ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μεγάλη ευκαιρία για Βίρτους και Αβελίνο

Η Βίρτους Μπολόνια και η Αβελίνο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ιταλίας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Στους ημιτελικούς του Σαββάτου η Βίρτους επικράτησε 88-80 της Σκαβολίνι ενώ η Αβελίνο επιβλήθηκε με 77-63 της Μπιέλα.

Η μεγάλη ευκαιρία για Βίρτους και Αβελίνο

Η
Βίρτους Μπολόνια και η Αβελίνο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ιταλίας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Στους ημιτελικούς του Σαββάτου η Βίρτους επικράτησε 88-80 της Σκαβολίνι ενώ η Αβελίνο επιβλήθηκε με 77-63 της Μπιέλα.


Βίρτους Μπολόνια-Σκαβολίνι Πέζαρο 88-80


Δύο ήταν τα στοιχεία που χάρισαν τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στην Μπολόνια. Η ευστοχία στα τρίποντα (52.6%) και η απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (40 έναντι 28). Με αυτά τα δύο όπλα στη διάθεσή της, η Βίρτους απέκτησε να διεκδικήσει ένα τρόπαιο το οποίο, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο σύλλογος, θα είναι ιδιαίτερα τονωτικό.

Ο Γκιγέρμε Τζιοβανόνι με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι νικητές. Ο Τράβις Μπεστ με 17 πόντους και ο Ντέβαρικ Σπένσερ με 15 ακολούθησαν σε απόδοση. Η Σκαβολίνι είχε σε μεγάλη μέρα τον Κέιντεν Κλαρκ με 27 πόντους αλλά ένας κούκος δεν έφερε την άνοιξη.


Αβελίνο-Μπιέλα 77-63


Στην Αβελίνο πανηγυρίζουν γιατί η ομάδα τους δεν έχει συχνά την ευκαιρία να διεκδικεί τρόπαια. Με εντυπωσιακό πλουραλισμό στην επίθεση, οι φιναλίστ, πια, του ιταλικού Κυπέλλου κατάφεραν να νικήσουν σχετικά άνετα την Μπιέλα με 77-63.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι παίκτες της Αβελίνο τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα, η Μπιέλα τα περίμενε όλα από τον Χάντερ που ναι μεν πέτυχε 21 πόντους, ωστόσο δεν μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK