Γιατί η Ευρωλίγκα βγάζει πρόγραμμα με Παναθηναϊκό

To πρόγραμμα της νέας σεζόν ανακοινώνει την Παρασκευή η Ευρωλίγκα, υπολογίζοντας κανονικά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Μετέχουν οι ίδιες ομάδες με φέτος. Ερωτηματικό πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα για τον κόσμο

Iωάννης Παπαπέτρου και Βασίλης Σπανούλης μαθαίνουν την Παρασκευή πότε θα παίξουν αντίπαλοι. Αν παίξουν...
Iωάννης Παπαπέτρου και Βασίλης Σπανούλης μαθαίνουν την Παρασκευή πότε θα παίξουν αντίπαλοι. Αν παίξουν... EUROKINISSI SPORTS

Η Ευρωλίγκα μας ειδοποίησε ότι την Παρασκευή ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπολογίζει κανονικά τον Παναθηναϊκό, κάτι άλλωστε που επισήμανε και ο Τζόρντι Μπερτομέου σε πρόσφατες δηλώσεις του, αλλά σιγά-σιγά αφήνουν να εννοηθεί ότι σκέφτονται και οι 'πράσινοι'. Είπαμε, μπορεί στα λόγια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να είναι λαύρος κατά πάντων και κυρίως κατά της διαχείρισης Μπερτομέου, στην πράξη όμως ξέρει ότι η Ευρωλίγκα δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος και γι αυτόν φέτος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοργάνωσης στη τηλε-συνέλευση των μετόχων στις 25 Μαΐου, η Ευρωλίγκα της σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί με τις ίδιες ομάδες της προηγούμενης χρονιάς. Μια μάλλον λογική απόφαση και ένα μικρό αντιστάθμισμα για τις μεγάλες απώλειες σε έσοδα των ομάδων από την δετινή οριστική ακύρωση της σεζόν. Ήταν, άλλωστε, αναμενόμενο όλο αυτό από τη στιγμή που:

  • δεν θα διεξαγόταν το Eurocup, ώστε ο νικητής του να πάρει το μπόνους της πρόκρισης
  • διακόπηκαν τα πρωταθλήματα σε Αδριατική Λίγκα και VTB που επίσης δίνουν από μια θέση στην Ευρωλίγκα κάθε χρονιάς
  • είναι σε ισχύ η διετής wilkd card σε Μπάγερν και Βιλερμπάν

Αντίθετα συνεχίζονται κανονικά αυτά της Ισπανίας (η επανεκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη) και της Γερμανίας. Κρίθηκε σκόπιμο, ωστόσο, να μην επέλθει κάποια αλλαγή κι έτσι στο τζάμπολ της 1ης Οκτωβρίου, θα μπουν εκτός των δυο ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ) και οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Βαλένθια (Ισπανία), Εφές, Φενέρ (Τουρκία), Μπάγερν, Άλμπα (Γερμανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Ζενίτ (Ρωσία), Μακάμπι (Ισραήλ), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Ερ.Αστέρας (Σερβία, Αδριατική Λίγκα), Βιλερμπάν (Γαλλία)

Σε περίπτωση απόσχισης του Παναθηναϊκού, η ομάδα που θα τον αντικαταστήσει, θα ακολουθήσει το πρόγραμμά του. H Βίρτους Μπολόνια  ... περιμένει στο ακουστικό της και στην παρουσίαση του Αβντού Αμπάς, τόσο ο ιδιοκτήτης Μάσιμο Ζανέτι, όσο και ο γενικός διευθυντής της ομάδας Λούκα Μπαράλντι είπαν ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πάρουν την θέση του ΠΑΟ: "Είμαστε σε επαφή με τους συνεργάτες του Μπερτομέου. Γνωρίζουν τα σχέδιά μας, έχουμε φτιάξει ένα πλήρες σχέδιο, όμως για να το υλοποιήσουμε, πρέπει να ξεκαθαρίσει η σχέση της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Μας είπαν πάντως πως αν προκύψει κενή θέση, είναι στο χέρι μας να παίξουμε στη διοργάνωση"

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των 34 αγωνιστικών (ανάμεσά τους και οι εφτά διπλές εβδομάδες) βγαίνει μέσα από υπολογιστή και ο πρώτος με τον δεύτερο γύρο δεν ακολουθεί την ίδια ροή.

H Ευρωλίγκα θέλησε να βάλει τους φιλάθλους στο κλίμα της νέας σεζόν, ενημερώνοντας για το καλεντάρι της χρονιάς με ένα ερώτημα... ποιο ματς θα προτιμούσε ο κόσμος να δει στο ξεκίνημα.

Κλειστές ή ανοιχτές πόρτες

Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι αν από την 1η Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πόρτες των κλειστών γηπέδων της Ευρωλίγκας. Μοιάζει πολύ δύσκολο, όμως η γραμμή δεν είναι ενιαία σε όλη την Ευρώπη. Αλλιώς είναι τα πράγματα στη Γερμανία, όπου οι δημόσιες συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί μέχρι το Νοέμβριο και αλλιώς στην δική μας χώρα, όπου συζητήθηκε να μπουν φίλαθλοι στα πλέι-οφ της Σουπερ Λιγκ.

Κάποια κλαμπ, όπως η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις Κάουνας, εξαρτώνται πάρα πολύ από τα εισιτήρια που έχουν σε κάθε παιχνίδι τους και πιέζουν να ανοίξουν τα γήπεδα, έστω και για ένα περιορισμένο αριθμό φιλάθλων, ανά παιχνίδι.

Το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί αποσπασματικά, καθώς έτσι διαταράσσεται η ισονομία της διοργάνωσης και η μία ομάδα θα παίζει με θεατές και η άλλη όχι. Λογικά, μέχρι να ανοίξουν παντού οι θύρες, τα ματς της Ευρωλίγκας θα διεξάγονται χωρίς κόσμο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK