Η διαπραγμάτευση Σάρας-Ομπράντοβιτς έγινε μπροστά σε πίνακα του Πικάσο

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αδύνατο ν' αντισταθεί όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τού τηλεφώνησε για να του 'πάρει' τον Λέο Βέστερμαν στη Φενέρμπαχτσε. Ούτε να φωνάξει είχε την ευκαιρία σ' έναν ιερό για την τέχνη χώρο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν στο Μουσείο του Πικάσο όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν στο Μουσείο του Πικάσο όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Η καλοκαιρινή αποτοξίνωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το μπάσκετ περιείχε ταξίδια. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αποσυμφόρησης από τις αδιάκοπα επαναλαμβανόμενες εικόνες άλλης μιας σεζόν γεμάτη από προπονήσεις, μετακινήσεις, αγώνες και άλλο ένα, το 9ο σερί, πρωτάθλημα. Έως ότου επέστρεψε στο Κάουνας για την έναρξη της προετοιμασίας της Ζαλγκίρις, το πρόγραμμα είχε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Μεταξύ της Αγγλίας και των ΗΠΑ έκανε στάση στην Κέρκυρα και από 'κει βρέθηκε στη Βαρκελώνη. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι ο παντοτινός του έρωτάς. Μπροστά στη Σαγράδα Φαμίλια έβγαλε φωτογραφία με τη δική του φαμίλια. Από τη μία στεκόταν η Ελληνίδα Άννα κι από την άλλη η 9χρονη Άιλα και ο 7χρονος Λούκας.

Στα 2.5 χιλιόμετρα μακριά από τον επιβλητικό ρωμαιοκαθολικό ναό με την υπογραφή του Αντόνιο Γκαουντί, μισή ωρίτσα με τα πόδια, δεσπόζει το Μουσείο του Πάμπλο Πικάσο. Λάτρης των χώρων που στεγάζουν είτε την τέχνη είτε την ιστορία ο 43χρονος Λιθουανός κόουτς δεν θα 'χανε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα του σπουδαίου Ανδαλουσιάνου ζωγράφου. Βέβαια, η επίσκεψή του στο χώρο συνδυάστηκε μ' ένα απρόσμενο τηλεφώνημα.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του στη '15min.lt', πριν από την έναρξη της πιθανότατα πιο ανταγωνιστικής και δυνατής Euroleague της τελευταίας 10ετίας, διηγήθηκε πως "ήμουν στο μουσείο όταν με κάλεσε ο Ομπράντοβιτς. Με ρώτησε αν θα μπορούσε να μου πάρει τον Λέο (σ.σ Βέστερμαν). Του απάντησα 'τι θα γινόταν, αν σου έλεγα ότι δεν μπορείς';. 'Δεν ξέρω', αποκρίθηκε. Είναι φυσικά η στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι πως είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τον Λέο να ενταχθεί σε μια ομάδα που διεκδικεί την Ευρωλίγκα. Προφανώς ο μισθός του θ' αυξηθεί, ενώ θα δουλέψει μ' έναν από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών".

Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της ιδιωτικής κουβέντας των δύο ανδρών ο Σάρας δεν τις μαρτύρησε. Τον φανταζόμαστε μολαταύτα να αποχαιρετά τον Ζοτς, να κλείνει το τηλέφωνο και εστιάζοντας σε κάποιο από τα 4.251 εκθέματα του καταλανικού μουσείου να παρατηρεί, με χαμένο το βλέμμα πια, το απόλυτο κενό. Γνώριζε καλά πως είχε μόλις χάσει τον Γάλλο πόιντ γκαρντ, εφεδρικό στο '1' αλλά έναν παίκτη με 42% στο τρίποντο, και έπρεπε να ψάξει για αντικαταστάτη. Επειγόντως. Οι επιπτώσεις αυτής της τηλεφωνικής κουβέντας τους στο παρκέ, την επόμενη εβδομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK