Η εξήγηση του Θανάση Γιαννακόπουλου

Η εξήγηση του Θανάση Γιαννακόπουλου
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 του μπάσκετ αλλά και για το μέλλον του αθλήματος:

ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που ασχολούνται με μπάσκετ. Βεβαίως η επιτυχία της Εθνικής ομάδας είναι ένας μεγάλος άθλος. Δόξασε την χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και αξίζει πολλά συγχαρητήρια αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών έλεγε ότι όλοι είναι άγιοι και οι παράγοντες που διευθύνουν τα σωματεία είναι η αιτία του κακού για την αφομοίωση του αφελληνισμού. Το θεώρησα πάρα πολύ άδικο και εξερράγην.

Το ότι έχει πρόβλημα το μπάσκετ είναι αναμφισβήτητο. Χθες λέγονταν μόνο τα καλά, πρέπει να λέγονται οι αλήθειες, για να διορθωθούν τα κακά. Ήθελα λοιπόν να εκφράσω ορισμένες απόψεις, ζήτησα το λόγο και δεν μου δόθηκε. Είναι απαράδεκτο να λοιδορούν τους παράγοντες που βάζουν τα χρήματά τους, παθιάζονται με το άθλημα, δεν το δέχομαι.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα φέτος. Δεν υπάρχουν εχθρότητες, υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ των ομάδων. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί με αντιπαλότητες, ανεβαίνει το άθλημα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να είναι πολύ σπουδαίος αντίπαλος γιατί η νίκη επί ενός ισχυρού αντιπάλου, ανεβάζει και τον Παναθηναϊκό. Συνέστησα υπομονή στον κ. Αγγελόπουλο και χαιρετίζω την έλευσή του γιατί θα βοηθήσει την ανάδειξη του μπάσκετ. Του είπα ότι για να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο, πέρασαν πέντε χρόνια, φάγαμε πολλά χαστούκια κι αυτό μας συνέτισε, μας έδωσε πίστη και εμπειρία, με αποτέλεσμα να κάνουμε λιγότερα λάθη, να πετύχουμε το σκοπό μας και να βοηθήσουμε Παναθηναϊκό να έχει τα τελευταία χρόνια μεγαλειώδη πορεία.

Έχω την εντύπωση ότι μετά το θρίαμβο της Εθνικής, θα έρθουν πολλά νέα παιδιά και το μπάσκετ θα βρει το δρόμο του, θα πάρει τα πάνω του. Στον Παναθηναϊκό από τους 12 παίκτες, οι 8 είναι ελληνόπουλα. Δεν νομίζω ότι οι ξένοι κάνουν κακό, αντίθετα κάνουν καλό γιατί βοηθούν τους άλλους παίκτες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Δεν είναι δυνατό ένας παράγοντας που έχει ξοδέψει 8 δις δραχμές να λοιδορείται επειδή θέλει κάποια στιγμή να αποχωρήσει. Είναι αδιανόητο, τέτοιοι παράγοντες χρήζουν δημοσίων επαίνων. Το μπάσκετ χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους σαν τον κ. Φιλίππου. Είναι πλήγμα η αποχώρησή του. Πρόκειται για έναν έντιμο άνθρωπο, έναν έντιμο επιχειρηματία και τέτοιους χρειάζεται το άθλημα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: Ότι ήταν να κάνουμε από την πλευρά μας και από την πλευρά της η ΠΑΕ, το έχουμε κάνει και τώρα περιμένουμε να γίνει ο οικονομικός φορέας που θα αναλάβει το έργο. Προσδοκούμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα καθώς όλα βαίνουν καλώς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK