Η κουτουλιά του Αντετοκούνμπο δεν αξίζει να επισκιάσει τον επικό Λίλαρντ

Το βράδυ που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χτύπησε με το κεφάλι τον Μο Βάγκνερ (στην πρώτη τους συνάντηση μετά το αλήστου μνήμης flopping του Γερμανού), ο Ντάμιαν Λίλαρντ νίκησε μόνος τους Μαβς στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας πράγματα που πέρασαν στην ιστορία. Για καλό λόγο.

Ο λόγος που οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Μαβς ήταν ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο οποίος τελείωσε με 61 πόντους, αφού πήρε την τέταρτη περίοδο 'πάνω' του.
Ο λόγος που οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Μαβς ήταν ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο οποίος τελείωσε με 61 πόντους, αφού πήρε την τέταρτη περίοδο 'πάνω' του. KIM KLEMENT/POOL PHOTO VIA AP

Η αλήθεια είναι πως ουδείς θα ασχολείτο με το 126-113 των Μπακς εναντίον των Ουίζαρντς, αν δεν γινόταν αυτό.

Ο Μο Βάγκνερ είχε στηθεί μια ώρα και περίμενε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως ξεκινούσε για ντράιβ. Το έκανε challenge o Μπουντενλχόζερ, αλλά μέχρι να παιχτεί το replay, ο Greek Freak έριξε 'κεφαλιά' στον τύπο που του 'πήρε' το φάουλ. Μετά οι ρέφερι ερεύνησαν και την κουτουλιά. Κύκλωσαν στον κανονισμό το “αχρείαστη και υπερβολική επαφή” και απέβαλαν τον Έλληνα διεθνή. Τώρα περιμένει την τιμωρία της λίγκας.

Oι σχολιαστές του αγώνα εξήγησαν πως ο Γερμανός είναι γνωστός υποκινητής 'κρίσεων' “ένας παίκτης που λατρεύεις να 'χεις στην ομάδα σου και μισείς να τον έχεις αντίπαλο. Ο τύπος που όταν μπαίνει στα ματς που παίζονται στην αυλή του σχολείου, κάποιος θα τραυματιστεί -με χτύπημα που θα φέρει με τον αγκώνα ή το γόνατο”. Γιατί όμως, εξερράγη ο Αντετοκούνμπο.

Η αντίδραση μου ήταν τραγική. Όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι κάνουμε λάθος. Δεν νομίζω πως ήμουν εκνευρισμένος με τον Βάγκνερ. Έχω την αίσθηση πως μαζεύτηκαν όλα τα 'βρώμικα' plays στο μυαλό μου, όλοι όσοι πέφτουν μπροστά στα πόδια μου, με τραβούν και με χτυπούν και ξέσπασα. Δεν έχω κάτι εναντίον του Βάγκνερ. Ήταν η αφορμή. Ήλθαν στο μυαλό μου εικόνες όλων όσων με έχουν χτυπήσει και θόλωσα, για μια στιγμή”. Ευχήθηκε να μην το είχε κάνει, αλλά όπως ξέρει ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει -για όλους τους ανθρώπους.

Kάτσε όμως, να σου δείξω κάτι άλλο.

Στο παιχνίδι τoυ Μιλγουόκι με την Ουάσινγκτον, προ του lockdown (στις 24/2) o Bάγκνερ είχε τερματίσει την υποκριτική -για μπασκετμπολίστας-, επιχειρώντας να πάρει το έκτο φάουλ του Αντετοκούνμπο. Διεκδικούσαν ριμπάουντ, το δεξί χέρι του Greek Freak είχε 'βρει' τον Γερμανό οριακά, αλλά εκείνος αντέδρασε λες και πέρασε μέσα από τα κόκαλα του. Οι σχολιαστές των Ουίζαρντς ακούστηκαν να συγκρίνουν τον παίκτη της ομάδας που καλύπτουν, με τον Τάισον Φιούρι. Σχολίασαν και ως κακή την υποκριτική του ικανότητα. Υγεία να υπάρχει και πάμε παρακάτω.

Ας δούμε το πραγματικά ενδιαφέρον γεγονός των τελευταίων αγώνων στη 'φούσκα'.

Οι Μπλέιζερς επικράτησαν 134-131 των Μαβς, γιατί ο Ντάμιαν Λίλαρντ έχει αποφασίσει να βάλει την παρέα του στα playoffs. Είναι κοντά, αλλά όχι στην οκτάδα -ακόμα, ένα ματς πριν το τέλος της διαδικασίας που θα βγάλει τα ζευγάρια της post season. Ο προπονητής του, Τέρι Στοτς διαβεβαίωσε πως “δεν υπάρχει παίκτης που έχει έλθει στο Ορλάντο και θέλει να παίξει στα playoffs περισσότερο από τον Ντάμιαν. Κουβαλάει την ομάδα πάνω του”.

 Βασικά, ήθελε να ρεφάρει για τις βολές που έχασε στο ματς με τους Κλίπερς (και έτσι το Πόρτλαντ δεν απέφυγε την ήττα). Θα μου πεις δεν έφταναν οι 51 πόντοι με τους Σϊξερς; Όχι. Ήθελε να καθορίσει τις εξελίξεις και στον αγώνα με το Ντάλας, του Λούκα Ντόντσιτς και του Κρίσταπς Πορζίνγκις. Όπως διαπίστωσε ο Γιάννης Φιλέρης, τα μισά καλάθια από τους 61 πόντους του Λίλαρντ ήταν πάνω από τον Πορζίνγκις.

Ναι, έβαλε 61 πόντους και έγινε ο δεύτερος πιο κοντός παίκτης που 'χε σε δυο διαδοχικές βραδιές τουλάχιστον 50 πόντους. Ο πρώτος ήταν ο Άλεν Άιβερσον. Ήταν η τρίτη φορά που έβαλε 60+ πόντους φέτος και πλέον κάνει παρέα σε λίστα που υπάρχει ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (των 15 τέτοιων βραδιών τη σεζόν 1961-62 και των 9 του 1962-63) και ουδείς άλλος.

Μετά το έπος που παρήγαγε είπε πως ήθελε να παίξει και για τον CJ Κόλουμ, ο οποίος αγωνίστηκε με κάταγμα χαμηλά στη μέση. Δεν σου έχω αναλύσει όμως, επαρκώς το έπος. Θα αρχίσω από το τέλος.

Στην τέταρτη περίοδο, επέστρεψε στο παρκέ στο 9.23. Έως το τέλος, είχε τους περισσότερους πόντους των Μπλέιζερς (τις ασίστ σε αυτούς που δεν έβαλε ο ίδιος) και πρόσφερε και μια άμυνα-κλειδι: αυτήν στον Τρέι Μπερκ, στα 4.5 πριν τη λήξη (του 'πήρε' φάουλ που οι Μαβς είπαν πως ήταν υπερβολή). Μετά είπε και αυτό που είδες πιο πάνω. Το “put some respect on my f... name”.

Λίγο αργότερα, ομολόγησε ότι είχε και αρκετή δόση τύχης, στον τρόπο που ισοφάρισε σε 130-130, ενώ έμενε 1.29. Δες το video που ακολουθεί, αφού διαβάσεις την ακριβή δήλωση: “Έχω την αίσθηση πως το σουτ το έβαλε ο αείμνηστος εξάδελφος μου, Chef B”. Ήταν ο άνθρωπος που μαγείρευε για τους Μπλέιζερς και πέθανε αιφνιδίως το Μάιο. “Ήταν το δεξί μου χέρι. Μου πρόσφερε ό,τι χρειαζόμουν. Πονάει η απώλεια του. Συνεχίζω με τον τρόπο που πιστεύω ότι θα ήθελε να το κάνω, περπατώντας στο μονοπάτι που ξέρω πως θα τον έκανε υπερήφανο”.

Με την αντίστροφη μέτρηση του τουρνουά που ολοκληρώνει την κανονική περίοδο να έχει αρχίσει, ας δούμε τι έχει απομείνει να διευκρινιστεί. Η ομάδα που θα αρπάξει την 8η θέση της Δύσης είναι ακόμα άγνωστη, με τους Μπλέιζερς, τους Γκρίζιλς, τους Σανς και τους Σπερς να 'χουν μαθηματικές πιθανότητες να 'περάσουν' και μετά να πέσουν πάνω στους Λέικερς.

✎ Το Πόρτλαντ πρέπει να νικήσει τους Νετς ή να χάσουν οι Γκρίζιλς (από τους Μπακς), Σανς (από τους Μαβς) και Σπερς (από τους Τζαζ).

✎ Το Μέμφις πρέπει να νικήσει (τους Μπακς) και να χάσει το Πόρτλαντ από τους Νετς (χρειάζεται το συνδυασμό).

✎ Το Φοίνιξ επίσης θέλει τη δική του νίκη επί του Ντάλας, αλλά και να χάσουν οι Μπλέιζερς και οι Γκρίζιλς.

✎ Το Σαν Αντόνιο θέλει ουσιαστικά, ένα θαύμα, καθώς χρειάζεται τη δική του νίκη επί της Γιούτα και ήττες όλων των άλλων που διεκδικούν την 8η θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK