Η χιουμοριστικά αιμοβόρα ατάκα του παππού Τζόρνταν για τον Στέφεν Κάρι

Έχει εκατομμύρια στην τράπεζα, παράγει τεκίλα, έγινε παππούς και στα 56 απολαμβάνει μια άλλη ζωή. Ο Μάικλ Τζόρνταν βέβαια δεν ξεχνάει τους παλιόφιλους του μπάσκετ και δεν τους συγκρίνει με τους σημερινούς ήρωες του ΝΒΑ.

Ο Μάικλ Τζόρνταν σε αγώνα των Σάρλοτ Χόρνετς
Ο Μάικλ Τζόρνταν σε αγώνα των Σάρλοτ Χόρνετς AP PHOTO/BOB LEVERONE

Η ζωή του Μάικλ Τζόρνταν έχει -από χρόνια- περάσει σε άλλη διάσταση. Δεν έχει πλέον λόγο πιέζει τον εαυτό του να προπονείται ώρες επί ωρών για να ηγείται των Μπουλς ή των Γουίζαρντς και να μην χάνει αγώνα. "Ήμουν επαγγελματίας παίκτης και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα", δήλωσε σε μια εναλλακτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γκρεγκ Μέλβιν του Today Show.

Σήμερα ο Τζόρνταν είναι ένας ζάπλουτος επιχειρηματίας με περιουσία (κατά το Forbes) 1.9 δισ. δολάρια, ιδιοκτήτης ομάδας του ΝΒΑ (Χόρνετς), με μια στρωμένη και διαρκώς αναπτυσσόμενη-κερδοφόρα δουλειά (Jordan Brand), αλλά και πολλές άλλες ασχολίες, μεταξύ των οποίων οι φιλανθρωπίες. Μόνο την τελευταία 5ετία έχει δωρίσει 30 εκατομμύρια για διάφορους σκοπούς, ενώ η εγκαινίαση κλινικής κόστους 7 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση περίθαλψης και φροντίδας σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες της Βόρειας Καρολάινα ήταν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο "για να δώσω πίσω στην κοινότητα που με υποστήριζε τα χρόνια που έπαιζα μπάσκετ και τώρα είμαι μέλος της", έλεγε λίγο πριν κόψει την κορδέλα. Ούτως ή άλλως "αν στο τέλος της ημέρας έχεις προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αυτό είναι που μετράει". Πόσο μάλλον όταν "δεν γίνεται για διαφήμιση, αλλά για χάρη της προσφοράς".

Στα 56 του ο Τζόρνταν είναι ακόμη παππούς. Του Ρακίμ Μάικλ Κρίστμας (γιος της μοναχοκόρης του Τζασμίν και του Ρακίκ Κρίστμας) που ήρθε πρόσφατα στη ζωή. Το ρόλο του 'Grandpa Mike' τον απολαμβάνει ασυζητητί. "Περνάω καλά μαζί του, γιατί τον κρατάω, παίζω μαζί του και χαίρομαι να τον βλέπω. Είναι πολύ όμορφο" απάντησε με περηφάνια, προσφέροντας στο κοινό λίγο από τον άλλον εαυτό του. Μίλησε (και ως λάτρης ήπιε ένα ποτήρι) από την τεκίλα που με μεράκι παράγει για να ρίξει στην αγορά. "Αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας. Αν πουλήσει, θα πουλήσει. Αν όχι, τουλάχιστον θα έχουμε αρκετή να πίνουμε", επεσήμανε γελώντας.

Cincoro (πεντάχρυση) ονομάζεται το προϊόν και στην απλή μορφή, την blanco, θα κοστίζει 70 δολάρια ανά μπουκάλι. Η 10 μηνών ανεβαίνει στα 90$, η 24ων ως 28 μηνών φτάνει τα 130$, ενώ η special εκδοχή του brand, η Extra Anejo, 40 ως 44ων μηνών, θα απευθύνεται μονάχα σε πορτοφόλια που μπορούν να διαθέσουν 1.600$ για μια και μόνο φιάλη.

Μεταξύ τύρου και αχλαδίου φυσικά, ο Τζόρνταν κλήθηκε ν' απαντήσει σε μια μπασκετική ερώτηση. Μια ερώτηση που ξεχείλιζε ίντριγκα. Διότι του ζητήθηκε 6 χρόνια μετά ν' αριθμήσει ξανά τους τέσσερις συμπαίκτες που θα ήθελε μαζί του στην ίδια πεντάδα. Επανέλαβε τα ονόματα των Μάτζικ Τζόνσον, Σκότι Πίπεν, Τζέιμς Γουόρθι και Χακίμ Ολάζουον. "Θα πάω μ' αυτούς που γνωρίζω και κάθε βράδυ αντιπροσώπευσαν τη σπουδαιότητά τους", εξήγησε. Ο παμπόνηρος δημοσιογράφος ρώτησε "μήπως θα πρέπει να προσβληθεί ο Στέφεν Κάρι;", μεταφέροντας την κουβέντα στο σήμερα. "Ελπίζω πως όχι", απάντησε ο 'Air', "είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά όχι ακόμη ένας Hall of Famer". Τον έσφαξε με το γάντι, μολονότι ήρωας της τοπικής κοινωνίας!


News 24/7

24MEDIA NETWORK