Η δήλωση μίσους του 13χρονου γιου του Ντουάιτ Χάουαρντ προς τον πατέρα του

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είναι πατέρας πέντε παιδιών, τα οποία έχει αποκτήσει με πέντε διαφορετικές γυναίκες. Ο 13χρονος, πρωτότοκος Μπρέιλον αποφάσισε πως ήλθε η ώρα να μιλήσει και να ενημερώσει πως 'ο πατέρας μου δεν είναι πραγματικός πατέρας', αφού δεν έχει την παραμικρή σχέση μαζί του.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είναι πατέρας πέντε παιδιών. Με τουλάχιστον δύο, δεν ασχολείται εδώ και χρόνια.
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είναι πατέρας πέντε παιδιών. Με τουλάχιστον δύο, δεν ασχολείται εδώ και χρόνια. AP PHOTO/JOHN RAOUX

Τον Αύγουστο του 2019, oι Λέικερς ενημέρωσαν πως επιστρέφει στο Λος Άντζελες ο Ντουάιτ Χάουαρντ, έξι σεζόν μετά την πικρόχολη έξοδο από την 'πόλη των Αγγέλων'. Aν δεν το 'χεις πρόχειρο, να σου πω ότι την πρώτη φορά που έγινε 'Λιμνάνθρωπος' ο Χάουαρντ (2012-13), υπήρξε το επίκεντρο ανταλλαγής που αφορούσε τέσσερις ομάδες (οι άλλες ήταν οι Μάτζικ, Σίξερς και Νάγκετς) και η μετακίνηση 12 παικτών (για παράδειγμα, ο Νίκολα Βούτσεβιτς έγινε από 76er σε Μάτζικ) και 5 picks. Μέχρι σήμερα 'υπάρχει' στη λίστα των blockbusters της ιστορίας του ΝΒΑ. Τελικά, ουδείς εκ των εμπλεκόμενων επωφελήθηκε, με τον άνθρωπο μας να αντιμετωπίζει θέματα τραυματισμών και 'συμπλοκών' με τους άλλους σταρ. Για αυτό και το καλοκαίρι του 2013 κίνησε για τους Ρόκετς -και σε έξι σεζόν αγωνίστηκε για 4 διαφορετικές ομάδες.

Το μεροκάματο που συμφώνησε να πάρει, τον Αύγουστο του 2019, ήταν 14.490 δολάρια. Αν δεν 'δούλευε' (δεν ήταν στο ρόστερ) δεν θα έπαιρνε σεντ. Δεν είχε αγωνιστεί από το Νοέμβριο του 2018, μετά έκανε επέμβαση σε σπόνδυλο και πρόλαβε να γιάνει πάνω που ο ΝτεΜάρκους Κάζινς διέλυσε το γόνατο -και οι Λέικερς είχαν ανάγκη έναν τύπο να συμπληρώνει τους Άντονι Ντέιβις και ΤζαΒέιλ ΜακΓκι.

Στα 15 χρόνια που ήταν ήδη ΝΒΑer, ουδείς είχε να πει κάτι για τις δυνατότητες του -πάντα έμπαινε στις λίστες με τους πιο χαρισματικούς ψηλούς της γενιάς του. Όλοι είχαν να καταθέσουν μια ιστορία για τη συμπεριφορά του και την άρνηση του να ξεπεράσει τον εαυτό του, όταν ήταν στα αποδυτήρια. Πριν τη μεγάλη επιστροφή, υποσχέθηκε στους Λέικερς πως αυτό θα το αλλάξει. Ότι είναι έτοιμος να γίνει ένας συμπληρωματικός παίκτης, που θα κάνει ό,τι του λένε και θα 'χει ως προτεραιότητα το καλό της ομάδας. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, με τους Λέικερς να φορούν το δαχτυλίδι. Ήταν το πρώτο του τύπου που επιλέχθηκε στο Νο1 του 2004 NBA Draft -απευθείας από το high school-, που έχει τοποθετηθεί δημοσίως εναντίον του εμβολιασμού, ενώ είναι πατέρας πέντε παιδιών που απέκτησε με ισάριθμες διαφορετικές γυναίκες.

Ενόσω ήταν σε εξέλιξη η σεζόν του ΝΒΑ, έγινε γνωστό πως μια εκ των συντρόφων που είχε και του χάρισαν παιδί, η Μελίσα Ρίος εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο και ο γιος τους, Ντέιβιντ έμεινε μόνος. Είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να είναι δίπλα στο παιδί. Αυτό δεν ισχύει για χρόνια, με άλλα παιδιά του.

Το πρώτο το απέκτησε με την Ρόις Ριντ. Ο Μπρέιλον γεννήθηκε στις 18/11 του 2007. Σήμερα 13 χρόνων και έκρινε πως έφτασε στην ηλικία που μπορεί να μιλήσει για τον πατέρα, που δεν είχε ποτέ στη ζωή του. Το πιο σοκαριστικό από όσα έγραψε, ήταν ότι 'από τώρα, σε μισώ μπαμπά'.

Ο Χάουαρντ χώρισε με τη Ριντ το 2009. Όχι φιλικά. Αυτό που έκαναν ήταν να απασχολούν διαρκώς τα δικαστήρια. Σε πρώτη φάση συμφώνησαν να 'χει η Ριντ την κύρια επιμέλεια και να δίνει ένα ουδόλως ευτελές ποσό, για διατροφή ο πατέρας. Φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Η Ριντ πήγε τον Χάουαρντ στα δικαστήρια, την ημέρα που εκείνος είχε πάρει το γιο του από το νηπιαγωγείο, χωρίς να πάρει την άδεια της μητέρας. Εκείνος χρησιμοποίησε την ίδια οδό, για να κατηγορήσει την πρώην του για συκοφαντική δυσφήμιση -ζητώντας 9.2 εκατομμύρια δολάρια σε 'ζημιές' από ενδεχόμενη απώλεια χορηγών. Τι είχε 'τιτιβίσει' όμως, η Ριντ: τα της αμέλειας του παίκτη προς το πρόγραμμα που υπήρχε για το παιδί τους, ενώ τον αποκαλούσε πρόστυχο -μεταξύ άλλων-, αποκαλύπτοντας πως είχε και άλλο παιδί στη γενέτειρα του, την Ατλάντα. Παρεμπιπτόντως, ο Χάουαρντ έκανε και μια αίτηση να πάρει εκείνος την πλήρη επιμέλεια του αγοριού του.

Το 2010 η Ριντ συμφώνησε να πάρει μέρος στο reality 'Βasketball Housewives' όπου επίσης προκάλεσε χαμό -με όσα έλεγε για τον Χάουαρντ και με τους τσακωμούς με τις άλλες μετέχουσες. Ο Χάουαρντ την ξαναπήγε στα δικαστήρια, απαιτώντας να σταματήσει να αναφέρεται σε εκείνον. Ο δικαστής ενημέρωσε πως κάθε φορά που η Ριντ θα έλεγε το όνομα του NBAer, θα πλήρωνε 500 δολάρια. Εκείνη δεν ένιωσε και ο Χάουαρντ την ξαναπήγε στα δικαστήρια, αξιώνοντας 551,606.74 δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση δικαστικής εντολής. Και πάλι η απόφαση ήταν υπέρ του παίκτη.

Το Απρίλιο του 2011, οι LA Times έγραψαν πως η Ριντ δεν είχε δώσει τα χρήματα και ουδόλως τυχαίως το άρθρο ανέφερε πως “η Ριντ, πρώην τσιρλίντερ των Μάτζικ και των Χιτ, χόρεψε προκλητικά στο πάρτι για το 2010 Super Bowl, ενώ προκάλεσε και πρόβλημα στο reality που μετείχε, αφού τσακώθηκε με την πρώην σύζυγο του Σακίλ Ο Νιλ”.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπρέιλον ήταν 3 χρόνων.

Ο Χάουαρντ συνέχισε να αποκτά παιδιά (και να αλλάζει ομάδες), με τους LA Times να αποκαλύπτουν το Νοέμβρη του 2014 πως η αστυνομία έκανε έρευνες που αφορούσαν κατηγορία εναντίον του τότε παίκτη των Ρόκετς, για παιδική κακοποίηση, στη Τζόρτζια. Προερχόταν από την Ριντ που είχε αναφέρει ότι ο Χάουαρντ χτύπησε τον 6χρονο -τότε- Μπρέιλον με ζώνη. Ο θύτης ομολόγησε πως έκανε ό,τι είχε πει η Ριντ, χωρίς να καταλάβει πως επρόκειτο για κάτι λάθος, αφού το ίδιο έκανε ο πατέρας του σε εκείνον. Οι αρχές απάλλαξαν τον Χάουαρντ, ο οποίος είχε ήδη ζητήσει από το δικαστήριο να του δώσει την πλήρη επιμέλεια του γιου του. To αυτό έκανε και η Ριντ. Δυο χρόνια μετά, έκριναν πως θα ήταν χρήσιμο να σταματήσουν να 'πλακώνονται' για το καλό του γιου τους -τον οποίον προφανώς και είχαν τρελάνει. Άρχισαν τα ποσταρίσματα φωτογραφιών, με κοινές εμφανίσεις των τριών, αμφότεροι συνέχισαν τη ζωή τους (βρήκαν άλλους συντρόφους) και το θέμα είχε μείνει εκεί.

Ώσπου στις 22/10 ο Μπρέιλον έκανε repost ένα Instagram story της Κριστίν Βεστ, τραγουδίστριας της γκόσπελ και μητέρας άλλου παιδιού του Χάουαρντ (του 7χρονου Τρέι), κατά το οποίο ο νυν πρωταθλητής αμελεί και αδιαφορεί για τα παιδιά του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Βεστ εκδήλωνε την ανησυχία της -ή ό,τι άλλο αισθάνεται για τις συνέπειες που 'χει η απουσία του Χάουαρντ στη ψυχή του γιου της.

To post της Κριστίν Βεστ για την αμέλεια του Ντουάιτ Χάουαρντ.
To post της Κριστίν Βεστ για την αμέλεια του Ντουάιτ Χάουαρντ. INSTAGRAM

Ο Μπρέιλον δεν αρκέστηκε στο repost. Είχε να κάνει και δικό του σχόλιο. “Ο πατέρας μου δεν είναι πραγματικός πατέρας. Δεν μου μιλάει καν, ενώ ξέρει πως είμαι λυπημένος και ότι τον χρειάζομαι. Είμαι περίπου 13, οπότε μπορώ να μιλήσω τώρα”. Όπως αναφέρουν τα media, ο Χάουαρντ δεν σχολίασε κάτι δημοσίως. Αυτό που έκανε ήταν να πάει στο πάρτι γενεθλίων του Snoop Dogg, το σαββατοκύριακο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK