Η εξομολόγηση του Τζόρνταν στον παράνομο έρωτά του είναι ανθρώπινη

Ο 26χρονος Μάικλ Τζόρνταν έστειλε 20σελιδο ερωτικό γράμμα στην ηθοποιό Έιμι Χάντερ το 1989. Τα όσα γράφει μέσα προκαλούν συζητήσεις και γι' αυτό το γράμμα δημοπρατήθηκε για πάνω από 25.000 δολάρια.

Ο Μάικλ Τζόρνταν σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά McDonalds (Οκτώβριος 1997)
Ο Μάικλ Τζόρνταν σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά McDonalds (Οκτώβριος 1997) AP IMAGES

Το 'Last Dance' σχεδόν... απέδειξε ότι οι μπασκετικές ικανότητες του Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι ανθρώπινες. Ακόμα κι αν το ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων ήταν κομμένο και ραμμένο πάνω του, με ελάχιστη αρνητική χροιά από την καριέρα του, το κοινό θυμήθηκε και ξαναέζησε πράγματα που τον κατέστησαν (τουλάχιστον σε μεγάλη μερίδα) τον καλύτερο όλων.

Στο μπάσκετ. Γιατί σε άλλους τομείς, ίσως να χρειάζεται ακόμη δουλειά. Τρανό παράδειγμα, ο ερωτικός τομέας, όπως προκύπτει και από την επιστολή που απέστειλε στην ηθοποιό και μοντέλο Έιμι Χάντερ πίσω στο 1989 και η οποία πωλήθηκε πρόσφατα για πάνω από 25.000 δολάρια!

Ο Ντάρεν Ρόβελ του The Action Network αποκάλυψε ότι η δημοπρασία για την 20σελιδη επιστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο νέος αγοραστής κατέβαλε 25.703 δολάρια για να την αποκτήσει. Η επιστολή σαφώς ανατιμήθηκε χάρη στην επιτυχία του 'Last Dance', αφού στην προηγούμενη δημοπράτησή της, το 2014, πωλήθηκε για 2.560 δολάρια.

Πρόκειται για μία επιστολή που ο Τζόρνταν έγραψε από το ξενοδοχείο 'Guest Quarters Suite Hotel' στο Μίτσιγκαν, όπου διέμεναν οι Σικάγο Μπουλς στο περιθώριο των τελικών της Ανατολής κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Το γράμμα ταχυδρομήθηκε στις 11 Ιουλίου 1989, ωστόσο γράφτηκε νωρίτερα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο και το υδατογράφημα στα χαρτιά.

Η Χάντερ, η οποία είναι 3 χρόνια μικρότερη από τον Τζόρνταν και μέχρι τότε δεν είχε κάνει καριέρα σε τηλεόραση ή κινηματογράφο, ήταν ο... παράνομος έρωτας του σούπερ σταρ του NBA, ο οποίος αν και ανύμφευτος μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε κάνει δεσμό με τη Χουανίτα Βανόι και είχαν ένα παιδί μαζί, τον μεγάλο γιο τους, Τζέφρι. Εξάλλου, γι' αυτό στην επιστολή έκανε λόγο μεταξύ άλλων για "ένα μωρό με μια κυρία που αγάπησα για 3,5 χρόνια". Λίγους μήνες μετά την αποστολή του ερωτικού γράμματος, ο Τζόρνταν νυμφεύτηκε την Βανόι, με την οποία έκανε ακόμη δύο παιδιά, ωστόσο δεν ήταν πιστός. Ακολούθως, χώρισε και νυμφεύτηκε την Ιβέτ Πριέτο το 2013.

Η εξομολόγηση του Τζόρνταν στον παράνομο έρωτά του είναι ανθρώπινη
Ο φάκελος της ερωτικής επιστολής του Μάικλ Τζόρνταν στην Έιμι Χάντερ IONIC AUCTIONS / BECKETT/BAS & JSA LOAS

Η Χάντερ, η οποία πλην ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στη σειρά 'Pacific Blue' στα τέλη του '90 δεν έκανε πολλά πράγματα παραπάνω ως ηθοποιός, πούλησε σε δημοπρασία την επιστολή σε έναν μυστικό συλλέκτη εκείνη την εποχή, όπως είχε κάνει και με άλλα ενθύμια που είχε από τον δεσμό της με τον Τζόρνταν. Ο τελευταίος δημοπράτησε την επιστολή το 2014 και ο νέος κάτοχος αποφάσισε να κάνει το ίδιο φέτος, ύστερα από την προβολή του 'Last Dance', ελπίζοντας η αξία της να έχει εκτοξευθεί. Δικαιώθηκε στις προσδοκίες μεν, αλλά έβαλε κι αυτός το... χεράκι του, δημοσιεύοντας μέρος των γραπτών εξομολογήσεων του 'Air'. Ιδού μερικές εξ αυτών:

  • "Έιμι, μερικές φορές είμαι ο πιο εγωιστής άνθρωπος στη γη, επειδή για έναν ολόκληρο χρόνο το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο Μάικλ. Το παραδέχομαι, έκανα λάθος, αλλά το βρήκα δύσκολο να αλλάξω. Ας πούμε ότι διορθώνω αυτό το λάθος. Δεν μπορείς να φανταστείς τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι αδιανόητο. Δεν θα έχουμε μια ευχάριστη σχέση, ούτε καν ιδιωτική. Η δουλειά μας είναι εκτεθειμένη στην άποψη όλου του κόσμου. Αυτή είναι μια πίεση που δεν μπορώ να αντέξω".
  • "Έιμι, αν ήμουν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο συνηθισμένος άνθρωπος με τη δουλειά από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, τότε δεν θα ήταν δύσκολο να παραδεχθώ το λάθος μου. Αντιθέτως, είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν που βρίσκεται στο βάθρο και αντιμετωπίζεται ως το τέλειο πρότυπο από πολύ κόσμο, όχι μόνο παιδιά, αλλά και από ολόκληρες οικογένειες. Μπορείς να φανταστείς τις ευθύνες που πρέπει να αντιμετωπίσω;"
  • "Έιμι, η τέλεια λύση γι' αυτό θα ήταν να μετακομίσουμε στη Γιούτα και να γίνουμε πολυγαμικοί, όμως η κοινωνία δεν θα το αποδεχθεί, ούτε κι εγώ. Οπότε, τι κάνουμε; Προσπάθησα να χτίσω μια φιλία, όμως είναι δύσκολο να είσαι ερωτευμένος με κάποιον και να είστε φίλοι. Καταλαβαίνω ότι είναι οδυνηρό, όμως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μισούμε ο ένας τον άλλον και να μη μιλάμε; Ελπίζω πως όχι. Ποτέ δεν θα μου κάνει καρδιά να σε μισήσω".
  • "Έιμι, σε αγαπώ τόσο πολύ!!! Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μεγάλο, αλλά νομίζω ότι αξίζεις ένα μεγάλο γράμμα. Είναι τόσα πολλά ακόμα που θέλω να πω, αλλά κουράστηκα να γράφω και δεν υπάρχει άλλο χαρτί".
  • "Έιμι, θα σε αγαπάω για πάντα, μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω!!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK