερίου, κατετάγη τρίτος, με τον Σκάιλς να έχει βάλει για τα καλά την σφραγίδα του σε αυτή την επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK