Η λοταρία του ντραφτ: οι πιθανότητες των Νικς, τι φοβούνται οι Λέικερς

Το ντραφτ του 2015 θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου στο "Barclays Center" του Μπρούκλιν. Ποια όμως ομάδα, από αυτές που έμειναν εκτός πλέι οφ, θα επιλέξει πρώτη εφέτος; Σίγουρα όχι οι Καβαλίερς.

Η λοταρία του ντραφτ: οι πιθανότητες των Νικς, τι φοβούνται οι Λέικερς

Η ομάδα από το Κλίβελαντ ήταν η υπερτυχερή των προηγούμενων διαδικασιών, αφού στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις χρονιές είχε το Νο1 (Ίρβινγκ, Μπένετ, Ουίγκινς), συν του ότι το 2003 είχε διαλέξει πρώτη τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Εφέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού οι "ιππότες", που βρίσκονται ήδη στους τελικούς της Ανατολής, δεν υπάρχει περίπτωση να "κλέψουν" την πρώτη επιλογή. Ως εκ τούτου οι Τίμπεργουλβς δεν χρειάζεται ν' ανησυχούν ότι θα πάθουν ό,τι το 2011.

Οι "λύκοι", λόγω του χειρότερου ρεκόρ στο πρωτάθλημα, συγκεντρώνουν το 25% των πιθανοτήτων να πάρουν το Νο1 και ταυτόχρονα τον παίκτη που θέλουν. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσαν να κάνουν πριν από τέσσερα χρόνια, αφού είχαν βρεθεί στην ίδια θέση. Αναγκάστηκαν ωστόσο να επιλέξουν δεύτεροι (τον Ντέρικ Ουίλιαμς), χάνοντας τον Κάιρι Ίρβινγκ μέσα από τα χέρια τους.

Τώρα εύχονται να μην έρθουν "καταϊδρωμένοι" γιατί ετοιμάζουν ένα φρέσκο και πολύ δυνατό σύνολο με Ουίγκινς, Μπένετ, Λαβίν, Ρούμπιο και Ντιένγκ.

Από εκεί και πέρα, οι Νικς της Νέας Υόρκης έχουν 19.9% να σταθούν πρώτοι πάνω στην εξέδρα δίπλα στον κομισάριο και οι Σίξερς 15.6%. Η ομάδα της Φιλαντέλφια ίσως εξελιχθεί στην πιο τυχερή της διαδικασίας, αφού αν καταφέρει να πάρει το Νο1, ενδέχεται να έχει επίσης το 6 ή το 7 (παραχώρηση από τους Λέικερς) και ταυτόχρονα τη σειρά των Χιτ, αν αυτή είναι εκτός της πρώτης 10άδας. Σ' ένα ιδανικό σενάριο δηλαδή μπορεί να έχει το 1, το 6 και το 11!

Οι "λιμνάνθρωποι" παίζουν με 11.9% να πάρουν το Νο1. Δεν θα τους κακοπέσει πάντως μια επιλογή στην πρώτη 5άδα. Μέχρι εκεί όμως γιατί αν τύχει να διαλέξουν στο 6 ή στο 7 (οι χειρότερες θέσεις που μπορούν να βρεθούν), αυτομάτως θα δώσουν τη θέση τους στους Σίξερς. Καραμπόλες...

Όπως και να 'χει, το πρωί της Τετάρτης θα γνωρίζουμε την ακριβή σειρά.

Ο πίνακας με τις ακριβείς πιθανότητες

Η λοταρία του ντραφτ: οι πιθανότητες των Νικς, τι φοβούνται οι Λέικερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK