Η μόνη 5-23 ομάδα που θα ονομαστεί ποτέ 'Franchise της Δεκαετίας'

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς παραπαίουν στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν να δρέψουν κι άλλες δάφνες, ως αποτέλεσμα της φοβερής τους πορείας στα '10s.

Ο Στεφ Κάρι έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη γιγάντωση των Γουόριορς κατά τη διάρκεια των '10s
Ο Στεφ Κάρι έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη γιγάντωση των Γουόριορς κατά τη διάρκεια των '10s AP PHOTO/BEN MARGOT

To πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 βρήκε τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην τελευταία θέση των standings του φετινού NBA. To ρεκόρ τους είναι 5-23, δηλαδή 5 νίκες σε 28 παιχνίδια, δηλαδή το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες από την ομάδα που στα '10s διπλασίασε τα πρωταθλήματα που είχε πάρει μέχρι το ξεκίνημά τους. Τα τρία πρωταθλήματα (1947, 1956, 1975) έγιναν έξι (2015, 2017, 2018), σε μια δεκαετία που βρήκε την ομάδα του Στιβ Κερ να κατακτά σταθερά τη Δύση από το 2015 ως (και) το 2019.

Όλη αυτή η σαρωτική επιτυχία της παρέας του Στεφ Κάρι είχε και ευεργετικές οικονομικές συνέπειες για τον οργανισμό. Το Sports Business Journal λοιπόν, έχρισε τους Γουόριορς (ναι, παρά την οικτρή φετινή εικόνα), 'Franchise της Δεκαετίας', όσον αφορά όλες τις επαγγελματικές ομάδες όλων των σπορ στον πλανήτη. Ποια είναι η ρίζα όλου αυτού; Το 2010, ο Τζο Λακόμπ μαζί με μια ομάδα επενδυτών έριξε 450 εκατομμύρια δολάρια στος Γουόριορς. Αυτό μεταφράζεται στα περισσότερα λεφτά που έδωσε ποτέ κανείς για να αγοράσει μια ομάδα του NBA. Το ρεκόρ της ομάδας στο τέλος της σεζόν 2009-10 ήταν 26-56. (Ρεκόρ που παρεμπιπτόντως μοιάζει ευσεβής πόθος για τους φετινούς Γουόριορς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

O Έρικ Πασκάλ περίμενε πως θα είναι ένας εκ των ρούκι των Ουόριορς. Μετά τους διαδοχικούς τραυματισμούς έγινε η ελπίδα για το μέλλον.
O Έρικ Πασκάλ περίμενε πως θα είναι ένας εκ των ρούκι των φετινών Γουόριορς. Μετά τους διαδοχικούς τραυματισμούς έγινε η ελπίδα για το μέλλον. COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

O Λακόμπ, στα τέλη των χρυσών '10s για τους Γκόλντεν Στέιτ, μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις καλύτερες επενδύσεις της σύγχρονης αμερικάνικης οικονομίας: οι Γουόριορς έχουν για τρεις συνεχόμενες σεζόν τα περισσότερα έσοδα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ΝΒΑ, έχουν αυξήσει τα εν λόγω έσοδα κατά πάνω από 1000% αυτή τη δεκαετία, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019, άνοιξαν το Chase Center. Το Chase Center τους ανήκει ολοκληρωτικά. Χρηματοδοτείται μόνο από αυτούς, ενώ είναι χτισμένο σε ιδιωτική (δηλαδή δική τους) γη.

Τέλος, σύμφωνα με το Forbes, η σημερινή αξία της ομάδας ανέρχεται στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν γνωρίζουμε αν ο Λακόμπ και οι επενδυτές του θα πουλήσουν σύντομα, αλλά σίγουρα, έχουν πάρει το δικό τους δαχτυλίδι, στο γήπεδο των business.

News 24/7

24MEDIA NETWORK