Η κωμικοτραγική επιστροφή του Τζόρνταν ως αντίπαλος των Μπουλς

Τον Ιανουάριο του 2002, ο Μάικλ Τζόρνταν επέστρεψε στο 'United Center' ως αντίπαλος των Σικάγο Μπουλς. Η άνεση με την οποία αντιμετώπισε τους κατά πολύ μικρότερους σε ηλικία αντιπάλους του προκαλεί λύπηση για τους 'ταύρους' και δέος για τον 38χρονο Air.

Ο Μάικλ Τζόρνταν των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς πριν από την αναμέτρηση κόντρα στους Σικάγο Μπουλς για το NBA 2001-2002 στο 'Γιουνάιτεντ Σέντερ', Σικάγο, Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2002
Ο Μάικλ Τζόρνταν των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς πριν από την αναμέτρηση κόντρα στους Σικάγο Μπουλς για το NBA 2001-2002 στο 'Γιουνάιτεντ Σέντερ', Σικάγο, Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2002 AP PHOTO/PAUL SANCYA

Το 'Last Dance' έρχεται στο ESPN και το Netflix για να μας γυρίσει πίσω στην τελευταία, ένδοξη σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς. που σφραγίστηκε με ένα αστρονομικό -ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα- ετήσιο συμβόλαιο. Στη συνέχεια, ο Τζόρνταν αποσύρθηκε από τη δράση, αλλά η ιστορία έγραψε πως ούτε κι εκείνο το 'αντίο' ήταν οριστικό. Αρχικά, τον Ιανουάριο του 2000 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εμπλακεί στη διοίκηση των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2001 επιβεβαίωσε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της ομάδας της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Το έκανε μόνο "για την χαρά του παιχνιδιού", όπως δήλωνε.

Πριν από το τζάμπολ

Έμοιαζε με χαρμολύπη. Στο ξεκίνημα του αγώνα της 19ης Ιανουαρίου του 2002, όλοι οι οπαδοί των Μπουλς σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, χειροκροτώντας με θέρμη και τον κόουτς Νταγκ Κόλινς, ο οποίος στην εποχή του στους 'ταύρους' συνέβαλε τα μέγιστα για να επιστρέψει η ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού. Όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παικτών των Μπουλς, οι περισσότεροι οπαδοί είχαν καθίσει ήδη στις θέσεις τους. Είχαν προηγηθεί επιβλητικές εμφανίσεις του Τζόρνταν, όπως εκείνη των 51 πόντων (!) κόντρα στους Σάρλοτ Χόρντετς. Ο MJ ήταν 'ζεστός' και όντως απολάμβανε το παιχνίδι.

Δυο κανονικοί παίκτες και 10 βραδύκαυστοι

Ο Τζόρνταν μαζί με τον Ριπ Χάμιλτον είχαν συνθέσει ένα ιδιαίτερα παραγωγικό δίδυμο στο σκοράρισμα, βοηθώντας τους Γουίζαρντς να διαμορφώσουν ένα ρεκόρ νικών 19-18. Στα μισά της σεζόν, το δίδυμο 'έσπασε' λόγω τραυματισμών. Στο 'United Center', o Τζόρνταν είχε στο πλευρό του τον Τάιρον Λου, κάποιον Ποπάι Τζόουνς, έναν Κρις Γουίτνι και τον γνωστό από τη μικρή συμμετοχή του στην (πρώτη) Dream Team, Κρίστιαν Λέτνερ. Από την άλλη πλευρά, ο γερόλυκος Τσαρλς Όκλι έπαιζε άμυνες με χτυπήματα μποξ (!), ο Ρον Μέρσερ, ο Μπραντ Μίλερ, ο Κέβιν Όλι κι ο Έντι Ρόμπινσον συνέθεταν ένα σύνολο αργοκίνητων και άτεχνων μισθοφόρων. Σε αυτήν την ομάδα υπήρχε και ο ταλαντούχος Ρον Αρτέστ, ενώ ο Τάισον Τσάντλερ \σκούπιζε\ πάγκο, περιμένοντας μεταγραφή σε κάποια ομάδα με σοβαρές προοπτικές. Το μαρκάρισμα Αρτέστ-Τζόρνταν έγινε αμέσως η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της αναμέτρησης. Οι παίκτες των Μπουλς έσπαγαν τα στεφάνια με ποσοστά ευστοχίας που δεν ξεπερνούσαν το 29%, ενώ οι αντίπαλοί τους περίμεναν από τον Τζόρνταν στο επιθετικό παιχνίδι, με ασίστ και ατομικές ενέργειες.

Το φινάλε-τυπική διαδικασία

Αν η συνηθισμένη απόδοση του Τζόρνταν με τη φανέλα των Μπουλς άγγιζε το 10/10, αυτός ο 38χρονος κύριος φορώντας τα μπλε έπαιζε με άνεση στο 8,5. Το ματς στο 'United Center' έληξε με 77-69 υπέρ των Γουίζαρντς, με τον Τζόρνταν να έχει 16 πόντους (7/21 σουτ), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 μπλοκ, 2 κλεψίματα, αλλά και 9 λάθη. Αμηχανία προκαλούσαν οι απόπειρές του για μπάσιμο, τις οποίες οι Μίλερ-Όκλι σταματούσαν με αγκωνιές, βίαια σπρωξίματα και σπανίως με αθλητικά μαρκαρίσματα. Από την άλλη, ο Αρτέστ με 14 πόντους, 3 επιθετικά ριμπάουντ και 4 κλεψίματα έδειξε ψήγματα του ταλέντου του και της επιβλητικής, 'πρωταθληματικής' παρουσίας που θα ακολουθούσε, με προορισμό το Λος Άντζελες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK